Reklama

Reklama

Výřečný Jack McCall řekne cokoli, jen aby dosáhl svého. Když se ovšem pokusí podvést jednoho duchovního guru, zjistí, že jeho život závisí na kouzelném stromě o tisíci listech… jeden za každé slovo, které mu zbývá. Jack teď musí přestat mluvit a přijít na nějaký nekonvenční způsob komunikace, nebo to má spočítané. (Magic Box)

Videa (17)

Trailer

Recenze (225)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Prerezané ústa Eddieho Murphyho už dávno nie sú zárukou dobrej zábavy, ale tentokrát sa aspoň neprezlieka za tlsté ženské a tak sa film dá prežiť bez ujmy na zdraví. Zábavy si človek ale neužije, ku koncu sa ale aspoň trochu darí dolovať emócie. Je to jeho najlepší film za dlhú dobu, stále je to ale jednooký medzi slepými. Aj tak ale nechápem, prečo človeka čo si postavil kariéru na guľometných dialógoch núti scenár skoro celý film držať ústa zavreté. 4/10 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Eddie zažívá veliký návrat!! Po trapných, fekálních sračkách totiž konečně zavadil o sračku, která je jen kýčovitá, patetická a opravdu jenom trošičku (asi tak 108 minut) kopíruje další gumovou držku z filmu Lhář, lhář. A tak tu máme jen další slovní průjem dávno mrtvého negroameričana s poselstvím, které zajisté donutí nejednu slaboduchou pipku hlasitě potahovat u žehlení, spoustu hošanů rozmazat si růžovým kapesníčkem oční stíny a verbalovi perfektně naředí stolici. A teď mě omluvte, musím si jít "přepudrovat nos". ()

Reklama

netWoor 

všechny recenze uživatele

Eddie chce vytěžit maximum z toho co umí nejvíc, nicméně zde se mu to absolutně nepovedlo (jako již mnohokrát od dob BH cop). Vtip jsem nenašel žádný, jeho způsoby obcházení mlčení jsou hloupé a nudné, stejně jako postavy okolo. Možná bych byl ochotný dát druhý bod za tři minuty filmu, kdy trochu zvážní a možná nás donutí se zamyslet, ale jděte na film kvůli třem minutám, není-li tam svlečená nějaká nóbl krasavice ... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na Tisíc slov jsem se hodně těšil. Hlavně proto, že mám Eddieho rád a říkal jsem si, že tenhle film by mohl být trošičku solidnější, než jeho poslední kousky. Taky že je, není to úplně to pravý ořechový. Příběh je dost básničkovej. Celý to má hrozně zvláštní atmosféru. Jakmile ale Eddie přestane mluvit, začne film docela hezky gradovat a za závěr si ty tři hvězdy podle mě zaslouží. ()

Terzeus 

všechny recenze uživatele

Veľmi... Nie, hrozne veľmi schematický film. Už od začiatku do konca je ako hýbadlo príbehu a jeho fungovania použitý človek, ktorý sa nechová správne a musí sa zmeniť a podobne... proste hriešnik. Znie vám to povedome s Liar Liar (1997)? Jo, máte recht. Nebol by to problém ale nie je tu inovácia, nie je tu snaha byť chytrejším alebo prekvapivejším na rozdiel od iných filmov využívajúcich rovnakú premisu. Jediné, čo zachraňuje hodnotenie je fakt super námet, celá idea so stromom sa mi proste páčila napriek jej gýčovitosti, navyše sadla Eddiemu do jeho role prirodzenou cestou. Plus Eddie vie hrať, to bez debaty, len už dosť dlho nedostal rolu, ktorá by mu umožnila sa prejaviť viac. Napočítal som tu dve scény, ktoré skutočne stáli za to v rámci žánrov filmu (komédie mixnutej s drámou) a to scénu v reštaurácii, ktorá prejavila aspoň fajn nápad a scénu so stromom pri východe Slnka (jej estetické zmáknutie sa nedá uprieť... napriek klišé neklišé je to jednoznačne najvydarenejší záber prejavujúci snahu o vážnosť). Čo dodať na záver? Koniec bola len zbytočne naťahovaná pseudoemočná zlátanina bez sebemenšej snahy o elimináciu predvídateľnosti. Dokonca aj tóny hudby sa podobali na desiatky filmov podobného rázu a teraz hovorím aj o začiatku :). Suma sumárum... sledovateľný zlepenec, ktorý sa opičí po všetkom možnom. Aj z Hollywoodskeho hľadiska dosť downgrade ale tých slabých 50% si to zaslúži. PS: Eddie, už dostaň nejakú normálnu rolu! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Přestože natáčení skončilo už v roce 2008, v kinech byl snímek uveden až o 4 roky později. (KucC)
  • Film se natáčel v Bel Air v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama