Reklama

Reklama

Let Fénixe

  • Česko Let Phoenixe (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Havarované letadlo uprostřed Sahary. Všichni chtějí přežít. Všichni slouží společné věci, někteří více - někteří méně. Všichni myslí v první řadě na sebe, na své životy, na své ego. Bitva může začít... (TV Prima Cool)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že snímky tohoto typu mám moc rád. Máme zde spektrum špičkových herců ztvárňujících zajímavé postavy, jimž divák po celou dobu filmu zákonitě musí fandit. Skvělá atmosféra odloučení a nutnost spolupráce zúčastněných - výborné napětí. Na tohle Aldrichovo dílo jsem se moc těšil a nakonec jsem nadšen, Let Fénixe by si zasloužil daleko víc pozornosti, než se mu aktuálně dostává. Doporučuji! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Koncepcia príbehu je dobrá z veľa zaujímavými momentkami, len škoda že to nemá prijateľnejšiu minutáž, občas to až nechcene škrípe v konaniach niektorých postáv, rovnako tak je problém si nájsť nejakú postavu s ktorou by sme súcitili, pre mňa fajn priemer. Ale viac ma zaujal remake z 2004 Let Fénixa, ktorý samozrejme presne kopíruje originál ale aj ten celkový potenciál tohto púštneho dobrodružstva využíva. /60%/ ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Skupina několika divnejch týpků si uprostřed pouště postaví z velkýho rozbitýho letadla menší provozuschopný letadlo. Jo a pak se někdo probudil a měl ruku v nočníku. Ono třeba jen vyndat převodovku z auta je dřina k posrání a to i v dílně s vhodnym vybavenim. Už vidim, jak nějakej frajer sundavá křídlo z letadla (rozpětí cca 33 metrů) uprostřed pouště, kde se boří do písku a má k dispozici 0,5 L vody na den a k tomu sušený datle. To je něco mezi MacGyverem a epizodou Happy tree friends, ve který Sniffles postaví ze školního autobusu raketu. Podle komentářů jsem čekal rozhodně víc. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pre mňa určite veľké sklamanie. Herecké osadenstvo na čele s Jamesom Stewartom bolo naozaj skvostné a jednotlivé rozmanité charaktery postáv celkom slušne spracované, no hlavná os príbehu bola tak nezáživná až hrôza. Chcelo to podstatne viac pridať na dramatizácii jednotlivých situácií okolo tých nešťastníkov a nie všetko brať len tak mechanicky. Pár konfliktných zaujímavejších situácií tu síce bolo, ale len veľmi málo. V podstate tie jednotlivé postavy ani nemali ako vyniknúť - nedostali šancu aby zaujali diváka. Priemer. 60/100 ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Úžasný dobrodružný snímek, žhnoucí slunce, všude jen haldy písku a havarované letadlo, no být bych tam nechtěla ani hodinu.. James Stewart a Hardy Krüger to rozehráli fantasticky, nenudila jsem se ani minutu, jejich postavy jsou bezvadně napsané a rivalita mezi nimi téměř hmatatelná.. Moc jsem celé té partě nešťastníků přála, aby se z té pouště dostali domů.. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Hardy Krüger odmítl svou nominaci na Zlatý Globus v kategorii nejlepší vedlejší herec. (Ruuzha)
  • K natáčení bylo použito letadlo typu C-82, které bylo vyrobeno firmou Fairchild pro americkou armádu. (Paganus)
  • Přibližně v osmé minutě, kdy se objevuje záběr na letadlo letící v písečné bouři, lze dobře vidět dva provázky, které drží model ve vzduchu. (Chegi)

Související novinky

Zemřel herec Hardy Krüger

Zemřel herec Hardy Krüger

20.01.2022

V americké Kalifornii včera v požehnaném věku 93 let opustil filmový svět německý herecký veterán a spisovatel, Hardy Krüger. Rodák z Berlína má k dnešnímu dni na svém kontě na 70 filmových a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno