Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Preplnené ulice, ľudia tlačiaci sa v autobusoch, trhy... Všetko výborné príležitosti pre vreckových zlodejov, ktorí vám behom okamihu dokážu vziať peniaze, doklady, čokoľvek. Kórejský detektív Dae-young dostane úlohu pozatýkať vreckových zlodejov, ale bránia mu v tom spomienky na minulosť. Situácia sa ešte zkomplikuje, keď je jeho matka, profesionálna zlodejka, prepustená po 20 rokoch z väzenia na slobodu. Gangy vreckárov vedú medzi sebou konkurenčný boj o územie, na ktorom okrádajú ľudí. Krásna zlodejka Baek Jang-mi pomotá detektívovi hlavu, aby ho využila pri svojej hre... (badygorila)

(více)

Recenze (48)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Místo akčního filmu očekávejte spíše drama z prostředí kapsářských gangů. Velmi zajímavá a dobře zpracovaná tématika, kamera válí. Souboje jsou hodně drsné a realistické. Ye-jin Son jako hlavní postava Baek Jang-mi válí, je zde neuvěřitelně krásná a přesvědčivá ve své roli, hraje něco totálně jiného, než obvykle. Byl jsem mile překvapen nečekal bych, že zrovna jí taková role sedne a že se do ní hodí. Ostatní postavy působí také velmi reálně . Příběh je podán zajímavě, byť zápletka je jednoduchá, tak forma mile překvapí. Film ze mě rozhodně vyrazil nějaké emoce a zejména konec mě dostal. Tento film u mě s úspěchem vydržel několik repríz a marně sháním DVD = plný počet. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Yummy! Po pár nádejne vyzerajúcich kúskoch, ktoré sa utopili a v lepšom prípade skončili ako slušný priemer, mi Open City prišlo ako smotana na slnkom spálený chrbátik. Trochu by som síce prestrihala záver a prepísala "dvojičky", stále však ostáva pocit výsostnej spokojnosti. A celkom fajn, že sa tu neobšmietal neoholený Lee Byung-hun ;-). ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Začátek slibující asijskou řezanici či zběsilou hru na policajty a zloděje byl naštěstí zcela falešný a místo zmíněného se Open City proměnilo v klasické korejské drama s pořádnými emocemi. Už jsem z téhle končiny v tomhle žánru viděl docela dost, ale pořád mě to dokáže stejným způsobem nakonec zalízt pod kůži. Prostřední a nejdelší části , která působila až poklidným dojmem a v které se rozehrál propletenec vztahů mezi policajtem, šéfkou zločinecké bandy, matkou policisty - kapsářkou a dalšími postavami, dávala šťávu zejména Ye-jin Son ( ode mě se nemůže nedočkat pochvaly:) svým hereckým projevem i krásou, bravurně zvládla ne tak pro sebe typickou polohu téměř záporné postavy. Její herečtí kolegové ale nezůstavali pozadu, a tak se přede mnou postupně rozvíjel poutavý příběh, který vygradoval v typickém srdcervoucím korejském finále a opět zcela na jedničku ! Byl jsem dojatý a okouzlený ..tak se loučím s filmem rád. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Ano, po dlouhé době slušné a poutavě vystavené korejské akční krimi se schopnými ranaři na obou stranách. Trochu ho kazí jeden nevýrazný zloduch, ale to bohatě vyváží Son Ye-jin v neobvyklé, leč výborné elegantně-zlé poloze ledové první lady konkurenčního kapsářského gangu, jež využívá výbušnou směs grácie, nehezkých pohledů, dominantní dikce a svých ženských předností zvýrazněných skvostnými outfity. Je naprosto "k sežrání" a být schopná v bojových uměních, aby nad ní neměl žádný chlap navrch, měla by dosud na půdě Koreje neporažená drsňačka Shin Eun-kyung z My Wife is A Gangster rovnocennou protivnici. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Film dělaný pouze podle příručky "jak se stát zručným filmařem", ale na druhou stranu svým námětem, příbehěm i zpracováním velmi přitažlivý a zajímavý akční krimi film. Hodně se spoléhá na křivky a překvapivě charisma krásné Ye-jin Son, která v roli femme fatale místy připomíná svojí hrou na kočku a na myš Charon Stoneovou ze Základního Instinktu. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama