Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný folkový zpěvák Tommy Brown žije a vystupuje s nenáviděnou manželkou Ednou, náboženskou fanatičkou. Ta svévolně nakládá se všemi penězi, které Tommy vydělá. Navíc mu vyhrožuje, že zveřejní důkazy o jeho někdejším sexuálním poměru s nezletilou zpěvačkou Maryann. Zmanipulovaná dívka je totiž nyní zcela pod jejím vlivem. Jelikož Tommy je i pilotem malého soukromého letadla, naplánuje rafinovanou dvojitou vraždu – letoun během jeho pilotování dostane „poruchu" a zřítí se. Edna s Maryann zemřou, zatímco Tommy jakoby zázrakem přežije. Poručík Columbo však na zázraky nevěří... (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch dílů, kdy má Columbo proti sobě veskrze sympatického protivníka - tedy až na tu dvojnásobnou vraždu ze zištných pohnutek, že ano:) Ale vážně - Columbovy případy někdy (někdo by řekl, že nikdy) nebyly o poctivé detektivní práci a logických dedukcích jako spíš o leckdy vpravdě ukrutných haluzích, náhodách nebo podrazech, které jsou i na americký právní systém moc. A pak přicházelo ke slovu prostředí, do kterého byl případ zasazen, a pak už zmíněná osoba pachatele. A Johny Cash, to je opravdu těžká váha. Tak těžká, že když znáte jeho tvorbu - hlavně jeho vězeňské koncerty - tak vám ani to pravděpodobné doživotí nepřijde jako kdovíjaká tragédie:) 80% ()

kkarx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Johnny Cash jako vrah je totální bomba, nejde mu to nevěřit a i kdyby nebyl známý muzikant, byl by to pořád jeden z nejlepších Columbo dílů vůbec. I konec je naprosto dokonalej a způsob vraždy originální. Líbí se mi, jak si obvykle vybírají takový způsob, ve kterém využijí nějaké své znalosti v jistém oboru. Nikdy nezapomenu na poslední rozhovor Columba a Browna (Cashe). ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdybych byl úspěšným zpěvákem a má drahá polovička by mé výdělky hodlala použít na stavbu kláštera, tak bych se chlapsky naštval a ... odsouhlasil bych jí to. Jsem prostě drsňák. Tommy Brown však raději ovdoví než by své "milé" ženě vyhověl, ale ten zapomnětlivý týpek v baloňáku, s tím notýskem, doutníkem a spoustou "nevinných" otázek už je mu v patách. Jak to dopadne bylo jasné i spícímu papouškovi mého souseda, ale mně ke spokojenosti stačila columbova tradiční vlezlost, příjemně proložená cashovou pohodovou hudbou a lehce osmahnutá leteckým benzínem. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mála (pokud ne jediný) z dílů, kde je vrah vysloveně sympatický a člověk chce, aby se Columbo alespoň jednou nedíval a nevyptával, a šel za manželkou. Johnny Cash je perfektní, ač není herec - prostě hraje sám sebe. A vůbec se mu nelze divit, že tu svou zákonitou poslal někam, byť tvrdila, že její pán ji dobře ochraňuje. Co jiného s takovou náboženskou makovicí, no ne? Perfektní díl, spousta dobrých písní a efektní zakončení. Snad jen ta děsivá hudba by mohla být jiná. Z perliček filmu mě dostala funebrácká prezentace („Tak si domluvíme schůzku...“ ), nebo úsměvná chybička, kdy se Brown po ráně pěstí natahuje k ženě na lehátku pro berlu a říká jí: „Dej to sem, ty idiote!“. Jednoznačně 5 hvězdiček - 100%. A věřte, že Tommy Brown není špatný člověk. Protože kdo takhle zpívá, nemůže být zlý... ()

Tominni 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mých nejoblíbenějších dílů. Hodně k tomu přispívá John Cash, který už na začátku zazpívá I Saw The Light od Hanka Williamse a nasadí celému dílu vysokou laťku, která se drží až do konce. Navíc - tentokrát má záporný hrdina i nějakou sympatii - i když - dvojnásobná vražda je stále dvojnásobná vražda. Aneb - Vy se nebojíte jet sám v autě s vrahem? ()

Galerie (2)

Zajímavosti (10)

  • Když dává pan Pangborn (John Dehner) rozhovor u vraku letadla a Columbo (Peter Falk) se v pozadí motá a hledá důkazy, je vidět, že se jedná o vrak jiného typu letadla, než se mělo zřítit (Cessna 172). Cessna je postavena z lisovaných plechů a nemá trubkovou konstrukci trupu, jak vidíme v záběrech. Dále je vidět „volant“, který má tady půlkruhový tvar a je zde jen jeden. Cessna má ale dvojí řízení, tedy dva „volanty“ vedle sebe, které jsou hranaté. Už podle šířky trupu vraku je jasné, že nejde o čtyřmístný stroj, ale pouze dvoumístný, tedy zcela jistě nejde o Cessnu 172, kterou Tommy Brown (Johnny Cash) odlétal z Bakersfieldu a která se později zřítila. (pjotri)
  • Tommy Brown (Johnny Cash) ukrývá sedativa v pouzdře na kytaru a poté odjede na letiště. Johnny Cash byl jednou zatčen za úkryt sedativ a amfetaminů v pouzdře na kytaru na letišti. (Epistemolog)
  • Píseň, která v podstatě celou epizodu doprovází, a kterou Tommy Brown (Johnny Cash) zpívá na koncertu a v rádiu, nese název „I saw the light“. Tento song v roce 1948 napsal a proslavil Hank Williams. (majky19)

Reklama

Reklama