Reklama

Reklama

Teenager Jake Tyler (Sean Faris) se s rodiči a bratrem právě přistěhoval do Orlanda a nastoupil do zdejší školy. Tam však narazí na vyhlášeného rváče Ryana a rozhodne se, že se mu postaví. Nejprve však musí u skutečného mistra zvládnout bojová umění…  Hrdinou amerického akčního dramatu v režii Jeffa Wadlowa je teenager Jake Tyler (Sean Faris), který se s rodiči a bratrem právě přistěhoval do Orlanda a nastoupil do zdejší školy. Stejně jako mladší Charlie, který má úspěchy v tenisu, je i Jake sportovně nadaný hráč amerického fotbalu. A záhy zjišťuje, že dobrou kondici bude potřebovat. Když ho půvabná spolužačka Baja (Amber Heardová) pozve na večírek, Jake narazí na vyhlášeného rváče Ryana (Cam Gigandet). A poté, co od něho dostane pořádnou nakládačku, se Jake rozhodne, že to tak nenechá. Obrátí se na mistra bojových umění (Djimon Hounsou), který mladíka naučí nejen bojovat, ale také uvědomit si, jaký doopravdy je. Ale i když Jakeovi nejde o pomstu, je jasné, že další střet se surovcem Ryanem je nevyhnutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (598)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tento film se celkem úspěšně vyhýbá naprostým blbostem, jako že můžete chytit kop v letu. Teda až do finálového boje, kdy jednak mu z blokuje kop rukou (musel mít hodně silnou ruku :-) a druhý případ, kdy ho protivník kopne, on ten kop chytne a použije proti němu!!! Krom těchto blbosti je to docela dobrý film. Přidat ještě více normálního boje, vystřihnou pár zbytečných scén a mohl jsem jít i výše. Škoda... ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Filmu se nemůže upřít, že je to parádní oddechovka, která zde fakt chyběla. Prostě těžká pohoda, která baví od začátku do konce. Ale o žádnou pecku se nejedná. Film tradičně vykrádá a to i jednotlivé kamerové záběry (nedávno jsem si na to stěžoval u horrorů, už to máme i v akčních filmech...). Kamera vůbec se mi zdála naprosto nepovedená a nezabírala to, co jsem chtěl vidět. Rvačky jsou prošpikovány střihem víc, než rubačky z 80. let a "look" ve stylu "Fight Klubu" mne vyloženě urazil, protože "Fight Klub" je úplně jiný level, téma a film. Stylizace hlavního záporáka do "Tylera" z "Fight Klubu", nájezdy kamery na jeho šílený výraz, postoj apod. bylo prostě ... špatné. Hlavní hrdina je nevýrazný nýmand, moc dobře nehraje, ale líbilo se mi na něm jedno, tedy dvě věci. Měl neskutečnou vůli v boji a tam, kde by ostatní ztratili hlavu, on se stále ještě nevzdával a dále se uměl dostat prostě z každého hmatu, chvatu, páky atd. To bylo fantastické. Postava učitele byla velice dobrá až na to, že nešla vůbec do hloubky bojového umění. Divák se zde nic o martial arts nedozví, kromě toho, že nejúčinnější je "3x úder a jeden pořádný kopanec s otočkou" a dále "...že se dá dostat úplně z každého hmatu". Ocenil bych opravdu trochu víc jít do hloubky. Jinak jako největší předloha mi připadla excelentní klasicka "Karate Tyger 1", kterou svým dějem film velmi připomínal (přestěhování, nový kamarád, problémy s místními ultrarváči, přebrání holky hlavnímu záporákovi atd. ...). Rozhodně tento film na tuto "karate-klasiku" 80. let nemá ani technicky, ani filmově, ani bojovými scénami. Pokud mám pak srovnat s novějším "Undisputed II:Last man standing", tak i když film nabízí přirozenější, pohodovější prostředí, co se týče soubojů, tak tyhle filmy nemohu vedle sebe v tomto ohledu ani postavit. O vrcholu "Tom Yum Goong" se ani zmiňovat samozřejmě nebudu. Svojí pohodovostí mi film velmi připomněl klasiku "Mistr neznámého boje", kde ala capoera zazářil vynikající Mark Decascos. Jedná se o takové opravdu perfektní večerní oddechovky, ovšem Decascos to řezal hlava nehlava mnohem víc ... Každopádńě jen tak dál a víc takových filmů, vyloženě chybí!! ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film se tváří velice dynamicky a mladě – střihem a hudbou. Když si však tohle odmyslíme, zůstane klišovitá historka pro teenagery, kterou jakoby psala jejich staropanenská teta. A vzpomněla si přitom na Karate Kida a Klub rváčů. Příběh nemůže být provařenější – outsider s trablemi, leč dobrým srdcem – proti zlému školnímu idolovi vytuněnému fotříkovými prachami a jeho zjevně drtivou výchovou. Kdopak asi vyhraje? Přidejte jednoho kamaráda šprta, jednu krásku, jednoho otcovského mentora – a máme hotovo. Dialogy by se hodily pro mnohem starší postavy, a to ještě jen z románů červené knihovny. Pohnutky postav jsou vysvětleny na úrovni psychologie z pomocné školy. Ještě navíc nedůsledně, protože trenér nejprve zakazuje jakýkoliv rvaní mimo školu a pak ho doporučí. Mužská linka (spolužáci, zlý školní idol a hlavně statný trenér) mi připadala podprahově dost homo. Holky jsou jen na okrasu. A je to šíleně nudný. SHRNUTÍ: Jak získat dívku svých snů, uznání spolužáků a trenéra, náklonnost bratra i matky – a to vše několika kopanci a údery pěstí. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerné bojovo-akčné drama. V hlavných rolách môj stále väčší obľúbenec Cam Gigandet a dobrácky tréner Djimon Hounsou. Aké množstvo kvalitných filmov, odohrávajúcich sa v stredoškolskom prostredí poznáte? Isto minimum. A práve kvôli tomu bol Never Back Down obrovským prekvapením. “Grupn sex zatiaľ usporadúvať nebudeme”, ale štyri hviezdy rozhodne zaslúžené . ;) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Když opomenu neopomenutelné, čímž mám na mysli naprosto totálně sračkoidní děj, který je tak šablonovitý, jak jen děj může šablonovitý být, tak se film snést dá. Neohromí, nezaujme, nebaví, ale snést se dá. Jiné by to bylo v případě, že byste čirou náhodou byli vygumovaní a hloupí čuráci. V takovém případě by klidně mohlo přilétnout třeba i 5*. Nikdy to nevzávej je film, o kterém po pár minutách víte nejenom, jak celý dopadne, ale odhadnete i jeho detailní průběh a to celkem bezchybně. Je to naivní, je to hloupé a je to hlavně totálně okopírované. A ta milostná zápletka...Raději nebudu rozvádět, co si o ní myslím, protože moje zásoby vulgarismů by v tomto případě byly nedostatečné. Film je určen opravdu tak pro děti kolem 7 let, kteří hledají inspiraci, jak nakládat s volným časem. A když se tak mírně nakouknu kolik má film fanoušků, tak je tady těch 7 letých dětí opravdu požehnaně. Odpad nedávám pouze proto, že jsou zde slušné akční scénky, i když v podání tak nesympatických idiotů většinu své pohlednosti ztrácejí. Jsem opravdu zklamán. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Pôvodný názov bol Get Some, ale mal sexuálne konotácie, čo sa tvorcom nepáčilo. (619REY619)
  • Chris Hauty napsal scénář k filmu poté, co mu jeho syn ukázal několik teenagerských soubojů na YouTube. (Terva)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 20 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

11.05.2012

Tohle je docela překvapení. Jelikož má Matthew Vaughn spoustu práce ve světě marvelovských mutantů (natáčení sequelu X-Men: První třídy je naplánované na první polovinu příštího roku), s pokračováním… (více)

Reklama

Reklama