Reklama

Reklama

Teenager Jake Tyler (Sean Faris) se s rodiči a bratrem právě přistěhoval do Orlanda a nastoupil do zdejší školy. Tam však narazí na vyhlášeného rváče Ryana a rozhodne se, že se mu postaví. Nejprve však musí u skutečného mistra zvládnout bojová umění…  Hrdinou amerického akčního dramatu v režii Jeffa Wadlowa je teenager Jake Tyler (Sean Faris), který se s rodiči a bratrem právě přistěhoval do Orlanda a nastoupil do zdejší školy. Stejně jako mladší Charlie, který má úspěchy v tenisu, je i Jake sportovně nadaný hráč amerického fotbalu. A záhy zjišťuje, že dobrou kondici bude potřebovat. Když ho půvabná spolužačka Baja (Amber Heardová) pozve na večírek, Jake narazí na vyhlášeného rváče Ryana (Cam Gigandet). A poté, co od něho dostane pořádnou nakládačku, se Jake rozhodne, že to tak nenechá. Obrátí se na mistra bojových umění (Djimon Hounsou), který mladíka naučí nejen bojovat, ale také uvědomit si, jaký doopravdy je. Ale i když Jakeovi nejde o pomstu, je jasné, že další střet se surovcem Ryanem je nevyhnutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (598)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nikdy se nevzdávej ! To je zásadní pravdilo, kterým se řídí nejen ti, kteří tento film natočili, ale také ti, díky kterým tento film byl natočený a to narážim právě na Youtube a to je právě možná ten problém, že ten film se až moc otáčí právě kolem tohoto fenoménu dnešní doby, protože jinak by vlastně příběh neměl moc smysl. Fakt je, že řezanice v něm jsou slušný, všechno to slibně a zajímavě ubíhá, ale kam to všecko de? No přece na YouTube, takže je to trošku taky póza, ale nechá se na to příjemně koukat. Nic zásadního, kostra příběhu je taky průměr, ale ty boje, ty za to vidění určitě stojí ! ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Největší slabinou filmu je předvídatelnost, která není na obtíž, protože režisér tento příběh natočil natolik poutavě a zajímavě, že mě udržoval celou dobu při vědomí a hlavnímu hrdinovy jsem držel palce. Je to takový kopírák Karate Tiger s buzerantsky vypadajícím záporákem, kterého jsem měl chuť zabít, a to neberu jako mínus filmu, právě že naopak(ehm, chudák herec). Já hodnotím 3,5 hvězdičky... ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že jsem tomuto snímku moc šancí nedával. O to víc jsem byl mile překvapen a dalo by se říct, že i nadšen. A ačkoliv kontaktním sportům moc neholduju, tak těch 110 minut uběhlo, ani nevím jak. Dobrá práce kamery, střih fightů a rázná hudba se střídají s celkem inteligentními dialogy a ačkoliv herci nejsou z nejznámějších, ve mně zanechali slušný dojem. Určitě se jedná o lepší film, než jen o oddychovku, teda vlastně, nezapomeňte dýchat, dýchat...70% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|60%| Vcelku ucházející záležitost – tak na jedno pohodové shlédnutí. Jak už je tu párkrát zmíněno, děj se trochu podobá obdobným počinům, jako je Karate Kid apod. Možné to je – akorát je to pojato rádoby moderním stylem. Zezačátku mě to moc nechytlo, nedokázal jsem si utvořit dostatečný vztah k hlavní postavě, ale to časem víceméně vyprchalo. Bylo tu pár scén a věcí, které mě nebavili, ale zase to mělo na druhou stránku i své klady. Tak si to rozdělíme na klady a zápory. Začneme zápory. Pár postav mě tu moc nechytlo, třeba Amber Heard je pěkná ženská – doslova k nakousnutí, ale sem se mi moc nehodila, ta láska k hl.hrdinovi Seanu Farisovi byla prostě do filmu nuceně vložena. Evan Peters neměl špatnou postavu, ale chvílemi mi lezl na nervy. Bitky mohli být natočeny trochu lépe, ale neměl jsem s nimi velký problém, jen finální zápas mohl být delší a lepší. Klady. Celkem rychlé tempo filmu od 2/3 mě to začalo bavit. Hlavní záporák se opravdu povedl. I ta hudba (písně) – to se dalo poslouchat dobře. No, určitě se nejedná o nezapomenutelný zážitek, je to taková jednohubka, která mě ničím ale neurazila. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Karate Kid + Rocky 3 / MTV = poctivá teenage řezanice na jedno použití. Nic víc, nic míň. Hezké ksichtíky doprovází primitivní beaty, holčiny nosí sexy přiléhavé oblečení a souboje mají překvapivě říz. Navíc je vážně sympatické, že měli tvůrci odvahu přijít s alespoň náznakem jakési choreografie a neomezili se na pouhé "mlácení do pytle". Tím totiž Never Back Down povýšili o několik stupínků výš a vyvážili příšerně neoriginální duševní traumata hlavního hrdiny a celé jeho rodiny. A Djimon Hounsou je prostě borec. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Chris Hauty napsal scénář k filmu poté, co mu jeho syn ukázal několik teenagerských soubojů na YouTube. (Terva)
  • Cam Gigandet (Ryan) je držitelem černého pásu v izraelském bojovém umění Krav Maga. (Mr.Hudson)
  • Sean Faris (Jake) pribral 7 kg svalovej hmoty pre svoju rolu. (ČSFD)

Související novinky

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

11.05.2012

Tohle je docela překvapení. Jelikož má Matthew Vaughn spoustu práce ve světě marvelovských mutantů (natáčení sequelu X-Men: První třídy je naplánované na první polovinu příštího roku), s pokračováním… (více)

Reklama

Reklama