Reklama

Reklama

Slavný fotograf Paul Galesko miluje svou asistentku Lornu, avšak žije pod vlivem věčně sekýrující manželky Frances. Aby se vrátil ke svobodnému životu, připraví rafinovanou vraždu – manželku unese a zavraždí, přičemž nastrojí stopy tak, aby vedly k jeho novému asistentovi, čerstvě propuštěnému trestanci. Jednou z oněch stop je i fotografie unesené Frances, na které jsou vidět hodiny s časem pořízení snímku. Tento důkaz o Paulově nevině však obstojí jen do chvíle, kdy se poručík Columbo poučí o některých fotografických fintách... (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo ak chce tentoraz dolapiť páchateľa, musí čo-to poodhaliť aj z tajomstiev fotografického umu. Páchateľ tentoraz vymyslel pomerne komplikovaný plán ako od seba odviesť pozornosť, ale poručíka ihneď zaujme pár nepresností a klasicky začne otravovať svojho podozrivého otázkami, postrehmi a žiadosťami o rady. Táto časť je i mimoriadne vtipná – Columbo považovaný za bezdomovca, historka o odsťahovaní kokršpanielky... . ()

Nataniel73 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určite jeden z tých lepších dielov o poručíkovi Colombovi. Nechýbajú vtipné scénky (príchod poručíka do charitného domu kde si ho sestra pomýli s bezdomovcom, príchod poručíka so svojím autom na vrakovisko, kde mu oznámia, že dnes je zatvorené, otázka ohľadom fotky kokeršpaniela pre poručíkovho zamilovaného psa, či jazda s inštruktorom autoškoly na nespoľahlivom Peugeote). S vrahom sa dá tentokrát sympatizovať, no jeho navonok dobre premyslený plán má svoje trhliny. A poručík ako to býva u neho dobrým zvykom robí zo seba hlupáka aby vraha nachytal na tom, v čom sa dokonale vyzná. "Tak mě napadlo, že by ste tam zaskočil a udělal pár fotek z oslavy. Já nikam nezaskakuju poručíku."..."Takže vy pracujete v přestrojení. Ste moc dobrý detektiv." ()

Reklama

Allan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díly pod režijním vedením Alfa Kjellina mají vynikající atmosféru a spád. Kjelin má navíc i cit pro výběr hlavních herců (viz Dobrá pověst nade vše), tudíž existuje vysoká pravděpodobnost kvalitní zábavy. Troufám si říct, že excelentní výkon zde podal Dick van Dyke a zároveň jeho české alter ego Ladislav Frej. Mnoho herců si pravděpodobně myslelo, že hrát vraha lze pouze tím, že budou divně vypadat a divně se chovat. Chyba lávky. To nestačí. Van Dyke představuje vše, co lze od pořádného vraha očekávat – úlisnost, sebevědomí i ledový klid. Jeho postava profesionálního fotografa je dobře vystavěna, postupně se zvyšující nenávist vůči Columbovi a jeho dedukčním metodám je téměř hmatatelná. A i styl, s jakým si sám pod sebou uříznul větev, je navýsost elegantní. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ak by som pod hrozbou mučenia musel označiť jediný diel Columba ako svoj najoblúbenejší, bol by to Obrátený negatív. Rovnako, ako pri diely Za úsvitu musím skonštatovať, že niet čo vyčítať, tento diel je proste geniálny a pri odhalení vraha a jeho prekvapivého výrazu sa kochám vždy blahom. Tentokrát je ten chyták tak podvratný, že to chudáka vraha muselo psychicky zdeptať na celý vyšok života viac, ako samotné väzenie. Van Dyke je ako vrah famózny. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vy pracujete v přestrojení, poručíku. Zastřelit svázánou ženu? I takový může být vrah v tomto seriálu... Jeden z úplných top dílů, kde nechybí skvělý záporák v podání Dicka Van Dykea (výborně ho dabuje Ladislav Frej), zajímavě provedený zločin a hlavně vynikající závěrečné usvědčení vraha, jenž se chytí do dobře připravené pasti, kterou mu poručík nachystal. Navíc je zde ona legendární jízda autem, kdy Columbo veze dopravního inspektora, kterého tím vyděsí k smrti. Klasika. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • V době natáčení byl Dick Van Dyke mluvčím kamer Kodak Instamatic (film o velikosti 110) v řadě televizních a tiskových reklam. (Epistemolog)

Reklama

Reklama