Reklama

Reklama

Columbo - Série 9 (1989) (série)


Odpočívejte v pokoji, paní Columbová (S09E04)

(epizoda)
  • USA Rest in Peace, Mrs. Columbo (více)

Obsahy(1)

Zdrcený poručík Columbo pohřbívá svou milovanou manželku. Mezi účastníky pohřbu je i realitní agentka Vivian Dimitriová. Zdá se, že nikdo netuší, že za smrt detektivovy manželky je zodpovědná právě tato žena. Ve vzpomínkách Vivian a několika dalších účastníků smutečního obřadu se odvíjí příběh, který se před nedávnem odehrál: Vivian je ve skutečnosti vdovou po vrahovi, kterého Columbo před deseti lety dostal před soud. Muž však ve vězení zemřel a Vivian je od té doby posedlá mstou. Napřed zavraždí svého nadřízeného Charlieho Chamberse, který podle ní kdysi jejího manžela udal. Jako další oběť si vyhlédla Columbovu manželku a pak samotného detektiva… (Česká televize)

(více)

Recenze (99)

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice zajímavý díl. Zajímavé jsou prostřihy do minulosti, i myšlenky zúčastněných a tentokráte i odhalení a usvědčení je velice originální. Je tady klasicky i pár zábavných chvilek. Dokonce jsme doufali, že konečně uvidíme paní Columbovou - ale zase ne. Ten ji střeží jako oko v hlavě. :-) Vynikající a nápady oplývající díl. Howgh! ()

jirka.maso 

všechny recenze uživatele

Tento díl jsem si stále nechával v záloze, jelikož se mě zdál býti příliš smutným. I proto sem si ho vybral právě dnes na počest poručíka Columba... Moje obavy o osudu jeho milé paní u mě po skončení vystřídal úsměv, jelikož poručík nevypekl jen vražedkyni, ale hlavně mě! Se svým nejoblíbenějším seriálovým hercem jsem se nemohl rozloučit stylověji. Tak tedy odpočívejte v pokoji, pane Columbo… :( ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto vynikající díl. Už to netradiční pojetí (flashbacky z pohřbu) je velmi trefné, potěší také vyšetřovací postupy poručíka Columba, které jsou zde odhaleny. Columbo sice vyšetřuje vraždu, ale není to náplní filmu. Zde je náplní konfrontace poručíka s Vivian Dimitriovou, která se mu chystá pomstít. Její představitelka má půvabu a charismatu dostatek, a tak se máme na co dívat. Závěrečné odhalení je opravdu jedinečné a už jen dotváří jeden z nejlepších dílů Columbovské série. ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A je to tu. Najkratsie dve hodiny mojho zivota :-). Columba sledujem nepretrzite niekolko mesiacov a cakal som kedy sa dostaneme k tejto casti. Naposledy som tento diel videl ako maly fagan a uz som si nepamatal ako to skoncilo. Jedine co som si pamatal bol ten dzem pre pani Columbovu. Po opatovnom zhiadnuti, pri zaverecnych titulkach som uvazoval, ci si to nepustim este raz. Bolo vela hodin, ale priatelke som to tiez odporucil, tak snad si to pozrieme spolu. Tato cast je fakt super napisana. Kazdy fanusik Columba musi byt vo vytrzeni. Diel je ponaty trochu inak ako obvykle a aj to pomohlo k tomu neopisatelnom zazitku. Zaporacka sa javila ako silny protivnik, no sibal Columbo proste nema protivnika. A ako vieme, on niektore veci berie prilis osobne. 10* ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odpočívejte v pokoji, paní Columbová je rozhodně jedna z nejlepších epizod. Za prvé se odlišuje od ostatních. Začíná (a takových dílů mnoho není) scénou s poručíkem, která je navíc velmi působivá a i dojemná. Zde se nachází prostor, abych se opět sklonil před hereckým uměním Petera Falka, jehož výraz na pohřbu opravdu vypovídá vše. Za druhé je netradičně natočena, je vyprávěna formou flashbacků, retrospektivou, což je veliké oživení do columbovské klasiky. Za třetí zde najde uplatnění i téma jakési osobní msty poručíkovi a v neposlední řadě bych vyzdvihnul závěr a usvědčení vražedkyně, která je v tomto díle vskutku bestiální. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama