Reklama

Reklama

Malý Rambo

  • Velká Británie Son of Rambow (více)
Trailer 2

VOD (1)

Když Will Proudfoot vymýšlí útěk z domova narazí na Lee Cartera, školního rváče. Vyzbrojí se videokamerou a filmem Rambo: První krev. Společně objeví, že jejich vynalézavá a někdy trochu nešťastná filmová dobrodružství mohou začít! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (106)

nash. 

všechny recenze uživatele

Byla to mnohem méně komedie než jsem čekal, ale také to bylo mnohem lepší než jsem čekal. Kouzelná oslava přátelství, věrnosti a filmového fandovství, která opravdu chytla za srdce. Hořká i laskavá, smutná i úsměvná, plná nezapomenutelných momentů a pocitů, které jsem dokázal prožít společně s Willem, protože jsem je jako kluk kdysi sám zakusil. Třeba jeho okouzlení po shlédnutí prvního filmu, kdy běží domů, plný toho neskutečného a neopakovatelného prožitku. Zatímco linie přátelství je spíše vážnější a přelévá sympatie z jedné strany na druhou, natáčení Malého Ramba je zábavné, plné nápadů a humoru, a současně v kontrastu s dusnou atmosférou sektářského nátlaku na život Willovy rodiny i Leea, který se marně snaží zavděčit bratrovi a svou osamělost skrývá za rošťárnami a vzdorem. Zajímavě nejednoznačnou postavou je i Didier, který je po celou dobu na facku, ale zdá se, že i on cosi skrývá za svou maskou rebelujícího frajírka. Prolínání jednotlivých nálad nikde nekoliduje, naopak se skvěle doplňuje a navzájem emocionálně posiluje, herecké výkony jsou bezchybné, animované vsuvky Willových snů a představ skvěle zapadající, osmdesátková retrostylizace tak vypiplaná, že jsem si ji vlastně uvědomil až po skončení filmu, závěr silný a pocitově strhující (ať už kino či večeře). Zkrátka zase jednou film, na který bylo požitkem se podívat a hned tak se z paměti nevytratí. ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Podarený (M)malý Rambo s menším množstvom akcie, ako som si pôvodne predstavoval. Ono je to možno aj z toho dôvodu, že film je tu na ČSFD označený len ako komédia (!), a pritom v ňom ide malým hrdinom (resp. filmovým nadšencom) aspoň 3-krát o život. A okrem iného sa v ňom preberajú aj otázky viery a rodiny, čiže dosť vážne témy. No aj napriek tomu som sa celkom bavil a túto malú AJ drámu označujem ako mierny nadpriemer. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Lee Carter alá učebnicový příklad školního devianta v podání toho otravného Eustace z Narnie se společně s naivním a krapet omezeným Willem Proudfootem rozhodne natočit film, který by měl vyhrát v soutěži mladých filmařů. Inu, slyšel jsem i horší kombinace! Filmy, kde se někdo snaží amatérsky vytvořit film, mám rád (viz nedávno Super 8), takže jsem se tomuto námětu nijak nebránil. Will Poulter vypadá (což už jsem zmínil u Letopisů) jako po liftingu a botoxu dohromady, ale v rámci možností hraje dobře. Toho Francouze bych klidně ze scénáře vyškrtl, nebo mu alespoň nedával takový prostor. Zkrátka snímek takového toho televizního formátu, který vypráví o podivně vytvořeném poutu přátelství mezi dvěma naprosto odlišnými chlapci. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Od Malého Ramba jsem čekal buď: a) lásku k filmu a jeho akčním hrdinům, nebo za b) útěk z reality do světa tvořeného vlastními pravidly a zákony, tj. něco na způsob Mostu do země Terabithia, jen bez žánrové škatulky fantasy. Od prvního se vám dostane více, od druhého méně. Malý Rambo je film o skutečném přátelství, a více než o nějaké poctě vietnamskému veteránovi je to spíš příběh o Vinnetouovi a Oldu Shatterhandovi, což symbolizuje i sbratření krví obou chlapců. Velmi příjemně mě překvapilo, že film se záměrně vyhýbá všemožmým klišé a nesnaží se moralizovat (oba kluci beztrestně kradou v obchodech) a míra sentimentu je potlačena na minimum. Bohužel je to jeden z řady filmů, na který si druhý den už nevzpomenu. Průměr, který splnil svůj účel. Mladým divákům úsměv na rtech dozajista vykouzlí, dospělí se už tak bavit nebudou. ()

Pump 

všechny recenze uživatele

Překrásně zpracované téma, které se dalo milionkrát zkazit a nestalo se. Krásně zahrané, kluci excelují. Zábavné a opravdu příjemné komediální drama. Zajímavý pohled do nitra ortodoxní církve. Střet církevního "holého" světa, jejich praktik a hodnot s okolím, které jejich vírou dotčeno není. Dva kluci a jejich dobrodružství jako vystřižené z dobrodružných knížek mého dětství. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Malou roli přisluhovače Dannyho si zahrál vnuk Stanleyho Kubricka Sam Kubrick-Finney. (Terva)
  • Ve filmu se Will (Bill Milner) a Lee (Will Poulter) dostanou na diskotéku, kde si zaskáčou na skladbu „Just Can't Get Enough“ od britské elektronické kapely Depeche Mode. (Trajektt)
  • Natáčení probíhalo převážně v anglickém městě Berkhamsted, v okolí domu Ashridge Estate v Hertfordshire. (Terva)

Reklama

Reklama