Reklama

Reklama

Hra o přežití

  • USA Surviving the Game (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý bezdomovec, černoch Jack Mason, vykrade s kamarádem Hankem sklad masa a obratně přitom odzbrojí člena ostrahy. Když je o den později jeho přítel mrtev, rozhodne se zoufalý Mason skoncovat se životem. Chce se vrhnout pod kamion, v poslední chvíli ho však strhne člen charitativní organizace Walter Cole a nabídne mu práci u bohatého podnikatele Thomase Burnse. Ten nejprve prověří jeho fyzickou kondici, pak mu nabídne pět set dolarů týdně s tím, že se zúčastní lovu v horách. Další den odletí do Ďábelského kaňonu v Oregonu, kde se setkají s dalšími lovci - Colem, psychiatrem Hawkinsem, Texasanem Johnem Griffinem a finančním magnátem Wolfem, který přijel s dospívajícím synem Derekem. Masona čeká šokující zjištění - štvanou zvěří, kterou se lovci pokusí ulovit, bude on sám. Pravidla jsou jednoduchá. Dostane náskok, a pokud se mu podaří dostat do města, přežije a nechají ho být. Zatímco prchá lesem, muži v klidu posnídají a pak vyrazí v terénních autech po jeho stopách. Vyzbrojeni puškami a vysílačkami prchajícího rychle dohánějí. Mason se však v poslední chvíli vzpamatuje a začne uvažovat. Místo bezhlavého útěku se vrátí do chaty, místo zbraní však najde pouze hrůzné trofeje z předchozích lovů. Také lovci pochopili, že se vrátil, a pokusí se ho dostat. Mason se však ubrání, dokonce jednoho z nich zabije a zapálí chatu. Tím však ostatní jen rozdráždí. Štvanice pokračuje, zemře další lovec a ostatní si uvědomují, že se role začínají obracet. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

DR.SZ 

všechny recenze uživatele

Takovýhle způsob filmu se mně osobně líbí. V tomto podání ovšem nebylo nejlepší, ba ani nejhorší. Líbila se i velká skupina sado-masistů a jednoho chlapečka, jenž nebyl na tak velkolepý úkol připraven a také nečekaná chytrost bezdomovce, jež by se dala ve filmu ještě více zúročit. Žánr HUNTING GAME byl slibný, ale spoustu věcí tvůrci nedomysleli jako třeba spád filmu. Proč hned nestříleli, když Masona pozřeli. Nepochopitelné je také, jak rychle mohli tušit, že se oběť vrací zpět. Nebo třeba by mohli prohloubit vztah mezi Masonem a mezi tím Texasanem, a ne aby ho hned zabili kvůli vlastním rozpakům. Přesto byl film od druhé třetiny do konce napínavý a po stránce kamery velmi dobrý. 62% ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Sú hry, ktoré človeku príliš neublížia, také karty, ak príliš často nepodvádzate, či šachy, a pri nich nezaspíte a strelec dokoná dielo skazy. Na druhej strane, sú také, na ktoré vám nikto životnú poistku neuzavrie, taká ruská ruleta či orientačný beh po mínovom poli. Jack Mason sa zaplietol do jednej, ktorá mu dá šancu stáť sa športovcom roka v disciplíne Úlovok roka. Je síce pravdou, že nemá kde bývať a svoje vyhliadky do budúcnosti vidí väčšinou vo veľmi tmavých farbách, to, že sa má stať najdôležitejšou súčasťou lovu, t.j. korisťou, mu taktiež príliš nevonia. A tak proti zbraniam a najmodernejšej výzbroji musí postaviť svoju vôľu prežiť a všetko to, čo ho naučila ulica. Pol hodinka filmu je zoznamovanie sa s postavami, potom začína pravý survival, za ktorý by sa tak úplne nehanbil ani Rambo. Za málo peňazí relatívne veľa muziky, o čo sa postará predovšetkým účasť vcelku zaujímavých hereckých mien: Gary Busey , F. Murray Abraham , Charles S. Dutton a John McGilney na strane lovcov a rapper Ice-T ako myš, ktorá sa rozhodla, že bude mačka... ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Nekonečný les, parta boháčů, kteří už nevědí, co s volným časem a jeden zoufalý bezdomovec bojující o holý život. Kolikrát už to tady bylo? No, řekněme si to upřímně, několikrát. A co se týká Hry o přežití tak se opravdu nejedná o nic originálního ani o nic, co by v hunting survival žánru způsobilo převrat svým zpracováním, protože Hra o přežití nemá spád, je tu málo akce a likvidace záporáků je celkem nudná. Jediné, co stojí za pochvalu je složení party zvrhlých boháčů, kterému vévodí démonický Rutger Hauer. Škoda jen, že banda lovců nedostala větší prostor. Upocené tři hvězdy. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kterak vágus ze dna společnosti sejmul bandu bohatých lovců lidí. Na tomhle béčku je do očí bijící předvídatelnost, ale možná by mě to ani tolik nesralo, kdyby hlavní roli dostal někdo sympatičtější - Ice-T se mi prostě nelíbil, držela jsem palce Rutgerovi a jeho partě:-). Průměrné akční béčko v relativně atraktivním prostředí lesa. 46% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Přesně druh filmu,kterej letěl v půjčovnách na začátku devadesátejch let,a všichni to hltali.Teď už se to líbí jen těm,co maj tenhle žánr a druh filmu doopravdy rádi.I obsazení je na tu dobu příznačný,R.Hauer,G.Busey,ti hráli snad ve všem.A film.Slušně ubíhající děj,dost akce,takže solidních devadesát minut zábavy.Ještě mě napadly dva podobný filmy.O dost lepší Živý terč,a o dost horší Síla pomsty s M.Dudikofem.Taky klasika svý doby.60%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Tento film vyšiel necelý rok po filme Živý terč (1993), ktorý má podobnú zápletku o bezdomovcoch, ktorí sú lovení len pre šport. (Arsenal83)
  • Kousek země, na kterém Mason (Ice-T) žil, je teď parkoviště americké banky. (kellne)
  • Hneď po tom, čo je Doc Hawkins (Gary Busey) zabitý, ho možno vidieť v zábere v pozadí so zvyškom skupiny, ako jazdí na svojej štvorkolesovej motorke. Na rovnakom zábere je vidieť aj veľkú skupinu členov filmového štábu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama