Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

Pilot: Fantasy spíše nevyhledávám, zde jsem udělal výjimku kvůli synopsi. Námět je dobrý, stejně jako efekty, rozjezd trochu pomalý, ale později jsou některé záběry dost povedené. ... Po 7. díle jsem hodnocení nakonec zvýšil na 4*. Dobrý scénář - každý díl končí v tom nejlepším, a tak nutí diváky sledovat následující. Atmosféra je od začátku celkem temná. Možná si někdy přečtu aspoň část předlohy. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Letošní třešnička na dortu užasnéj svět výborně zpracováni příběhu. Dobře zpracovaní démoni, ale víc by jich neuškodilo. Škoda konce slabší bitva málo akce ale smutný konec, Herecké obsazení výborné od druida po princeznu či tulačku, velmi se mi to líbilo a doufám že pokračováni nás zavede hlouběji. Místy mně provázela husina a napětí výborného seriálu. ()

Reklama

Majzlík 

všechny recenze uživatele

Výprava slušná, ale tím klady končí. Vypadá to jako další z mnoha klonů Stmívání. Všichni opět přehnaně vyfintění a přitroublí týpci, kteří řeší svoje pubertální vztahy. Takže cílová skupina cca 15let. Zvlášť elfové vypadají do jednoho jako totální termoklády. Nedivil bych se, kdybych v závěrečných titulcích našel, že hlavní sponzor je Gucci. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S takovým pojetím elfů a druidismu by dozajista nesouhlasila ani Tyrande Whisperwind ani Malfurion Stormrage.Myslel jsem si,že v popírání logiky a projevenou blbostí,hned tak něco nepřekoná seriál The 100,ale tento epos to téměř dokázal.Úplně vidím,jak zněly požadavky na herecké obsazení:mladí a pokud možno přitažliví.Scénář je zoufale děravý a celkově nefunkční,za celých deset dílů jsem se nedozvěděl,proč se po jakési velké válce na zemi objevili elfové,goblini a trolové a už se to ani nikdy nedozvím,protože můj život nemůže být tak dlouhý,abych si mohl dovolit plýtvat časem na další řadu. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Postavy sa správajú ako dementi. Herecké výkony i výzor niektorých "hercov" (Austin Butler!!!) žalostné. A tie romantické klišé na úrovni uveriteľnosti pornofilmu. Navyše mi bolo až nepríjemné, že herci vyzerajúci na štrnásť rokov sa po jednom bozku začnú vyzliekať. Najhoršie je, že samotný príbehový základ by pri inom prístupe k seriálu mohol ponúknuť celkom zaujímavé sci-fantasy... ()

Galerie (303)

Zajímavosti (3)

  • Většina první série se natáčela na Novém Zélandě. (SimpanzJi)
  • V 1. epizodě 1. série "Chosen", kdy se Allanon (Manu Bennett) a král Eventin (John Rhys-Davies) pozdravili tím, že dali čela k sobě, herci improvizovali. Jedná se o maorský pozdrav Hongi prováděný na Novém Zélandu. (Machal99)

Reklama

Reklama