Reklama

Reklama

John Carter je válkou unavený veterán občanské války a bývalý kapitán konfederační armády. Protlouká se životem a zkouší štěstí na Západě. Při jednom ze svých dobrodružství v arizonské poušti upadne v jeskyni do bezvědomí a probudí se v neznámém světě na planetě Barsoome, dnes známé pod jménem Mars. Planetou otřásá obrovský rasový konflikt mezi různými skupinami jejích obyvatel a Carter se nechtěně zaplete do tamní občanské války. Díky odlišné gravitaci Marsu získá mimořádné fyzické schopnosti. Začne pomáhat obyvatelům města Helia v boji proti nebezpečnému vůdci primitivního a bojovného kmene Tharkov. Seznámí se i s okouzlující princeznou Dejah Thora. Společnost bytostí obývající planetu je v důsledku války na prahu kolapsu a superhrdina John Carter zjišťuje, že přežití Barsoomu spočívá jen a jen v jeho rukou. (TV Nova)

(více)

Videa (50)

Trailer 3

Recenze (1 067)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $250miliónovTržby USA $73,078,100Tržby Celosvetovo $282,778,100Tržby za predaj Blu-ray v USA $23,636,399 //počet predaných kusov 1,132,030Tržby za predaj DVD v USA $23,121,330 //počet predaných kusov 1,125,163║ Niekto sa chcel zviesť na úspechu Avatar-a, primiešal tam troška akcie z Princa z Persie a chcel navodiť nádych Star Wars, neverím že toto mal naplno v rukách Andrew Stanton, lebo jeho hravosť tam bola cítiť len okrajovo, príbeh prvoplánový, obsadenie na vážkach a prevažne dosť nevýrazné, akcia újde ale ničím zvlášť neprekvapí, na to že Disney investovalo také strašné peniaze si mali dať viac záležať akoby sa nedokázali poučiť z podobného neúspechu v prípade Princa z Persie, ako oddychovka od ktorej nič nečakáte fajn. /60%/ __Poznámka: Nešťastník Taylor Kitsch má v roku 2012 až dva veľké komerčné neúspechy, okrem Johna Cartera aj Battleship s rozpočtom $209miliónov, dosť to môže zamávať z jeho kariérou. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zábavná oddychovka se správňáckým hlavním hrdinou. Taylor Kitsch je fakt dobrej a John Carter je díky němu cool. Příběh je takovej instantní mix všech velkolepých hitů moderní doby. Film nepůsobí vůbec lacině. Je to opravdu vysokorozpočtová podívaná hodná vidět v kině, ale všichni tam nosej debilní kostýmy, jak z porna a princezna si o nějakou pouštní prznitbu úplně řiká. Nejvíc mě bavily ufonský mimina a žábopes. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Zapomenutá šestáková klasika, které přehnaně vlažný divácký příjem ukázal, že její doba je dávno pryč. A je to setsakra škoda, protože hrdina John Carter, drsňák Kantos Kan nebo má dětská láska Dejah Thoris ožívají na velkém plátně v celé jejich kráse. Trochu ledabyle nasekané časové roviny mě sice v prvních desítkách minut pořádně vyděsily, ale jakmile se na Barsoomu všechno ustálí, rozdělí se strany a začne se skákat, sekat a heroicky promlouvat k davům, je jasno. Mezi dvěma světy se odehrál povedený blockbuster, který dávný kult přetavil v podívanou plnou hlášek, akce a velice povedených momentů (bitva stříhaná flashbackem mě přikovala s otevřenou pusou). Pokračování se sice nedočkáme, ale jeden příběh pro nás dobrodružství-chtivé už zůstane. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jsou mezi námi, Tarkové. Bytosti, resp. nadbytosti jejichž existence sahá do nekonečna vesmíru, jsou tady stále a řídí dějiny všech galaxií. Nebyli mi moc sympatičtí, ale o to nejde. Díky malému udělátku se mohl Jack Carter z Virginie transportovat na Barsoom (na Mars). Tady jsme svědky, že planeta rozhodně nepůsobí mrtvým dojmem, ale životu se zde daří v úžasných formách. Zelení mužíci nemají tykadla, ale čelistní rohy a nejsou to mužíci, jsou přibližně třímetroví. Pobavily mě bílé gigaopice a domácí mazlík povahově shodný s našimi pozemskými nejlepšími přáteli. A jako všude, tak i tady se, tak trošku nečestně, bojuje o vládu nad planetou pomocí zbraně bohů a podloudným sňatkem s dcerou vladaře. A co čert nechtěl osud Marsu je v rukou právě našeho pozemšťana, znenadání obdařeného výraznými skákacími dovednostmi a nezměrnou silou. Sci-fi složka se tady opravdu povedla, film mě celé dvě a půl hoďky bavil. 4,5* ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v 3D kině a v originále. John Carter není špatný film, jenže přišel pozdě. Bohužel, i když to je Avatar, který vykrádá jisté pasáže z původního příběhu, je právě (paradoxně) on tím vítězem. Tento film bude asi vždy brán jen jako hodně slušný popkorňák, který měl na to, aby se z něj stalo mimořádné dílo, jenže nevyšlo to. Ať už je důvod jakýkoliv. Nicméně za mě musím říct, že jsem se v kině bavil a jediná opravdu slabá část byla (překvapivě) hudba. V místech, kde by film měla podržet a vyždímat ze scény ještě více emocí, mě nechala chladným. Nebyl to vyložený průser, ale bylo to dost průměrné - o to větší překvapení pro mě bylo, když jsem zjistil, že stejný člověk pracoval například na seriálu Lost či na filmu Up (za který dostal Oscara). Každý má holt slabou chvilku, škoda, že si ji Michael vybral zrovna u tohoto filmu. Vše ostatní mi krásně pasuje - ať už obsazení, překrásné scenérie či solidní příběh s krásným a poměrně nečekaným twistem na konci. Ode mě John Carter má krásných 80 %. P. S. A pro všechny, kteří se diví rozpočtu 250 miliónů $… přečtěte si pár zajímavostí (hlavně tu, že natáčení začalo v lednu 2010) a dejte si dvě a dvě dohromady. Už? Pokud ne, napovím - právě v té době právě Avatar bořil všechny možné i nemožné rekordy v tržbách, no a "pár moudrých hlav" ve studiu Disney napadlo, že když mají práva k příběhu, jež Avatar tak trochu vykrádá, proč to nezkusit, třeba to zabere a taky vydělají pár miliard… No a jak dneska víme, nezabralo to. ()

Galerie (168)

Zajímavosti (25)

  • Vládce města Helios Tardose a jeho prvního generála Kantose hrají Ciarán Hinds a James Purefoy. Ti hráli v seriálu HBO Řím (od r. 2005) dvojici Gaius Julius Ceasar a Markus Antonius, tedy postavy ve velmi podobném vztahu. Vedlejší roli má ve filmu i Polly Walker (Sarkoja), známá z Říma coby Atia. (Eterninox)
  • Film se umístil na 3. příčce při vyhlašování osmi největších "výrobních průšvihů" roku 2012 redakce 24/7 Wall St. Zohledněny byly velké investice do vývoje, výroby a marketingu, rychlé fiasko a velký zásah produkční firmy. Důvodů neúspěchu může být několik. Režisér Andrew Stanton nikdy předtím netočil hraný film. Manažeři měli minimální produkční zkušenosti. Recenze byly smíšené. Náklady na výrobu dosáhly 250 milionů amerických dolarů a na propagaci šlo dalších sto. Při uvedení do kin pak dosáhly celkové tržby z prodeje lístků v USA 73 milionů, zahraniční promítání pak přinesla 211 milionů. Walt Disney oznámil už dva týdny po uvedení do distribuce, že bude muset odepsat ztrátu 200 milionů amerických dolarů, což z filmu tehdy učinilo jeden z největších kasovních propadáků všech dob. (altaica)
  • Vo filme môžeme vidieť dva guľaté mesiace, ktoré obiehajú Mars. Táto planéta má naozaj 2 mesiace (Phobos a Deimos), na rozdiel od filmu majú však nepravidelný tvar – sú príliš malé na to, aby si ho zmenili na guľovitý vlastnou gravitáciou. (ČSFD)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Marťan hledá lásku

Marťan hledá lásku

02.08.2015

Už na podzim nás čeká sci-fi Marťan Ridleyho Scotta (Vetřelec), jejímž hlavním hrdinou bude astronaut, který uvízne na Marsu. Po Johnu Carterovi půjde o další velkolepou výpravu na rudou planetu. No… (více)

Reklama

Reklama