Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George C. Scott jako John Russell - hlavní postava filmu, učitel a hudební skladatel ztrácí při autonehodě manželku s dcerkou. Přestěhuje se do obrovského starého domu. Po nastěhování slýchává každé ráno neznámé rány... Míček po zesnulé dcerce si bezstarostně hopsá po schodech z patra přesto, že byl zavřený v sekretáři... A proč jsou dveře do podkroví zamaskovány regálem? Výskyt něčeho děsivého nabývá na intenzitě. John Russel začne pátrat po bývalých obyvatelích tohoto domu... (Kulihrášek)

(více)

Recenze (106)

corpsy 

všechny recenze uživatele

V každom prípade skvelé strašidelné scény, sa strácajú v prívale nudy vyvierajúcej okolo. Skúmanie a vyšetrovanie okolností, ktoré vedú k paranormálnym javom, sú zdĺhavé a myslím si, že strihačove nožničky boli v tomto prípade príliš vľúdne. Budete sa tešiť na každú jednu zimomriavkovú scénu, ale paradoxne budete sklamaní z toho, že sa po každej z nich opäť okušete nudou. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní duchařský horor s nádherným starým domem a vymazlenou kamerou - to je pastva pro oči, jaké úhly zabírá a jak se pohybuje - parádní!! Hlavní postava příběhu - hudební skladatel John Russel, který přichází do starého domu, aby po rodinné tragédii mohl v klidu komponovat - to je skvělá herecká kreace George C. Scotta. Zapadlý a téměř neznámý atmosférický snímek, který by si rozhodně zasloužil oprášit. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená stará duchařina, která si vystačí s dokonalou atmosférou strašidelného domu, aby si chvilku hrála na detektivku a na závěr si střihnula ukázkový závěrečný napínák. Řeknu vám, že jsem si tuhle záležitost tedy docela užíval. George C. Scott mě dokázal pobavit už v Kubrickově Divnoláskovi a tady spolehlivě odtáhne celý film. Obdivuju statečnost hlavního hrdiny, já bych v tom domě měl velké problémy vůbec být hodinku, natož si tam ještě vesele přespávat. 75% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad duchařského thrilleru, kdy bez přehnaných efektů lze s napínavým příběhem, strašidelnou hudbou, skvělou kamerou a velmi dobrými herci vytvořit film, který vás bude držet až do konce. Už samotná autonehoda na začátku působí mrazivě a syrově, byť se skládá jen z několika rychle sestříhaných záběrů. Vynikající práci odvedl skladatel Rick Wilkins. Záběry na dům, doprovázené temnými smyčci a melancholickým klavírem, i hudební doprovod k putování postav po tajemném domě vytváří ponurou atmosféru. Žádní digitální bubáci, stačí jen otevření se dveří či kamera bloudící po zaprášené místnosti plné pavučin. Neklidný duch vede hlavního hrdinu k rozluštění staré křivdy a současně se postupně odhodlává k pomstě. Film z doby, kdy se ještě nesázelo na počítačové triky a asijská produkce s podobnými náměty nepronikala masově do celého světa. ()

classic 

všechny recenze uživatele

John Russell stratil,čo najviac v živote miloval,a to ženu a dcéru,trauma,ktorá ešte neskončí.Onedlho sa presťahuje do starého domu,v ktorom ako postupne zisťuje,že niečo nie je v poriadku,skrýva sa v ňom smútok a tragédia.Smrť malého chlapca prišla v dome,kde býva John,ale takým spôsobom plným hrôzy v najdesivejších predstavách.John je vlastne hudobným skladateľom,kde v novom dome chce tvoriť,túto činnosť musí prerušiť,aby ho znepokojili desivé zvuky a výkriky,podujme sa ešte s jednou sympatickou babenkou na to,že rozlúsknuť históriu domu Chessman,bude pre neho vyčerpávajúcou skúsenosťou,pričom stretnutie významného senátora bude kľúčové...George C.Scott ako John Russell je bravúrny,postupne,každou minútou vo filme je čoraz bližšie tomu,že divák sa bude mať na pozore,strih je dobrý,ale atmosféra a hudba spĺňa svoj účel na výbornú.Film je zaujímavý,nie od začiatku,čo nezanevrieť je extrémne dôležité. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Film je založen na událostech, ke kterým údajně došlo v domě v Denveru v Coloradu v roce 1960. (Chatterer)

Reklama

Reklama