Reklama

Reklama

Falco

  • Rakousko Falco - Verdammt, wir leben noch! (více)
Trailer

Životopisný snímek o největší rakouské hvězdě populární hudby: dramatizace života Johanna Hölzela známého jako Falco. Filmová kronika Thomase Rotha popisuje Falcovy začátky na vídeňské hudební scéně, jeho sólový vzestup s “Der Kommissar,” mezinárodní průlom s písní “Rock Me Amadeus” (první píseň od německy mluvícího interpreta, která se stala hitem #1 v USA), jeho bouřlivý osobní život, plný drog a rodinných trablů, až do jeho smrti roku 1998, kdy v Dominikánské republice narazil se svým vozem do autobusu. Manuel Rubey z rakouské hudební skupiny Mondscheiner zde ztvárnil tuto popovou hvězdu s rychlým životem, která sice zmizela ze světových pódií, ale ve své rodné zemi zůstává velikou postavou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

bourec 

všechny recenze uživatele

Když tenhle zpěvák začal hýbat hudebním průmyslem,tak já byl čtrnáctiletý ucho,a ulítával jsem na tom.O Falcovi jsem toho mnoho nevěděl,takže jsem se těšil na tenhle filmeček.Je to docela velký překvapení,a mezi životopisnejma filmama patří určitě mezi to lepší.Jinak je až neskutečný,jak všechny ty rychle vystoupivší hvězdy v různej odvětvích šoubyznysu skončily stejně.Drogy,chlast,brzká smrt.Povedenej film prošpikovanej všema hitama Falca dostane ode mě 80%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Klasický životopis se všemi klady i zápory. Režijně ne zas tak moc dobrý a scénář někdy až moc přeskakuje, takže ani pořádně nevíte, v jakém období se zrovna nacházíte. Navíc konec je docela nezvládnutej a tam, kde jsem čekal nějaký emocionální vrchol to vyšumělo do ztracena. Manuel Rubey je ale každopádně fantastický, Falcova gesta pobral dokonale a ta podoba je místy neuvěřitelná. Kamera je taky hodně dobrá a Falcovy songy zaujmou vždycky. 60% ()

Reklama

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Falco bol a vždy bude veľkou láskou môjho života.Ako dieťa som o ňom nevedela zhola nič,zaujímali ma len jeho najväčšie hity a bravopostery s jeho podobizňou,no ako sa postupne stával legendou a ja pomaly dospievala,moje srdiečko zahorelo po bližšom poznaní tohto výnimočného a nádherného muža,ktorý svojou tvorbou výrazne ovplyvnil moju generáciu.Jeho smrť ma zasiahla na tom najcitlivejšom mieste a spolu s ním odišla na večnosť aj veľká časť mojej detskej duše.Dlhých desať rokov som čakala,kým sa nájde niekto,kto podrobne zmapuje jeho život a kariéru a podá o tom svedectvo prostredníctvom filmu.Falco nie je žiaden prevratný životopisný epos a nebyť mojej neskonalej vdaky za to,že vôbec vznikol,zrejme by som bola vo svojom hodnotení oveľa kritickejšia.Herecký výkon Manuela Rubeyho považujem za veľmi dôstojný,je vidieť,že Falca poctivo študoval a dokonca sa mu podarilo naňho podobať aj fyzicky.Oveľa horšie mu to ide s napodobovaním Falcovho nezameniteľného hlasu,ale nechajme to tak...Som vdačná za tento film a viem,že si ho pozriem ešte veľa,veľa krát. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Dlouho, dlouho jsem na tenhle film čekal a konečně jsem se na něj podíval a výsledek? Rozhodně to není špatné, ale ve výsledku je to takový nic moc film, který vždycky jen něco naťukne a nedořeší. Jednoznačným pozitivem filmu je hlavní představitel Manuel Rubey, který když poprvé navlékl kabát a klobouk a vyšel před své spoluhráče z kapely, jsem si řekl. "Tohle je Falco". Jinak ale některé etapy života jsou úplně vynechané, rychle se skáče z jedné události do druhé a běžný fanoušek místy neví, proč ten Falco byl vlastně taková hvězda. I ten vztah s manželkou se mění jen ve věčné opouštění a usmiřování se, což už po chvíli nudí. Jeho smrt tam taky není dořešena, prostě se rozjede do křižovatky a film končí. No a o comebackovém albu Out Of The Dark se tam nemluví vůbec, i když tam písničky z něj hrajou. To jsem trošku nepochopil. Falco jako to lepší z hudby osmdesátek si svůj biografický film zasloužil, ale škoda, že nakonec dopadl tak průměrně. 60% ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Sex, drogy a rock&rap. Falco okupoval během dospívání přední příčky mé osobní hitparády a i přes odpor k němčině se k jeho hudbě vracím dodnes. A proto jsem ráda, že se jeho krajanům podařilo načrtnout nesentimentální a zároveň vcelku decentní filmový portrét – a jeden z nejlepších životopisných snímků, jaký jsem viděla. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu se objevila také později rozpadnivší se skupina Mondscheiner, jejímž zpěvákem byl právě hlavní protagonista filmu Manuel Rubey. (BeAnne)
  • Všechny písně co byly ve filmu použity, nazpíval představitel Falca, Manuel Rubey. (Vojtino)

Reklama

Reklama