Reklama

Reklama

Městečko Peacock

Trailer

Obsahy(1)

V mysteriózním thrilleru z dílny debutujícího režiséra Michaela Landera, který je současně i spoluautorem scénáře, hlavní hrdina John (Cillian Murphy) vytváří kolem svojí postavy podivnou fantasmagorii - on sám i obyvatelé nebraského městečka Peacock sledují osudy muže a jeho manželky, netuše, že se jedná o jednoho člověka. Příchod ženy z jeho minulosti (Ellen Page) po nehodě vlaku v Johnově zahradě jenom rozvíří temné vody jeho podvědomí... (Morien)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film tak malý, až je malý až príliš. Je obdivuhodné natočiť príbeh, v ktorom nie je schopný nikto z 800 obyvateľov malého mestečka sa zamyslieť nad tým, že nikto nikdy nevidí jeden pár, žijúci v jednom dome, spolu. Napriek tomu sa nad týmto faktom asi každý divák pozastaví. Bill Pullman si tu odohraje myslím že tak dve malé cameá, Josh Lucas asi tri, to Lander mohol kľudne ušetriť a dať tam na ich miesto hocikoho. Zaujímalo by ma, či pomenovanie jednej postavy menom Glenda je vtipným odkazom na Eda Wooda, asi áno. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Film jsem objevil na stránkách čsfd tak jako všechny(a že jich je),který v posledních letech nebyli na dvd ani v kině.Zaujal mě perfektním obsazením,a protože se uváděla cena 59,-,koupil sem ho ve stánku z novinama.Překvapivě stál 99,-,a stál za hovno.Vleklé psycho drama,jak od Hitchcocka,prostě děs.A tak dvd v pěknym obalu letí do popelnice.Jedna hvězda navíc za Ciliana Murphyho,jeho schizouš byl zahranej vskutku bombově.30%. ()

Reklama

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Do 75 minuty to byl naprosto skvělý film, uvažovala jsem dokonce o pěti hvězdách..Závěr mě ovšem tak nehorázně vytočil, že už se hodnocení opravu nedivím..Ve filmu hrál v podstatě jen Cullian Murphy a zbytek ho "doplnoval". Jeho dvojrole byla ale skvělá! Ellen Page a Susan Sarandon, mé dvě oblíbené herečky pospolu v jednom filmu, no čekala jsem větši bombu ale nevadí..4* slabé za ten šílený závěr! ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Městečko Peacock začíná překvapivě velmi přímo a nijak nezatajuje dvojí život bankovního úředníka Johna, který je Johnem jen mimo svůj dům a uvnitř domu se zataženými závěsy žije jako žena Emma až do chvíle, kdy nečekaně musí svůj dvojí život nějakým způsobem maskovat. Film má poměrně zajímavý námět a vzhledem k zařazení do kolonky Thriller nabízí i trochu očekávání jak se nakonec příběh Johna/Emmy vyhrotí, ale překvapivě děj filmu pokračuje vcelku poklidným způsobem a zaměřuje se především jenom na kontrast mezi rozdělenou osobností hlavní postavy, která funguje tak trochu Jekyll/Hydeovsky. Cillian Murphy tuto postavu, nebo spíš postavy, zahrál velmi dobře a zvlášť pokud jde o Emmu, protože mu člověk může tu ženskou úplně uvěřit. Emmina část navíc má velký prostor a zapůsobí i tím, že překvapivě je "normálnější" než John, takže i přes vcelku vlažný příběh je na co koukat. Film svým dějem a zpracováním působí tak nějak obyčejně a "jen" jako kvalitní televizní film, který je technicky i herecky dobrý, ale není ničím výjimečný, na druhou stranu přináší velmi zajímavé téma a má docela působivě melancholické vyznění se zajímavou myšlenkou, kterou představí takovým nevtíravým a nenásilným způsobem, což působí tak trochu zvláštně. Tohle navíc podpoří nejvíc svým výkonem Cillian Murphy, který tu zahrál skvěle a zvlášť ve chvílích kdy se jedna osobnost hlavní postavy snažila napodobovat tu druhou. Ostatní postavy zahrály taky velmi slušně, jen toho neměly moc co hrát kvůli velkému zaměření jen na hlavní postavu, ale obsazení to jinak mělo velmi sympatické. S jiným obsazením a hlavní rolí především by se to vytáhlo asi tak na trojku, ale kvůli tomu Cillianovi to níž než na čtyřku jít nemůže :). ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Tady se ukazuje, jak je důležité míti u nezávislého filmu originální a zajímavý námět. Když k tomu připočtu skvělé herce v čele s neskutečně přesvědčivým Cillianem Murphym a depresivní atmosféru kolem jeho tajemné dvojrole, vychází mi z toho nadprůměrné psychologické drama, které sice není vyloženě z kategorie "těžkých" filmů, ale podle některých reakcí je vidět, že ne každý pochopil, o co vlastně "Johnovi a Emmě" šlo. Škoda jen občasné utahanosti a absence momentu překvapení. 70% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel od 6. května do 9. června 2008. (poeta)

Související novinky

Ti dva jsou vlastně jeden

Ti dva jsou vlastně jeden

19.02.2008

O tom, že je Ellen Page po úspěchu Juno zasypaná nabídkami, jsme psali minulý týden v souvislosti s jejím účinkováním v Raimiho hororu Drag Me to Hell. A Ellen nelení, popadla příležitost za pačesy a… (více)

Reklama

Reklama