Reklama

Reklama

Život extrovertní alkoholičky Julie (Tilda Swinton) se hroutí. Ztratila práci, a aby získala peníze, rozhodne se unést 8-letého syna bohatých sousedů Juliiných prarodičů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Toto bola riadna šialená odysea šialenej alkoholičky od šialeného scenáristu. Najskôr Júlii držíme palce, aby sa z toho dostala, potom ju preklíname, potom zase držíme palce a tak dookola až do konca. Film, kde skoro nikto nie je normálny, a to ešte navštívime cudziu krajinu, kde je to ešte horšie. Napínavé, dlhé, ale pútavé. Jediné, čo som nepochopil, ako mohol v tej výškovej budove v dezolátnom stave fungovať výťah. ()

adriane9 

všechny recenze uživatele

"Hele, sousedský vztahy jsou mi fakt u prdele.." Tildin výkon je nezapomenutelnej jen co je pravda. Nevim proč ale tyhle šílený opilý ženský mi vždycky přirostou k srdci.. Každopádně děj je moc dlouhej akrom Julie tam opravdu není nic co by zaujalo,všechny další postavy jsou pod úroveň, dokonce i ten závěr mě nijak nedojal. ()

Reklama

klima777 

všechny recenze uživatele

Velmi si vážím Tildy Swinton a jsem přesvědčena, že po herecké stránce zvládne téměř vše. Tento film jest řečeného pádným důkazem. Osobně se mi však nelíbil. Rozháraný a fragmentální jako Juliin život. Ždímající emoce sladké a lepivé jako whiskey ve vlasech. Nezakotvený v realitě, o jejíž pravdivé a drsné zobrazení usiluje.------------- Tentokrát jsme se nepotkaly. Nevadí. Hvězdičky jsou jen a pouze pro Tildu (Orlando, Orlando...). ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Nebýt úchvatnéTildy Swinton, tak tenhle film nemá moc šancí. První polovina byla velmi slibná, ale druhá už nebyla tak přesvědčivá a navíc stopáž byla opravdu zbytečně přepálená. Těžko se dá uvěřit faktu, že z hubaté alkoholičky, která se potlouká po lokálech a žije ze dne na den jen díky alkoholu, se najednou stane téměř vzorně opatrující matka malého chlapce. Tak to v reálu nefunguje. Nemohu jinak, ale nad průměr nejdu. ()

milancecil 

všechny recenze uživatele

Velmi silný, drsný příběh osamělé stárnoucí bezdětné ženy, divoké, impulzivní, které se prostě život vůbec nedaří a stále více nad ním ona sama ztrácí vinou alkoholu a drog kontrolu, žije jen ze dne na den, po ztrátě zaměstnání se její už tak složitý život ještě více zkomplikuje a vžene do obtížné finanční situace, ze které se jí však naskytne jedna zdánlivě výhodná příležitost, a to únos velmi dobře zabezpečeného hocha k jeho podivínské matce do Mexika, únos sice zmateně, ale s velkým štěstím ona provede, tím si ale na sebe strhává lavinu dalších a dalších děsivých událostí, v jejichž vleku ona může už jen divoce improvizovat, nic víc jí její zhoršující se situace nedovoluje, je zoufalá, vyděšená a ani únikem do Mexika si nijak ze své děsivě narůstající mizérie nepomáhá, přislíbená odměna je jí sice na dosah, ale to skutečné peklo s vyhroceným bojem o svůj a chlapcův život zažije právě až tam, opravdu vynikající existenční drama s herecky excelující Tildou Swinton. Zajímavý komentář: Fridecka ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Hoci Tilda Swinton hrá alkoholičku, sama o sebe tvrdí, že v skutočnom živote si nemôže vypiť, pretože by po jednom poháriku hneď zaspala. (Fabrinka)
  • O drobné dilema se postaral distributor snímku, který na přebalu DVD nosiče uvádí jméno hlavní aktérky jako Tilda Swanton. Správné je Tilda Swinton. (Conspi)
  • Film sa natáčal v Los Angeles (Kalifornia, USA) a Mexiku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama