Reklama

Reklama

Je to pták? Je to letadlo? Ne, mechanický kluk – Astro Boy. Byl stvořen pro napínavá dobrodružství, které může prožít jenom on. Jeho táta, slavný vědec Tenma, mu do vínku dal super sílu, rentgenové paprsky, rychlost a schopnost létat nad oblaky. Astro Boy poznává svět, učí se lidským emocím, když tu je jeho rodina a přátelé ocitnou v nouzi. Odvážný kluk se proto vrací do rodného Metro City, aby čelil možná dosud největší životní výzvě.

Astro Boy pochází z hlavy Osamu Tezuky, který je přezdíván Bůh mangy, tedy japonských komiksů. Příběhy malého chlapce začal vydávat počátkem padesátých let minulého století. Ty byly později přepracovány do televizního seriálu. Právě jeho podoba tehdy udala směr celé japonské animované produkci a dodnes je v ní patrný Tezukův vliv. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (158)

gogos 

všechny recenze uživatele

Původní předlohu neznám, ale faktem je, že Astro Boy má naprosto peckózní námět. Mladý kluk zemře - jeho otec, uznávaný vědec, sestrojí jeho kopii s jeho duší do těla robota - z kluka se stane odpadlík - z odpadlíka superhrdina, jež zachraňuje svět... Začátek byl velice přijemnou podívanou, ale zhruba od třetiny filmu se autoři pouštějí tam, kam to nemá cenu v tomto stylu. Udělat z toho ultimátní akční pecku s lepšími efekty a coolovějšími dialogy, jedná se o luxusní animák plný vtipných hlodů a skvělé akce. Takhle se jedná o super námět zbabraný dětinskou druhou polovinou, špatnou animací a nepovedenou hudbou. Je to škoda, AstroBoy má stoprocentně na víc! ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl trailer, tak mi podle tech animací přišlo, že je to film pro děti do 10ti let. Hluboce jsem se však mýlil, když jsem viděl po pár minutách filmu hlavního hrdinu nenávratně zemřít. Celkově vzato je to velice inteligentní animovaný film, který sice není nějak výrazně zábavný z pohledu malých dětí, na druhou stranu je v něm více parafrází na vážné věci, než by se mohlo zdát. Komunismem zavánějící odklízení chytrých lidí pryč ze světa, zamořování cizích zemí odpadem (viz. rakouské kamiony, vozící odpad do České republiky ), předsudky z lidí žijících "tam dole" jakoby neoprávněný distanc od lidí, kteří potřebují naši pomoc. Tento snímek není dokonalý, je v něm dokonce i několik hluchých míst, na druhou stranu vysvětluje dětem na té nejzákladnější úrovni nebezpečí nedemokratických režimů a stejně tak je schopen tak nějak "dětsky" usměrňovat myšlenky, i když nic násilím nevnucuje. Možná s odstupem času své hodnocení snížím, ale momentální dojem je jasný. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem japonskou mangu ještě nečetl, ale tak nějak předpokládám, že je podána jinak, nebo jsou zde jiné příběhy, protože to, co je prezentováno ve filmu, je tak nějak jen celkem obyčejný film, který se sem tam snaží cílit na emoce, ale není v tomhle směru nijak přesvědčivý. Hezké, ale nijak výjimečné. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak. Tohle prostě není animovaný film pro všechny věkové kategorie, ale vším, co v sobě ukrývá, se soustředí výhradně na mladší publikum. On by námět samotný možná mluvil o mnoha emocích, ale ty byly leda tak plytké. Nelíbilo se mi, jak třeba v případě smrti Tobyho bylo pořád naznačováno, že ten starý byl nudný, zatímco Astro je mnohem lepší a není tedy čeho litovat. Chápu tuhle strategii, ale je hloupá. Rádoby vtipné vložky ve formě vedlejších postav vůbec neplnily svůj účel. Tedy, dobře, část děje i uznám, že měl něco do sebe, ale pořád nemohu říct, že bych byl nadšen. To ani v nejmenším. Zpracování taky žádné terno. Z původního Astro Boye jsem doteď neviděl nic, ačkoliv samozřejmě vím, o co se jedná (ještě, abych nevěděl). Docela mě to i nalákalo na zjištění a porovnání, jak moc se předloha a adaptace liší. Každopádně tohle jeho nejnovější filmové zpracování mě tedy ani jako nezasvěceného diváka nezaujalo. 50% ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Úvod je prekvapivo kvalitný (dokonca aj dosť tvrdý a na animák nečakaný - smrť dieťaťa) a akcia funguje v prvých minútach veľmi dobre. Potom sa to však začne veľmi ťahať a v prostrednej časti kaziť (jednoducho už je to v tých častiach nezaujímavé a určené len pre malé deti). Ku koncu badať jemné zlepšenie, ale to už u mňa na 3* nestačí. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (5)

  • Astro Boy a jeho tvorca sa v Japonsku stali natoľko populárnymi, že sa dostali aj na poštové známky a robotický chlapec sa v sieni slávy postavil vedľa takých postáv ako napr. robot C-3PO z Hviezdnych vojen. (rudess)
  • Režírovat měl původně Colin Brady, byl však nahrazen Davidem Bowersem. (D3VIL)

Reklama

Reklama