Reklama

Reklama

Detektiv Danny Fischer (John Cena) sice zatkne geniálního zloděje Jacksona, při zásahu však náhodou zahyne lupičova přítelkyně. Kriminálník toužící po pomstě vymyslí pro Dannyho dvanáct úkolů a hádanek, na jejichž rozluštění závisí život milované Molly.  Při policejní akci se detektiv Danny Fisher (John Cena) z New Orleansu chystá zatknout nebezpečného zločince Milese Jacksona (Aidan Gillen). Ten se i se svou přítelkyní dává na útěk, skončí však v poutech, zatímco jeho přítelkyně nešťastnou náhodou zahyne. Miles viní z její smrti Dannyho a slibuje mu odplatu. Po několika letech detektiv vyslechne znepokojující telefonát od Milese, v němž mu zločinec stručně řečeno říká - oko za oko, zub za zub. Dannyho čeká nebezpečná hra o dvanácti kolech s téměř nerozluštitelnými úkoly a hádankami, které však bude muset všechny splnit, chce-li ještě svou přítelkyni spatřit živou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Nařachaný mix Smrtonosné pasti 3 a Nebezpečné rychlosti, kterému zoufale chybí lepší záporák a hlášky. I přesto povedené akční béčko, v němž se Harlin ani nesnaží příliš experimentovat a pere do diváka jednu demolici za druhou. Výjimečně měl totiž kliku na scénář, který mu poskytuje pro akci dostatek prostoru a nakonec se ukáže být i o chlup chytřejším, než byste čekali. To vše samozřejmě v rámci návratu do devadesátek, kde podobné skopičiny pravidelně prováděli Schwarzenegger s Willisem. Cenovi sice chybí jejich charisma (ani ty supr adidasky to nezachrání) a jeho dedukční schopnosti nemají obdoby, ale 12 kol dlouhou hru na buldozer a pána na drátě utáhne bez problémů. Říkám víc takových filmů, při neskutečném finále na mě totiž dolehla obří vlna nostalgie. Kde jsou ty časy, kdy se podobných výplachů točilo několik do roka... 7/10 ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Film na jedné straně kopíruje současné trendy videoherně koncipovaných akčních filmů (série úkolů, konkrétní scény přímo připomínající „stunt reels“ k poslednímu GTA) a reportážně impresivního stylu, ale obojí podkopává zaryté ulpívání na klasických žánrových strukturách a schématech. Na druhou stranu wrestling vždy byl o stvrzování konzervativních hodnot. Jen to v předchozích filmech od WWE nebylo tak křiklavé a absurdně vyhrocené. "12 Rounds" maskují svůj wrestlingový původ ve snaze nalákat širší publikum, ale jsou to právě mainstreamové prvky, co film sráží na kolena - rádoby detektivní momenty a alibistické omlouvání destrukce motivacemi postav. S ohledem na příběh nejsou akční scény koncipované jako tělesné konfrontace, ale přesto vykazují wrestlingové kvality – hrdina neustále prochází fyzickými překážkami, jeho tělo je precizní nezastavitelný stroj (příznačně je dáváno do paralely s tradičními americkými výkonnými automobily). ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Časy keď Renny Harlin patril k špičke medzi akčnými režisérmi sú nadobro preč a dôkazom je i 12 ROUNDS. Naskutku priemerné béčko, ktoré nemá taký ťah na bránu ako som očakával. Vôbec tomu nepomáha ani snímanie roztrasenou kamerou, ani nemotorný wrestler v hlavnej úlohe. Keby na miesto neho hral niekto iný bolo by to úplne jedno, možno aj lepšie. Inšpirácia filmom SPEED je tu neprehliadnuteľná, ale jeho kvalitám sa ani zďaleka nepribližuje. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Producent Nebezpečné rychlosti se v tom opravdu nezapře. Kdyby bylo těch rounds 6 místo 12, tak bych byla hned spokojenější. Po chvíli totiž nastoupí utepělost ze stále se opakujících honiček a zachraňování rukojmí. Cenovi je role napsaná na tělo, ale irský záporák je tak nějak o ničem. Má to ale své světlé momenty, přece jen Nebezpečná rychlost je moje oblíbená klasika, slabší 3*. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Před nějakými 15 lety znamenalo jméno Rennyho Harlina synonymum pro akční zábavu. Bohužel se na výslunní neudržel moc dlouho a jeho hvězda začala hodně upadat a Harlin chrlil béčka, která šla rovnou do půjčoven, protože jakékoliv platno na ně bylo příliš velké. Teď se po kratší pauze vrací s akčńákem, který směle vykrádá "Smrtonosnou past 3" a hlavně "Nebezpečnou rychlost". Opět se nejedná o žádný zázrak a všichni herci jsou strašný dřeva a převážně Cena mezi nima vyčnívá jak topol ale ze začátku má film slušný tempo, najde se v něm i pár povedených akčních scén a hudba se taky docela povedla. Na druhou stranu je film plný klišé, banalit, nelogičností a konec je nechtěně směšný i když měl být asi napínavý. Pokud přistoupíte na fakt, že se jedná o tupé akční béčko a vypnete mozek dá se to ve zdraví přežít. Nejlepší Harlinův film od "Útoku z hlubin". ()

Galerie (31)

Zajímavosti (11)

  • Detektív Danny Fisher (John Cena) nosí hodinky značky Girard-Perreagux. (dyfur)
  • V scénach, kde Danny šoféruje požiarnicke auto, sedel v kabíne naozaj John Cena. Auto však bolo upravené tak, že malo aj druhý volant, ktorý bol mimo záberu kamier. Pomocou neho kontroloval riadenie profesionálny vodič. (m.a.t.o.)
  • Oproti kinoverzii obsahuje DVD verzia, tzv. Extended Cut, viac násilia a vulgárnych výrazov. (m.a.t.o.)

Související novinky

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (více)

Reklama

Reklama