Reklama

Reklama

Tento dvoudílný film je zpracováním románu Sebastiana Faulkse s názvem Birdsong, který je dnes už bestsellerem známým po celé Anglii. Rámec příběhu poskytují události první světové války, ale děj zahrnuje léta 1910 až 1916. Milostná linie, vášnivý vztah Stephena a Isabelle, který je však odsouzen k nezdaru, provází mužova léta strávená ve válce. (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu se mi líbila kamera i exteriéry (až na "laciné" animace velkých útoků na frontě), na stranu druhou dívat se z celkových 165 minut snímku minimálně celou polovinu na různé němé výrazy tváří akterů, především Eddieho Redmaynea, to bylo poněkud psychicky náročné :) Příběh byl příšerně předvídatelný, nicméně mi to nijak výrazně nevadilo, střídaly se mi do toho scény z fronty, což mne - jako správného maskulinního milovníka válečných scenérií - víceméně uspokojovalo a ani nerušilo. Vlastně celá ta forma vyprávění se mi docela líbila, ani herecké výkony nebyly špatné (btw. tak polovina obsazení si zahrála v Game of Thrones), ale 3 hvězdy dávám jenom s oběma přimhouřenýma očima a odřenýma ušima. 50%. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Mít předsudky vůči TV filmům je zcela zbytečné, viz tento počin jako jeden z důkazů. Příběhy lásky a války jsou spojovány docela často, přesto si myslím že Birdsong má rozhodně co nabídnout. Palec nahoru za herecké obsazení, hudbu, některé pěkné momenty a dobře zachycenou atmosféru v bojích na povrchu i pod ním. Jediné co bych vytkl je mírná přetaženost, ale v celku jednoznačně spokojenost... -- "Milovat a být milován, nic víc tu není..."--80% ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

O čem film vlastně je? 1) Podivně pospojované dvě základní spolu vlastně nesouvisející dějové linky považuji za hlavní slabinu díla. Záběry z Velké války jsou působivé, přesto se však nemohu zbavit dojmu, že jsou zde jenom proto, aby vytvořily patřičný background k Isabellinu doznání. 2) Neobyčejně mě iritovala pomalost filmu, záběrů i děje. Ten však samotný přes určité křečovité prvky není špatný. 3) Ale okouzlující 30letý Eddie Redmayne (Stephen) mi náladu zase zlepšil. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

První část za tři slunce, druhá celek zvyšuje na čtyři. Ptačí zpěv je dražší televizní produkcí, která se nebojí větších válečných výjevů i naturalističtějších scén. Jeho středobod se nicméně drží na komornější rovině mezilidských vztahů. Ty jsou na sebe našroubovány a vzájemně se prolínají. Největším negativem tak je občasná přílišná natahovanost, která jde až na hranu snesitelnosti. Dále pak patos, kterému se prostě asi i kvůli předloze nedá vyhnout. Příběh na tom prostě stojí. Naopak největší pozitivum tu je herectví Eddieho Redmayna, který nepotřebuje repliky, aby na něm bylo vidět co chce říci a jaké emoce prožívá. Též Clémence Poésy, která mu skvěle sekundovala a samozřejmě režie, jenž přes onu zdlouhavost moc dobře věděla, jaké úseky z nastalého stereotypu vyzdvihnout a kde je potřeba přidat napětí. Takže palec nahoru a jeden z těch lepších filmů z tématiky Velké války. 75% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

BBC má koně ve své stáji velmi ušlechtilé se skvělým rodokmenem, kteří jsou zárukou kvality. Kdyby tohle šlo říct i o jiných televizních společnostech. Doufám, že to takhle půjde dál a já se dočkám dalších velkých příběhů. Už se na ně samozřejmě hodně těším. Vždycky je to zážitek. Neokoukané herce považuji za velké plus. Knižní předlohu jsem nečetla, ale určitě to napravím. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Autorem stejnojmenné literární předlohy z roku 1993 je Brit Sebastian Faulks. "Birdsong" je součástí knižní trilogie pojednávající o životě Stephena Wraysforda. (Conspi)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Maďarsku, predovšetkým v metropole Budapešť. (MikaelSVK)
  • Po rozhlasové (1997) a divadelní inscenaci (2010) se jedná celkově o třetí adaptaci jedné z nejprodávanějších a nejoblébenějších knih Velké Británie. (Conspi)

Reklama

Reklama