Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný folkový zpěvák Tommy Brown žije a vystupuje s nenáviděnou manželkou Ednou, náboženskou fanatičkou. Ta svévolně nakládá se všemi penězi, které Tommy vydělá. Navíc mu vyhrožuje, že zveřejní důkazy o jeho někdejším sexuálním poměru s nezletilou zpěvačkou Maryann. Zmanipulovaná dívka je totiž nyní zcela pod jejím vlivem. Jelikož Tommy je i pilotem malého soukromého letadla, naplánuje rafinovanou dvojitou vraždu – letoun během jeho pilotování dostane „poruchu" a zřítí se. Edna s Maryann zemřou, zatímco Tommy jakoby zázrakem přežije. Poručík Columbo však na zázraky nevěří... (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Vy máte ale sluch.“ ,,Jsem přece Ital.“ Tento díl je zvláštní tím, že Columbo divákům trochu odhalí jeho způsoby myšlení při vyšetřování, což je nesmírně zajímavé. Stejně jen na tom i příběh, který tentokrát představuje velmi sympatického a veselého vraha, kterého mi bylo kvůli jeho rodinným důvodům vysloveně líto, a fandil jsem mu. O to víc jsem byl zklamán z režie a střihu, obojí bylo hrozně mdlé, scény byly natahované a celé se to hrozně pomalu ploužilo vpřed. Závěr mě však zahřál u srdce a připoměl mi díl s portským vínem. ()

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl hodnotím jako vynikající. Po dlouhé době má Columbo "sympatického" protivníka, i když je třeba to samozřejmě brát s nadsázkou a značnou rezervou, protože přece jenom měl na svědomí život dvou lidí. V titulní roli populárního folkového zpěváka Tommyho Browna se představí skutečný úspěšný zpěvák Johnny Cash.Tato epizoda je dle mého názoru opravdu velmi dobré podívaná. Na pozadí hrůzného činu fingované letecké havárie, kterou Tommy Brown vymyslel a uskutečnil, si můžeme poslechnout i pěknou muziku, které jednoznačně v tomto případě vévodí skladba "I saw the light". Vyšetřování tohoto případu je rovněž velmi dobře poskládané, Columbo s pečlivostí sobě vlastní neponechá vůbec nic náhodě a případ prošetří do sebemenšího detailu. Tento díl nelze hodnotit jinak než stoprocentně. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Časť so speváckou hviezdou Johnym Cashom je taká priatelskejšia, vrah je vlastne obeť a poručík to chápe. Lenže ja mám s ním jeden problém, a to vraždu mladého dievčaťa ako collateral damage. To by bolo trochu moc aj na poručíka a preto scenáru trochu neverím. Odhalenie je znovu nachytávka vraha, nie priamy dôkaz, ale prečo nie, keď to prekvapí. Všimnite si na moment jedného z Cashových producentov v štúdiu, postarší pán v 70kových okuliarov, jedná sa asi o najvtipnejší gesicht v seriáli. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejslavnější záporák v historii Columba. Protože obsadit do role hudebníka Tommyho Browna, LEGENDU Johnnyho Cashe, byl skutečně geniální nápad, stejně jako provedení vraždy. Cashe strašně uznávám, je to Elvis Presley stylu country/western a jeho hudbu mám moc rád, takže je jasné, že tento díl pro mě patří k vrcholům celé série. Závěrečná, až dojemná scéna v autě, patří ke klasice a já si Labutí píseň pouštím velmi rád. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu nezvyklý díl, a přesto - nebo právě proto - pro mě jeden z nejlepších! Hned zpočátku jsem si říkala "A hele, ten chlápek vypadá jako Johnny Cash!", chvilku mi trvalo, než jsem si to potvrdila. Hrál sice vraha, ale jednoho z těch, které člověk je schopný pochopit. Protože s takovou semetrikou by nevydržel nikdo. A taky je to jeden z těch dílů, kdy je Columbo opravdu v koncích a musí se spolehnout na psychologickou hru, protože hmatatelné důkazy nejsou. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (10)

  • Když dává pan Pangborn (John Dehner) rozhovor u vraku letadla a Columbo (Peter Falk) se v pozadí motá a hledá důkazy, je vidět, že se jedná o vrak jiného typu letadla, než se mělo zřítit (Cessna 172). Cessna je postavena z lisovaných plechů a nemá trubkovou konstrukci trupu, jak vidíme v záběrech. Dále je vidět knipl, který má tady půlkruhový tvar a je zde jen jeden. Cessna má ale dvojí řízení, tedy dva kniply vedle sebe, které jsou hranaté. Už podle šířky trupu vraku je jasné, že nejde o čtyřmístný stroj, ale pouze dvoumístný, tedy zcela jistě nejde o Cessnu 172, kterou Tommy Brown (Johnny Cash) odlétal z Bakersfieldu a která se později zřítila. (pjotri)
  • Letadlo používané Tommym Brownem (Johnny Cash) je 1973 Cessna 172L Skyhawk s / n 17259853 (N2853Q). (Epistemolog)
  • Koncertní scéna je skutečně ze živého vystoupení Johnnyho Cashe (Tommy Brown). (ČSFD)

Reklama

Reklama