Reklama

Reklama

Tyranosaurus: Zhouba Aztéků

  • Česko Tyranosaurus Rex (více)

V roce 1521 dobyl Cortés Mexiko a podrobil si starobylou říši Aztéků. Ještě dříve ale uspořádal do těchto míst se sedmi muži výpravu, která měla za úkol najít zlato a drahé kameny. V údolí, kam skupinka směřuje, řádí pár obrovských tyranosaurů. Krvelačný domorodý šaman Xocozin každý měsíc obětuje živého člověka, aby si „hromového ještěra“ udobřil. Dělá to ale spíš proto, že se chce zmocnit vlády nad kmenem. Proto rovněž usiluje o dceru náčelníka Matlatla Ayacoatl. Když jednou dívka, která se sňatku vzpouzí, uprchne do lesa se služebnou, ještěr je dostihne, služebnou zabije a Ayacoatl zachrání Rios, člen Cortésovy výpravy. Později jsou muži zajati a náčelník, který myslel, že jeho dcera zemřela, ji spatří živou, což dobrodruhy spasí před jistou smrtí. Cortes nabídne, že jeho muži zbaví domorodce hrozby tyranosaura. Xocozin je ale chce příšeře všechny obětovat… V Cortésově skupině nevládne shoda. Někteří muži chtějí v noci uprchnout. Rios se ale neohroženě pouští do boje s příšerou… (TV Prima)

(více)

Recenze (204)

KASUGI odpad!

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mě na těchto Asylumovkách nevytáčí režijní a scénáristická imbecilita, ale ta nízkorozpočtová nesoudnost. To, jak malým rozpočtem vymýšlejí velkolepé příběhy. Kupříkladu tady se armáda sedmi Španělů snaží dobýt aztéckou vesnici čítající taktéž zhruba sedm Aztéků a to počítám i náčelníka s dcerou a šamana. Nejvtipnější ovšem bylo, když po noční scéně obětování na vrcholku pyramidy následovala scéna ve dne a v ní se pyramida ukázala v celé své "velkoleposti".... XD)))))) ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

„Vcelku seriózní historický snímek" napadlo mne v prvních dvou minutách - na(ne)štěstí "Tyranosaurus" se objevil začátkem minuty třetí a dle jeho digitálního zpracování šlo lehce odhadnout, do jakých vod bude zbytek tohoto filmu směřovat... Jedná se o klasickou, nenáročnou a nechtěně zábavnou béčkovou zhovadilost s minimálními ambicemi, u které se navíc vcelku slušně pobavíte, nečekáte-li tedy zrovna "Jurský park"... Jediné, co bych tak filmu vytkl je absence většího počtu krvavých scén... hodnotit kvalitu digitálních efektů by vzhledem k nízkému rozpočtu bylo nefér... naopak kladně hodnotím náznak příběhu (vzpomněl jsem si na Tomb Raider a boj s T-Rexem), scénář (dialogy mi přišly snesitelnější než v hollywoodských filmech "Kong: Skull Island" nebo "Godzilla: King of the Monsters") a chování postav (nikdo mě vyloženě nes*al)... 40% a velmi, ale opravdu velmi slabé tři hvězdičky, holt mám pro brakovou tvorbu slabost :) ()

Reklama

Okara 

všechny recenze uživatele

Naprosto nejzabitějších 60minut mého života, neboť jsem to naštěstí ve dvou třetinách vypnul. Parta aztéků utíká před rozpixelovaným čímsi, co se pohybuje rychlostí pět kilometrů za hodinu, pak na jednoho vylejou plechovku s červenou barvou, udělá Au a ostatní běží dál.....jedna hvězdička za nápad, ale k odpadu to daleko nemá. 15% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Nápad docela dobrý, krásná lokace, za zmínku stojí i Ian Ziering.. Ale ve finále to připomíná sci-fi remake naší pohádky Za humny je drak..;) Docela jsem se pobavil ve smyslu od srdce zasmál, což ovšem určitě nebylo v plánu tvůrců tohohle "majstrštyku".. Ano, až tak trapně působí jak výkony všech zúčastněných pseudoherců, tak i veškeré efekty.. ()

Incantator 

všechny recenze uživatele

Základná myšlienka nie je na podobný nízkorozpočtový film vôbec zlá. Spojenie pravekých jašterov a príbehu o Cortésových conquistadoroch, ktorí na ne narazia v pralese, nedovoľuje zaspať od nudy pri jeho sledovaní (pokiaľ divák nemelie už z posledného). Tu však pozitíva v podstate končia. Zlyháva to opäť, tak ako to pri tejto kategórii filmov býva, pri realizovaní nápadu. Dinosaury sú len dva (na tyranosaurov sú primalé), aztécka civilizácia je premenená na jednu malú dedinu a aj conquistadorov je menej ako desať. Na výpravu tvorcovia asi pozabudli, hudba tiež za veľa nestojí. Tieto nedostatky sa filmári snažili kompenzovať zbytočne násilnými scénami, v ktorých dva dinosaury postupne požierajú dedinčanov i conquistadorov. Tieto scény však kvalitu filmu ešte znižujú. Scenár je predvídateľný, ale aspoň do seba väčšina vecí zapadá. V konečnom dôsledku je TYRANOSAURUS REX film, ktorí väčšina divákov dokáže jedenkrát pozrieť, pokiaľ ich očakávania nie sú privysoké (moje rozhodne neboli). (3.9.2010) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu byla použita německá vlajka, kterou měl na sobě jako tetování aztécký náčelník. (chaometic)
  • U náčelníka jdou v puse několikrát vidět plomby, což je zvláštní u domorodce z pralesa. (MrAldridge)
  • Na filmovém plakátu je zobrazena Mayská pyramida El Castillo z Chichen Itzá v Mexiku. (rakovnik)

Reklama

Reklama