Reklama

Reklama

Spojením lidské a mimozemské DNA vytvořili vědci Sil - napůl ženu, napůl vetřelce. Tento půvabný, ale vraždící stroj je teď na útěku a agenti ho musí zničit dřív, než se stačí rozmnožit. Když v roce 1974 vyslal největší světový radioteleskop do vesmíru zprávu o existenci života na Zemi, kromě vlády USA nikdo netušil, že zpráva nezůstala bez odpovědi. Výsledkem dlouhodobých výzkumů se zaslaným kódem mimozemské DNA se stalo dítě, které velmi rychle dospělo v ženu, jen zdánlivě neškodnou. Ve chvíli, kdy Sil utekla z přísně tajné laboratoře, byl najat tým, který ji má najít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tento film je veľmi zaujímavý a čo je hlavné, líši sa svojím dejom a scenárom. To ma zaujalo najviac. Nádherná mimozemšťanka, ktorá loví mužskú populáciu k tomu aby otehotnela. Šťastný to muž až na to, že bohužiaľ stretnutie neprežije. Skvelé efekty, skvelé masky a dobré herecké obsadenie. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Má to parádní obsazení(hlavně Natasha byla trefa do černého), silný potenciál v námětu a Gigera za zády ale jako celek je to strašně nevývážené a po velmi solidním rozjezdu se to postupně stále více rozmělňuje až to nakonec vrcholí blábolem v jeskyni s předpotopní CGI animací a nesmyslně nudnou akcí.......Osobně myslím, že Species II je o velký krok dál(lepší a propracovanější triky, ucelenější scénář, větší důraz na sexualitu) ()

Reklama

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Plakát mě dlouho od této klasiky odrazoval, nakonec to nebylo vůbec špatné. Námět je povedený - překrásná zmutovaná mimozemšťanka, která je uvnitř dítě bez jakýchkoli morálních hodnot a pocitu viny a chce se rychle zpářit a odstraňuje všechny, kteří ji stojí v cestě. Obsazení skvělé, možná Forest občas trochu přehrával. Jen furt nevím, jestli se mi líbila ta finální mimozemská podoba nebo to byl trochu kýč. 65% ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Dnes už zabudnutý béčkový horor s vtedajším áčkovým obsadením. Poteší oku lahodiaca hlavná predstaviteľka, vydarené masky a zopár horny borcov s nešťastným osudom. Film si stavia na hustej atmosfére a niekoľkých chrumkavých momentoch (scénka v kupé alebo na ženských záchodoch), ktoré len tak z hlavy nevyšumia. Ak by pokračovania nezablúdili do plytkých vôd hneď druhým dielom, mohli sme sa tešiť ďalšej vydarenej sérii v štýle Votrelca. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Obsahovo prekvapivo lacné, až trochu smiešne béčko, s hviezdnym obsadením, v ktorom americká vláda hľadajúca nebezpečnú mimozemskú formu života, pôsobí ako banda zmätených potulujúcich sa amatérov. Nebyť CGI, asi by som film pocitovo zaradil skôr do rokov osemdesiatych. Gigerove pôsobivé scénografické návrhy (Sil, vlak) nútia človeka porovnávať film s neprekonateľným, o 16 rokov starším Alienom, ktorý bol ale úplne inou ligou. Napriek tomu nemôžem Species uprieť akúsi podmanivú charizmu (kvôli ktorej dávam tretiu hviezdu). Možno je to tou nekompromisnosťou násilia, detinskou naivitou, alebo aj mimozemsky (ne)hrajúcou Natashou Henstridge. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (11)

  • SIL (Natasha Henstridge) je ve skutečnosti označení S1L podle čísla buňky, kterou dostala jako první. (Terva)
  • H. R. Giger financoval scénu ve vlaku ze svého. S věnovanými 100 000 amerických dolarů tak scéna mohla vzniknou přímo v jedoucím vlaku. (Terva)
  • Mimozemský vlak má na sobě lebky, které jsou velice podobné lebce Xenomorfa z filmu Vetřelec (1979).  Mimozemská monstra pro tento film navrhoval HR Giger, který je rovněž tvůrcem mimozemšťanů z Vetřelce. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama