Reklama

Reklama

Spojením lidské a mimozemské DNA vytvořili vědci Sil - napůl ženu, napůl vetřelce. Tento půvabný, ale vraždící stroj je teď na útěku a agenti ho musí zničit dřív, než se stačí rozmnožit. Když v roce 1974 vyslal největší světový radioteleskop do vesmíru zprávu o existenci života na Zemi, kromě vlády USA nikdo netušil, že zpráva nezůstala bez odpovědi. Výsledkem dlouhodobých výzkumů se zaslaným kódem mimozemské DNA se stalo dítě, které velmi rychle dospělo v ženu, jen zdánlivě neškodnou. Ve chvíli, kdy Sil utekla z přísně tajné laboratoře, byl najat tým, který ji má najít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Laboratorně zašejkrujeme a voilà! Poddajná a kontrolovatelná bytost Sil. Po nasátí kyanidu zdvořile odmítne přístřeší a vydá se vlastní cestou. Metamorfózou se z ní vyloupne překrásná medúzka s fatální selekcí lidských samců a drtivou eliminací konkurenceschopných samiček. Pronásledovatelé půjdou po krvavých stopách jako býk po muletě a jejich řady po každém setkání se Sil prořídnou... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

On by to byl velmi dobrý film, kdyby nebylo pár zásadních detailních chyb. S výbornými efekty, skvělou hudbou a zvučným obsazením jsem byl spokojen, ale věci, na kterých tenhle film opravdu ztrácí body, jsou scénář a charaktery. Děj je primitivně jednoduchý. Prostě honíme příšerku, dokud ji nechytíme. Toto by se dalo ještě překousnout, ale ty postavy jsou strašně ploché, a proto nedokážou vyvolat jakékoli silnější sympatie, což ani sebelepší obsazení nezmění. Tímto se nejsympatičtější postavou snímku stává sám titulní nepochopený mutant, který chce prostě jen kopulovat, jak řekne jedna z hlavních postav. Pár velmi dobrých hlášek, celkově silný erotický náboj a vzhled mutanta (od tvůrce vetřelce) jsou skvělé. Škoda toho scénáře, tři až čtyři hvězdy. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Před mnoha lety byla ze země do vesmíru vyslána zpráva o existenci lidského druhu, včetně lidského DNA. Z vesmíru přišla zpět zpráva s návrhem na úpravu lidského DNA. Vědci okamžitě začali úpravy zkoumat, a výsledkem jejich výzkumu je malá holčička Sil, která se zdá býti dokonalou. Jednoho dne se ale v laboratoři stane nehoda, a Sil se podaří utéct. Šéf výzkumu Xavier Fitch (Ben Kingsley) okamžitě dává dohromady tým, který se po stopě nyní již dospělé mutantky (Natasha Henstridge) vydává... Mutanta (-tku) jsem poprvé viděl před mnoha lety na nějaké příšerné videokazetě, a jediné, co jsem si z filmu pamatoval, byla právě Natasha Henstridge, nezřídka ve velmi minimálním oděvu. Nyní, s odstupem řádky let, jsem byl zvědav, jestli film přinesl i něco jiného - a zjistil jsem, že kromě vcelku zajímavého hereckého obsazení ani moc ne. Za příležitostně podívaní film určitě stačí, ale víc než průměr to není. Ještě snad, že mám pocit, že námět filmu se stal podkladem pro videoklip Maura Picotta - Komodo. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Film mě trochu rozpoltil - fandin nebo nefandit "hrdince", která je klaďas i záporák a dost sexy? Nápad není špatnej, na sc-fi zpracování je znát, že je trochu levnější, ale za takový problém to není. POslední dvacetiminutovka mi připadá trochu slabší. # příběh 6 | hudba 7 | humor 0 | akce 5 | napětí 4 | pustil bych si znovu 6 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po vizuální a efektové stránce nelze filmu skoro nic vyčíst. . Hudba byla ve stylu scifi, taková na jakou jste zvyklí z vesmírných projektů. Chvílemi podmanivá, tajemná a místy se vžila tak do děje, že jste ji přestali vnímat. Co se týče hereckých výkonů, ty byly velmi dobré. I kdyby byl špatný scénář, tak tito herci by dokázali zahrát všechno s takovou noblesou, že i hodnocení by bylo vyšší. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (11)

  • Zhruba v čase 40:05 je možné zahlédnout v prosklených dveřích odraz člena štábu a mikrofonu. Podobná chyba s mikrofonem se objeví i v čase 54:15 – v levém horním rohu. (masekjc)
  • Natáčení probíhalo  hlavně v Los Angeles v lokalitách Sunset Strip, Silver Lake, Pacific Palisades, Hollywood Hills a v hotelu Biltmore. Dále se natáčelo v Utahu a Kalifornii. Záběry dalekohledu Arecibo byly natočeny v Portoriku. (Terva)
  • SIL (Natasha Henstridge) je ve skutečnosti označení S1L podle čísla buňky, kterou dostala jako první. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno