Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bishop (Tupac Shakur), Q (Omar Epps), Raheem (Khalil Kain) a Steel (Jermaine Hopkins) jsou čtyři přátelé vyrůstající v Harlemu. Žijí hip-hopem, chodí pravidelně za školu a tráví své dny hraním videoher a kradením gramofonových desek. Jsou den co den štváni policií nebo místním gangem, který vede Radames (Vincent Laresca). Jednoho dne si řeknou dost a rozhodnou se, že si ve čtvrti konečně sjednají respekt. Jdou a vyloupí místní obchod, což má být jakýsi test odvahy a sounáležitosti – tam se ale stane něco s čím původně nepočítali. Bishop se snaží věci urovnat a jde dál za vytyčeným cílem, jeho parťáci jsou ale vystrašení a chtějí z toho vycouvat, Bishopovi se to nelíbí a začne jim vyhrožovat. (in4mator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

CabelNM 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy s hip hopovou tematikou a musím uznat že tento sa naozaj podaril a je jeden z najlepších aké som kedy videl , všetky hlavné postavy si týmto drsným thrillerom odštartovali svoju hereckú kariéru a zahrali to tak realisticky že im patrí velmi velký rešpekt , najvýraznejšou osobou bol jednoznačne Tupac ktorý vo filme hrá psychicky labilného gangstra a chladnokrvného vraha čo to hrá na všetky strany a chce byt pánom svojej štvrte, dalej tu máme Omara Eppsa ktorý vo filme predvádza aj svoje DJske kvality a pasáž kde je sútaž o najlepšieho mixmajstra za gramcami ma bavila natolko že som si ju musel pustit dva krát po sebe , potešila ma aj menšia rola Samuela L. Jacksona a jediné čo ma nepotešilo bola nevyčerpatelná komora v relolvere,, 85 % ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Drsný film z getta NY Harlemu, ktorý sa mi ako fanúšikovi hip hopu veľmi páčil. 2Pac zahral bláznivého "kinder" gangstra, ale žial je to súčasná realita dnešného sveta, že to takto chodí. A to nielen vo veľkomestách ako je NY, LA...Omar Epps sa predviedol už v tak mladom veku parádne a chápem narážky Dr. Housa na jeho kriminálnu činnosť. Len som si myslel, že chalani pôjdu spolu proti ostatným a nie proti sebe. Inak smrť Raheema ma veľmi šokovala. Ku tomu super hudba napr. Cypress Hill. Def Jam records, ktorý je napísaný na LPčku pri battly keď Q hrá je aj názov rovnomennej hry na PS2, v ktorej účinkuje aj Omar Epps. 9/10 ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Ty vole! Tak tohle jsem opravdu nečekala...Já fakt jenom čumím co ten 2pac natočil za role...Bohužel stává se to poměrně často, že když se zrodí hvězda, tak umírá mladá viz Heath Ledger...Na to jak je film starý je úžasně pravdivý a naprosto uvěřitelný...Proč se dnes takové filmy netočí? Někdy je ta politická korektnost ve filmech k posrání...Za mě 90% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vyrůstat v Harlemu není žádný med. Nejisté vyhlídky, rasové napětí, řada vrstevníků jede v drogách, krade nebo rovnou někde leží s kulkou v hrudníku. Tahle parta kamarádů vyrůstá s uši trhajícím řevem sirén snad každých dvacet minut ve dne v noci a řeší, co jim budoucnost nabídne. Nehodlají jen utíkat, ale taky si chtějí vydobýt respekt. Jenže jeden z nich to s jeho sjednáním přežene. Za snímkem stojí dosavadní kameraman Ernest R. Dickerson, šlo o jeho debut, stejně jako o první větší příležitost řady černošských herců. Nechybí rapová ikona Tupac Shakur, potěší autentické prostředí. Víc toho ale není. Příběh je prostý, motivace jednoho z party podivné, postavy hlučné, finále hodně jalové. Dvě až tři hvězdy. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet 5,000,000-miliónov (predpokladané náklady)║Tržby USA $20,146,880║Tržby Celosvetovo $-║ Prvý film najlepšieho rappera všetkých čias a zároveň jeho najlepší herecký výkon. Tupac dokonale zahral agresívneho Bishopa, ktorý nemá ani najmenšie zábrany. Partia, ktorá sa začne rozpadať ako domček z karát. Omar Epps alias Q má čo robiť, aby zostal živý a v očiach druhých získal "juice" (rešpekt). ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Film, který Bishop (Tupac Shakur) sleduje a který jej inspiruje, je Bílý Žár (1949). (Ignus.cz)
  • Ve filmu je možné aktéry několikrát zahlédnout hrát populární hru „Street Fighter“. (Ignus.cz)
  • Film byl nominován na italskou cenu Mystfest v kategorii nejlepší film. (Terva)

Reklama

Reklama