Reklama

Reklama

Americký špionážní thriller, věnující se ožehavému tématu islámského terorismu a boji proti němu, vypráví o důstojníku Samiru Hornovi (Don Cheadle), který stojí mezi dvěma tábory. Jeho otec byl muslimský duchovní, on je občan USA a slouží ve speciálních jednotkách…
Když jedno z vyšetřování zavede přímočarého agenta FBI Roye Claytona (Guy Pearce) na stopu nebezpečného mezinárodního spiknutí, zdá se, že všechny nitky vedou k bývalému veliteli amerických speciálních operací, důstojníkovi Samiru Hornovi (Don Cheadle). Horn, který byl jako dvanáctiletý chlapec svědkem násilné smrti svého otce, súdánského muslimského duchovního, a později coby americký občan působil ve speciálních jednotkách a školil afghánské bojovníky, je tajuplný muž se spoustou kontaktů na teroristické organizace. A má také zvláštní dar objevit se na místě činu vždy, když se zhroutí nějaká velká operace. Jednotka, která celou záležitost vyšetřuje, se spojí s Carterem (Jeff Daniels), dlouholetým spolupracovníkem CIA, jenž, jak se zdá, neříká tak docela vše, a s dalším agentem FBI Maxem Archerem (Neal McDonough). Podaří se jim najít spojitost mezi Hornem, útěkem z vězení v Jemenu, bombovým útokem v Nice a loupeží v Londýně, ale současně se vynořuje i řada protichůdných důkazů, které nutí Claytona zamyslet se nad tím, zda je Horn skutečně tím, za koho ho považuje. Špionážní thriller, věnující se ožehavému tématu islámského terorismu a boji proti němu, je dílem scenáristy a debutujícího režiséra Jeffreyho Nachmanoffa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (212)

teutates 

všechny recenze uživatele

Relatívne iný pohľad na terorizmus ako obyčajne, avšak slabá réžia zabezpečila slabé prevedenie... film je nepresvedčivý a prvých 60 minút nudí. Niekto sa tuna snaží o nového Bourna... Traitor ani nesklamal, ani veľmi nepotešil. Padlo pár myšlienok, pár dobrých scén, pár nápadov, potešili známe tváre, to je asi tak všetko... 6/10 ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Povedené dílko s tématikou, která jak se zdá v posledních letech poskytuje spostu námětů. Akce film sice moc nenabízí, je to spíše rozvinuté do roviny psychologie a místy i ideálů dané víry. To ovšem nevadí a film docela vtáhne do děje, pravá linie a tvář hlavního hrdiny se začne vykreslovat tak před půlí filmu a pak už se to tak nějak klasicky vede v zaběhlých a je to škoda, ale v okoukaných kolejích.... ()

Reklama

brutale 

všechny recenze uživatele

Nudné, bez výrazu šedopriemerovité... Z odkazom, že islám to myslí dobre, len bakaní teroristi si ho zle vysvetlili, čomu ja samozrejme verím však aj cirkev povedala svoje pardón za minulosť omfg. Ešte že máme nekompromisných agentov ako Neal McDonough, ktorého mal scénar zabiť v prvej tretine filmu. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Byla jsem do poloviny tohoto špionážního thrilleru o boji proti terorismu přesvědčena, že to bude za tři hvězdy, ale ta druhá mne přesvědčila, že by to bylo málo. Chytře zpracovaný děj a Don Cheadle a Guy Pierce byli ve svých rolích dobří a film stojí za shlédnutí, včetně zaposlouchání se do hudby a arabskými motivy. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Chytrý, promyšlený, inteligentně podaný ‚malý‘ film o velkých věcech, který stojí především na vynikajících hercích – Don Cheadle standardně skvělý, Guy Pearce po letech opět ve formě – a vtíravém pohledu do světa islámského terorismu. Jenomže, dějově to zase až takové terno není (na ty dvě hodiny se toho opravdu moc nestane) a dialogy, byť ze sebe soukají spousty životních mouder, se vlastně v druhé polovině opakují. Už jenom kvůli těm fantastickým hercům je mi líto ty 4* nedát, ale v porovnání s cynickými glosátory Scottova Labyrintu lží prostě Zrádce prohrává docela výrazně. Nachmanoff si měl ten svůj scénář nechat natočit od někoho s výraznějším autorským obtiskem, takhle zůstane brzo zapomenut. Škoda. 3 a ½. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Režisér a scenárista Jeffrey Nachmanoff sa stretol s niekoľkými spravodajskými profesionálmi, politickými pozorovateľmi a ďalšími odborníkmi, aby bol jeho film čo najrealistickejší. (sWONDER)

Reklama

Reklama