Reklama

Reklama

Columbo - Série 9 (1989) (série)


Odpočívejte v pokoji, paní Columbová (S09E04)

(epizoda)
  • USA Rest in Peace, Mrs. Columbo (více)

Obsahy(1)

Zdrcený poručík Columbo pohřbívá svou milovanou manželku. Mezi účastníky pohřbu je i realitní agentka Vivian Dimitriová. Zdá se, že nikdo netuší, že za smrt detektivovy manželky je zodpovědná právě tato žena. Ve vzpomínkách Vivian a několika dalších účastníků smutečního obřadu se odvíjí příběh, který se před nedávnem odehrál: Vivian je ve skutečnosti vdovou po vrahovi, kterého Columbo před deseti lety dostal před soud. Muž však ve vězení zemřel a Vivian je od té doby posedlá mstou. Napřed zavraždí svého nadřízeného Charlieho Chamberse, který podle ní kdysi jejího manžela udal. Jako další oběť si vyhlédla Columbovu manželku a pak samotného detektiva… (Česká televize)

(více)

Recenze (99)

Pitrsss 

všechny recenze uživatele

Nejzásadnější, nejgeniálnější a zároveň nejdelší "díl" legendárního seriálu o postarším poručíkovi z Los Angeleského policejního oddělení vražd. Ušmudlaný baloňák, otřískaný Peugeot, věčně přítomný obláček kouře, vycházející ze smradlavého doutníčku, čnějícího z poručíkových úst. Takřka 2 hodiny trvající herecký koncert, vystavěný na konfrontací Petera Falka s "potencionální" vražedkyní Helen Shaverovou. Až sem se vše drží v oněch klasických kolejích. (Až na tu délku samozřejmě). Ale nenechte se mýlit. Kostra tohoto dílu je totiž postavena o dost jinak, než bylo kdy u Columba zvykem. Děj je totiž vyprávěn pomocí flash-backů jednotlivých postav, účastnících se pohřbu paní Columbové. Konečně máme možnost nahlédnout do mozkových pochodů detektiva v průběhu vyšetřování a tak trochu se podívat "do jeho soukromí". Závěr je grandiózní. Tleskám. 90% ()

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hmm, tak jediné co mohu o tomto díle s jistotou říci je, že je snad nejsmutnější z celé série a má opravdu výbornou pointu. Já mám však rád, když to mezi Columbem a záporákem hezky jiskří, když oba dobře ví jak to bylo, ale oba se snaží toho druhého dostat. Tento díl s postupem času dost ztrácí, až bych řekl skoro nudí, nicméně pointa se skutečně povedla. Kouzlu dílů 70. let se však stejně nevyrovná a pro mne pouze průměrný díl..)) stopáž okolo 90 min. ()

Reklama

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Dej mi jeden hod! A proč ne rovnou dva, co?“ U všech ostatních Columbových epizod je vidíme poručíka jako nestranného profesionála, který přistupuje k vrahům bez záporných emocí. Tento díl je ale výjimka. Tady se vražda poručíka citově velmi dotýká a nutno říct, že se jedná o jeden z nejlepších dílů. Flashbacky do minulosti fungují dobře, i když jsem si nebyl jist jejich logikou – když vzpomíná jedna postava, proč nám tvůrci rovnou servírují i příběh jiné? Ačkoliv v půlce stopáže mě již počáteční napětí opustilo a já již tušil, jaký bude konec, přesto mě závěr nezvykle plný emocí rozhodně nezklamal. A poručík zde dokazuje, že je mistrovský herec! ()

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto díle je především krásné dopadení. Znáte to - když celý film dělá Columbo blbce a pak vymyslí takovou past, že se vrah nestačí divit. Navíc je to tentokrát dost osobní. Žena, kterou dříve Columbo dostal za mříže, se mu nyní chce pomstít tím, že mu zabije ženu. Že bychom ji konečně viděli? No nevím, film začíná na hřbitově, kde Columbo svou ženu oplakává... ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Již přes dvacet let dostává Columbo za mříže všemožné padouchy, ovšem tentokrát pro nás ve své zdánlivě "senilní" hlavičce vykoumal past, jež svou důmyslností a potěšením z úspěšného vykonání vyčnívá nad ostatní... Trocha psychoanalýzy, hodně vyptávání a úplně nejvíc předstírání a je to doma... Zkrátka dobrý detektiv je svým způsobem také hercem :) 8/10 ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno