Reklama

Reklama

Bílá vrána

Trailer 1

Patnáctiletý Thomas Mollison chce vyrůstat jako každý teenager v jeho věku. Má to ale těžké. Protože je jeho otec voják, rodina se často stěhuje a plachý chlapec se jen těžko sžívá s novým prostředím. Jeho život však ještě více ztrpčuje skutečnost, že jeho starší bratr Charlie je autista. Zatímco rodiče Charlieho dávno přijali, Thomas nikoli. Stydí se za něj a ve skrytu duše ho nenávidí. Pak ale potká Jackii, které Charlieho společnost nevadí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (183)

heyda 

všechny recenze uživatele

To je tak, když se vám v baráku sejde normální puberťák a autistický puberťák. O zábavu je pak postaráno. S rodinami, které mají podobně nemocné děti upřímně soucítím a zase o kus víc si cením toho, že jsem zdravý a moji příbuzní vesměs taky. Film je to asi lehce nadprůměrný, ženský režisérský rukopis je určitě oživením, ale místy to bylo fakt otravný, ty Charlieho záchvaty a Thomas mi byl docela nesympatický (špatně zvolený herec). 65% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jednoduše, bez zbytečného sentimentu zpracované celkem okoukané téma bratra autisty. Nic moc nového tento snímek nepřináší, snad jen to, že konečně není hlavní hrdina ochoten za svého postiženého bratra kdykoliv a kdekoliv položit život, neboť jej miluje až za hrob. Thomas je normální a s postižením svého bratra se složitě vypořádává. Tenhle prvek je hodně osvěžující. ()

Reklama

Guzo 

všechny recenze uživatele

Nebýt tak "nízkého" hodnocení na csfd, přemýšlel bych asi mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami, ale takhle je těch pět jasných. Film o autistickém chlapci, ale zejména o jeho bratrovi, který musí snášet tíhu každodenní odpovědnosti a frustrace si rozhodně zaslouží pozornost. Herecké výkony jsou tu takové nehollywoodské, proto film vypadá více přirozeněji a to jedině dobře. Po zhlédnutí asi budu koukat úplně jinak na některé podobné případy postižení kdekoliv na ně narazím.. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tohle další skromnej film ve stylu Keith, Little Miss Sunshine atd. Mít doma autistu musí bejt nehorázně těžký a klobouk dolů před každym kdo to zvládá, a právě proto chápu i chování Thoma, kterej díky Charliemu v podstatě ztrácel veškerej soukromej život. Naštěstí se objevila úžasná Jackie a ... A dál už se koukněte sami. ()

pivo 

všechny recenze uživatele

Ako už písali predo mnou, je to naozaj neskutočne silný film. Dokáže byť na jednej strane nádherne láskavý a zároveň sa nebojí ísť po tých najskutočnejších a najsilnejších emóciách. Hodne tomu dopomohli herci, všetci do jedného. Lukeovi Fordovi som veril každú sekundu filmu, keby je to americký film, tak už má nomináciu na Oscara istú. Ďalší herci za ním však rozhodne nezaostávajú, musím vyzdvihnúť ešte výkony Rhysa Wakefielda a Gemmy Ward, ktorí s filmom ešte len začínajú a hneď takéto výkony. Hoci téma by mohla zvádzať k citovému vydieraniu, ja som nikdy nemal pocit, že by sa o to režisérka snažila a rozhodne potešil aj jednoduchý a pritom reálny záver. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Mnoho rolí obsadili skuteční autisté a mladí lidé z Aspergerovým syndromem. (Terva)
  • Snímek získal v roce 2008 hlavní cenu dětského filmového festivalu Don Quijote. (Terva)
  • Michael Yezerski získal od APRA-Screen Music AGSC cenu za nejlepší soundtrack roku 2008. (Terva)

Reklama

Reklama