Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý chlapec Kotaro je pronásledován císařskými vojáky ze své rodné Číny až do Japonska. Zde se setkává s tajemným bezejmeným samurajem bez pána, kterého si najme na svou ochranu. Císařem vyslaní vojáci jsou ovšem dokonale vycvičení zabijáci, kteří díky drogám necítí bolest. Navíc jejich vůdce Rarou, obávaný bojovník z dalekého západu s blond vlasy a modrýma očima, je známý pro svojí brutalitu a dychtivost bojovat s co možná nejsilnějším protivníkem, které podřizuje všechno ostatní. Jako by to bylo málo, po zjištění důvodu Kotarova pronásledování se do všeho také zapojí místní feudální pán a jeho generál, který chce situace využít ve svůj prospěch. (Genryuusai)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (70)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ale jo-díky té ultimátní poslední půlhodince tomu ty čtyři dám....jinak teda- je to trošku takové pomalé a dějově né úplně hladce klouzající :) a mě osobně srala ta hudba,která mi přišla jako hodně nešikovně vykradená Mononoke.....Nadruhostranu-z těch nadopovaných čínských sviní šel úplně strach( :D ) , souboje a vůbec celá animace-to je pastva pro oči, a ten hlavní hrdina je drsný sympaťák(i když poprvé vlastně vytasí meč až na konci,tak to pak ale stojí za to)....cca75% ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Pro milovníka akce je tohle prostě lahůdka. Parádní vizuál, super muzika a souboje, které vypadají naprosto úchvatně. A že to má slabý příběh? No tak jasně, epický román to rozhodně není, ale komu to vadí, navíc ve chvíli, kdy poznáme hlavního hrdinu (říkejme mu třeba Nanashi) a hlavního záporáka Raroua, tak se na finální konfrontaci prostě nejde netěšit... 9/10 ()

Reklama

PiLgRiM 

všechny recenze uživatele

Možná dosti nadsazených 5*( Zápletka i vyprávění má k originalitě skutečně dost daleko) nicméně ve srovnání s dnešními dobrodružno/historickými filmy je to vyloženě svěží vánek dob minulých, kde není třeba celý film (ať hraný či animovaný) stylizovat do fantasy žánru s nadbytečným množstvím digitálního bordelu, ale bohatě si postačí s jednoduchou schématickou premisou děje i archetypálním složením postav. Nemluvě o parádním soundtracku, který by se co do velkoleposti nemusel stydět i vedle velikánů žánru. Ale třeba mě to nadšení za chvíli přejde! ()

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Tak zvláštní samurajské anime jsem ještě neviděl. V příběhu je cosi krásného a já nevím jestli je to skvělou animací, která navozuje ty správné pocity, nebo vztahem Kotaru a samuraje, který se vyvíjí každou minutou. Celému filmu dodává krásnou atmosféru soundtrack, který podtrhuje skvělé samurajské souboje. Obzvláště pak ten závěrečný. ()

prome 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení. Sice s příběhem si moc práce nedali, je hodně jednoduchý a předvídatelný, ale díky velmi svižnému tempu vám to ani vadit nebude. Hlavně si užijete souboje, na kterých tvurci vůbec nešetřili. Během filmu jsem se vůbec nenudil a užíval si kompletně vše a to raději nemluvím o audiovizuálním zpracování, které bylo naprosto dokonalé. ()

Galerie (67)

Reklama

Reklama