Reklama

Reklama

Spojením lidské a mimozemské DNA vytvořili vědci Sil - napůl ženu, napůl vetřelce. Tento půvabný, ale vraždící stroj je teď na útěku a agenti ho musí zničit dřív, než se stačí rozmnožit. Když v roce 1974 vyslal největší světový radioteleskop do vesmíru zprávu o existenci života na Zemi, kromě vlády USA nikdo netušil, že zpráva nezůstala bez odpovědi. Výsledkem dlouhodobých výzkumů se zaslaným kódem mimozemské DNA se stalo dítě, které velmi rychle dospělo v ženu, jen zdánlivě neškodnou. Ve chvíli, kdy Sil utekla z přísně tajné laboratoře, byl najat tým, který ji má najít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Plakát mě dlouho od této klasiky odrazoval, nakonec to nebylo vůbec špatné. Námět je povedený - překrásná zmutovaná mimozemšťanka, která je uvnitř dítě bez jakýchkoli morálních hodnot a pocitu viny a chce se rychle zpářit a odstraňuje všechny, kteří ji stojí v cestě. Obsazení skvělé, možná Forest občas trochu přehrával. Jen furt nevím, jestli se mi líbila ta finální mimozemská podoba nebo to byl trochu kýč. 65% ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Ono už obsazení dost hodně láká. Jména jako Madsen, Kingsley, Molina, Whitaker, M. Williams i N. Henstridge zaručují celkem kvalitní podívanou... No, taky nejsem nijak daleko od pravdy. Na to, že jde o rok 1995, kdy efekty ještě nejsou na takové úrovni, na jaké jsme zvyklí dnes, jde o celkem kvalitní podívanou. Zajímavý příběh. Možná to mohlo být méně krvavé a víc tlačené na komediální stránku. Každopádně jsem byl spokojený a určitě ne zklamaný.... ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Film mě trochu rozpoltil - fandin nebo nefandit "hrdince", která je klaďas i záporák a dost sexy? Nápad není špatnej, na sc-fi zpracování je znát, že je trochu levnější, ale za takový problém to není. POslední dvacetiminutovka mi připadá trochu slabší. # příběh 6 | hudba 7 | humor 0 | akce 5 | napětí 4 | pustil bych si znovu 6 ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Daný žánr (sci-fi horor) sice patří mezi můj oblíbený, ale tohle byla - i přes vynikající obsazení - vážně nehorázná srágora (a to bez pardónu)! Poměrně vysoké hodnocení zde, je mi opravdu záhadou... Madsen a Henstridge mě v takovém filmu ani neprekvapujou, ale Kingsley s Whitakerem a Molinou budto vubec necetli scénář nebo nebyli zcela při smyslech - když na tohle kývli... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Krásná mimozemšťanka: Hororová verze. V devadesátkách dozněla vlna osmdesátkových městských bad alien naháněček (Tajemné zlo, Predator 2, Temný anděl, Zlomek sekundy) a volně přešla do vlny filmů o mimozemských invazích (Vládci loutek, Den nezávislosti, Mars útočí, Muži v černém, Fakulta...), přičemž Mutant stojí někde mezi. Z vojenské laboratoře uprchlou nevypočitatelnou mimozemšťanku tu pronásleduje tým a la Uprchlík a i když je ovládnutí lidstva jejími potomky na spadnutí, žádné demoličně-památkové orgie a la Den nezávislosti nečekejte, nebyly na ně prachy, takže tu maximálně vybuchne 1, slovy jedno auto. Respektive prachy byly, ale na fajn casting a na zaplacení Geigera, který dodal pár odpudivých masek. A díky přimíchání sexu a opakovanému odhalování fešné Natashi to není úplně zbytečné. Jinak je to ale kinobéčko na jedno zhlédnutí - na akčňák to má nezajímavé akční scény, na sci-fi je to hloupé, na thriller málo napínavé a na horror málo děsivé. A s málo počítačovými efekty, což je dobře, protože vypadají mizerně. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (11)

  • SIL (Natasha Henstridge) je ve skutečnosti označení S1L podle čísla buňky, kterou dostala jako první. (Terva)
  • Ve filmu je kromě podobných scén i podobná hudba jako ve filmu Vetřelci (1986). Christopher Young se tak inspiroval soundtrackem druhého dílu vetřelecke série. (SsgtJira)

Reklama

Reklama