Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fred chtěl jenom udělat dojem na syna své snoubenky a obstarat pro něj basketbalový míč podepsaný Mercuriem Müllerem, hvězdou klubu Alba Berlín. Mercurio však svůj rekordní míč vždycky háže na tribunu s tělesně postiženými. Fred se tedy rozhodne předstírat, s pomocí svého přítele Alexe, že je na vozíčku, čímž se absolutně změní jeho dosavadní život... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Začátek byl z mého pohledu hodně rozpačitej. Říkal jsem si, že to bude strašlivá srágora. A možná i byla, navíc poměrně dost amorální. Ale hrozně dobře jsem se u ní bavil. Nebýt scény s přebíháním od jednoho stolu ke druhému v restauraci, tak bych tomu dal snad i plnej kotlík. Tahle pětiminutovka mě ale otrávila. To je ale čistě subjektivní pocit. Věřím, že někoho naopak hrozně bavila, a zíval u scén, který naopak bavily mě. A těch byla naprostá většina. Dělat komedii o vozíčkářích není vůbec jednoduchá záležitost, tvůrci Freda to ale vybalancovali výborně. Příjemný překvapení, po Fakjů v krátké době další vynikající německá komedie. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že Němcům jdou lépe černé komedie, než tyto bláznivé romantické, ale ani tato není úplně k zahození. Samotný příběh bych řadil k těm absurdnějším, být na místě Tila Schweigera, skončil by film hned v prvních minutách, protože tomu spratkovi bych jednu fláknul a jeho povedenou maminku poslal k čertu, ale tady šlo jen o čistou zábavu. Ta se bohužel rozbíhá poněkud krkolomně, chvílemi tlačí až příliš na pilu, ale naštěstí ve druhé polovině se zábava celkem dobře rozjede - především převleková scéna v restauraci byla vrcholem, který ve mně vyvolal výbuch smíchu. Nakonec se ztoho vyklubala celkem sympatická zábava. ()

Reklama

mira.l 

všechny recenze uživatele

No mně je popravdě řečeno tak nějak celkem jedno, kde Fred je. Já to stáhnul kvůli něčemu jinému, a tím je A. M. Lara. Ta potěšila, ale jinak mi to přišlo jako celkem trapně natahovaná guma ze starých trenek, jejímž šponováním se tvůrci snažili oddálit ten nevyhnutelný moment, kdy to celé praskne. To, že ten spratek Linus by potřeboval pár přes držku a minimálně měsíční  hladovku (nebo obráceně??), je už jen detail. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že se nenašlo pár úsměvných momentů, to ano. Bohužel celkově je to přehrávání čehosi, o čemž už dopředu herci vědí, že to bude konina. Til Schweiger se tak trochu snažil, jenže kde děj není, ani herec se na hlavu nepostaví, tím spíše když předvádí postiženého vozíčkáře. Děj byl předvídatelný, ještěže fungoval půvab Alexandry Marie Lary. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Rozhodne pobavilo, a to som bol predtým dlhodobo názoru, že Nemci nevedia robiť takéto bláznivé komédie. Bol to jeden z tých filmov, kde jedno nevinné klamstvo odštartovalo sériu ďalších lží, vďaka ktorým sa všetko čoraz viac a viac zamotávalo. Niečo také, čo by sa som zaradil do štýlu Sandlerovej ranej komediálne tvorby. Síce to bolo z veľkej časti absurdné, ale ako oddychový film to poslúžilo veľmi dobre. Množstvo dobrých hlášok a scénok, dokonca aj zápletka nebola vôbec na zahodenie. Záver možno dosť predvídateľný, ale aj tak podané takým štýlom, ktorý rozhodne nie je klišé. Ale ako celkový dojem je prekvapivo nadpriemerný, normálne hodný až 4*. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Několikrát je ve filmu zmiňováno, že se sportovní události odehrávají v Max-Schmeling-Halle, tedy v berlínské sportovní hale pojmenované po Maxi Schmelingovi, největším německém sportovci 20. stotetí. V životopisném filmu Souboj o vše (2002) hrál Schmelinga Til Schweiger. (NinadeL)
  • Když Alex (Jürgen Vogel) ukazuje Fredovi (Til Schweiger) své ošetřovatelské osvědčení, na listu je uvedeno datum narození 19.12.1963, Freiburg. Ve skutečnosti se však tento den ve Freiburgu narodil Til Schweiger. (LucMosss)
  • Ve Fredově (Til Schweiger) bytě je několikrát v pozadí záběru možné spatřit plakát k filmu Big Lebowski (1998). (nopud)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno