Reklama

Reklama

Falco

  • Rakousko Falco - Verdammt, wir leben noch! (více)
Trailer

Životopisný snímek o největší rakouské hvězdě populární hudby: dramatizace života Johanna Hölzela známého jako Falco. Filmová kronika Thomase Rotha popisuje Falcovy začátky na vídeňské hudební scéně, jeho sólový vzestup s “Der Kommissar,” mezinárodní průlom s písní “Rock Me Amadeus” (první píseň od německy mluvícího interpreta, která se stala hitem #1 v USA), jeho bouřlivý osobní život, plný drog a rodinných trablů, až do jeho smrti roku 1998, kdy v Dominikánské republice narazil se svým vozem do autobusu. Manuel Rubey z rakouské hudební skupiny Mondscheiner zde ztvárnil tuto popovou hvězdu s rychlým životem, která sice zmizela ze světových pódií, ale ve své rodné zemi zůstává velikou postavou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

bourec 

všechny recenze uživatele

Když tenhle zpěvák začal hýbat hudebním průmyslem,tak já byl čtrnáctiletý ucho,a ulítával jsem na tom.O Falcovi jsem toho mnoho nevěděl,takže jsem se těšil na tenhle filmeček.Je to docela velký překvapení,a mezi životopisnejma filmama patří určitě mezi to lepší.Jinak je až neskutečný,jak všechny ty rychle vystoupivší hvězdy v různej odvětvích šoubyznysu skončily stejně.Drogy,chlast,brzká smrt.Povedenej film prošpikovanej všema hitama Falca dostane ode mě 80%. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

"Chci rychle vyrůst, abych mohl být hvězdou popmusic" Hansi Hölzel. Víš co je docela komický? Celý den mluvíme německy, ale jak vezmeme do ruky kytaru, začneme zpívat anglicky.. Ve Vídni musíš nejdřív zemřít, aby ti provolávali slávu. Ale pak to vydří dlouho. Falco - letec - velký letec Falco. Falco Weisspflog byl letec. FALCO = ELVIS. Jeanny, přestaň žít v snách, Jeanny, život není jaký se zdá. Opuštěná dívenka v chladném světě, je tu někdo, kdo miluje tě!!. ()

Reklama

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Tvůrci filmu si dali záležet a jsou tu momenty, které vypadají NAPROSTO autenticky. Sama bych nerozpoznala originál :) Ano, ano, MANUEL RUBEY si zaslouží pochvalu (to je snad jediné, o čem se taky dokola píše), je mu podobný, mimika ok, tón hlasu a způsob mluvy byl super. Mám tu ale velké ALE: co ten zpěv, proboha? Nevím jak moc špatně by vypadal zpěv na playback, ale ten jeho rádoby zpěv byl neposlouchatelný. Opravdu to bylo lepší než originál? Podle mě se to nedalo poslouchat bezohledu na to jak to uměl Falco. Má naprosto jiný hlas, upravoval si tu svojí fistulku jak to šlo ale výsledek (kupříkladu hned v první sloce Amadea) byl fakt komický. Jedinkrát nedosáhl na nejvyšší tón A v Jeanny, a o Out of the Dark se radši nebudu šířit protože se nechci rozčilovat :) V tomhle bych viděla takovou větší slabinu filmu, ale jinak nemám výhrady. Herecký výkon dobrý. Akorát maličkost; kdo je opravdu velkým fanouškem Falca a viděl nespočet živáků, si musel určitě říct že ta Rubeyho gestikulace nebyla zas až tak prvotřídní. Jen máchání prackama nahoru a do stran, se zdviženými dvěma prsty alla paroháč ( kdo ví proč :) ). Pomineme-li pěvecký výkon a soustředíme se jen na to ostatní, bylo to prvotřídní. Dramatický příběh, krásné vzdání cti rakouskému hitmakerovi, který nikdy nezemře. FALCO ŽIJE. STEJNĚ JAKO ELVIS. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Kdyz si clovek poslechne Falcovu hudbu, tak zjisti, ze to hlavni co je na ni dobre, je prace jeho producentu, jeho prispevek na me pusobi bud jako spatne "rap" vokaly v nemcine, nebo pokusy o EN zpivani se spatnym anglickym prizvukem a navzdory nekolika povedenym hitum typu "Jeanny" jsem ho nikdy nemel rad. V tomhle filmu taky neni zobrazen zrovna jako Mr. Sympatak a jen to potvrzuje moji teorii, ale o to vic je desive jak moc jsem se s nim dokazal ztotoznit a jak me tenhle film zasahl a dostal. Po The Doors, Walk The Line, nebo Control se tak Falco muze zaradit do rady excelentnich hudebnich biopicu. 9/10 ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Dlouho, dlouho jsem na tenhle film čekal a konečně jsem se na něj podíval a výsledek? Rozhodně to není špatné, ale ve výsledku je to takový nic moc film, který vždycky jen něco naťukne a nedořeší. Jednoznačným pozitivem filmu je hlavní představitel Manuel Rubey, který když poprvé navlékl kabát a klobouk a vyšel před své spoluhráče z kapely, jsem si řekl. "Tohle je Falco". Jinak ale některé etapy života jsou úplně vynechané, rychle se skáče z jedné události do druhé a běžný fanoušek místy neví, proč ten Falco byl vlastně taková hvězda. I ten vztah s manželkou se mění jen ve věčné opouštění a usmiřování se, což už po chvíli nudí. Jeho smrt tam taky není dořešena, prostě se rozjede do křižovatky a film končí. No a o comebackovém albu Out Of The Dark se tam nemluví vůbec, i když tam písničky z něj hrajou. To jsem trošku nepochopil. Falco jako to lepší z hudby osmdesátek si svůj biografický film zasloužil, ale škoda, že nakonec dopadl tak průměrně. 60% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Len dve mená nemajú vo filme skutočnú podobu. Falcova manželka je vo filme Jacky, ale v skutočnosti bola Isabella a meno dcéry Carolina Tanja je v skutočnosti Katharina Bianca. (smeke)
  • Poslední Falcovo vystoupení před jeho smrtí bylo na Silvestra 31. 12. 1997 v komplexu Exacalibur City na soukromé party, které si objednal jeho kamarád a rakouský podnikatel. Tento komplex se nachází na Hatích u Znojma. (Luky-7)
  • Všechny písně co byly ve filmu použity, nazpíval představitel Falca, Manuel Rubey. (Vojtino)

Reklama

Reklama