Reklama

Reklama

Malý princ

Trailer

Obsahy(1)

Není pohádka jako pohádka, není princ jako princ. Tenhle je skutečně jen jeden - Malý princ Antoina de Saint-Exupéryho, jedno z nejslavnějších děl moderní světové literatury Exupéryho román je malý literární zázrak, plný hlubokých myšlenek, a přestože film nemůže přenést veškerou hloubku díla, jedná se o zdařilou adaptaci. Převedeno do muzikálové podoby, film snoubí pěvecké výstupy se zdařilými trikovými sekvencemi (princova planetka) a jeden taneční výstup Hada v podání filmové legendy Boba Fosseho, autora Kabaretu a All That Jazz. Film získal dvě nominace na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Dívám se na to jako dospělý, takže i mně by možná Malý princ úplně nerozuměl. Takže musím říct, že ten kluk byl velice roztomilý, ale byl také velice rozmazlený a umíněný. Všichni museli dělat to, co on chtěl, jinak se s vámi prostě nebavil. Postupem ale zjišťujeme, že si i ten malý kluk umí některé věci uvědomit. Hlavně se tedy mluvilo o odpovědnosti. Co se týče dospělých postav, byly prezentovány jako lidé, kteří se soustřeďují jen na svou primární činnost (tak jako, když vám učitel toho a toho předmětu řekne, že jeho předmět je nejdůležitější) a naprosto zapomínali na životní realitu. Takže suma sumárum si tam každý dělá to své a Malý princ v tom musí najít nějaké průsečíky. Což se mu nakonec snad podařilo. Pravdou je, že cesta malého dítěte k pochopení dospělých je velice náročná a vše přichází s věkem. Malí se na svět dívají jinýma očima než velcí a tak to má být. Proto si myslím, že dětem patří dětství a je na nás dospělých jim je udělat co nejkrásnější. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Letec a spisovatel Antoine de Saint-Exupéry napsal tuto půvabnou knížku nejen pro děti, ale i dospělé v době druhé světové války, kdy často sám jako letec musel nocovat v africké poušti. Příběh malého prince, který je nespokojen se svou malou planetou a vydává se hledat poznání, ve filmové podobě muzikálu režíroval Stanley Donen, hada zpívá a tančí Bob Fosse, lišáka hraje Gene Wilder. DVD: Bohužel ani žádné bonusy. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Exupéryho román je malý literární zázrak, plný hlubokých myšlenek a přestože film nemůže přenést veškerou hloubku díla, jedná se o zdařilou adaptaci. Převedeno do muzikálové podoby, film snoubí pěvecké výstupy se zdařilými trikovými sekvencemi (princova planetka) a jeden taneční výstup Hada v podání filmové legendy Boba Fosse, autora Kabaretu a mého milovaného All That Jazz. Celkově se nejedná o žádný filmový zázrak, ale o poctivou adaptaci geniálního literárního díla, které bůhvíproč uniká většímu zájmu filmových tvůrců. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Exupéryho kniha pro mě není takovou srdeční záležitostí jako pro mnohé jiné; asi proto, že se ke mně nedostala v tom správném věku. K filmu jsem díky tomu přistupoval bez konkrétních přání nebo obav a s dobrou vůlí brát ho, jaký je. Dlouho mi to nevydrželo. Prvním problémem se ukázala být jeho doslovnost. Lyrickým momentům z knihy ani jejím nedořečeným metaforám nesvědčí ukotvení v konkrétním čase a prostoru. Film bohužel začne muzikálovým číslem, zasazeným do pomyslného sousedství My Fair Lady nebo Mary Poppins, načež velmi nesnadno buduje vlastní fiktivní svět. Asi nejlépe se mu to daří ve scénách s miniaturní planetkou a s letcem v indiferentní poušti, sahající odnikud nikam. Další zádrhel je v obsazení titulní role. Malý princ má být podle mého chápání předlohy spíš teenager a jeho naivita vyplývá z osamělého života na vlastní planetě, nikoli z toho, že je to rozmazlené hloupé děcko v hacafráčku. V té době byl v optimálním věku třeba typově vhodný Mark Lester, ale asi chápu, proč nebyl obsazen. Už vizáž Stevena Warnera á la andílek Raffaela Santiho myslím hodně říká o tom, na jaké publikum film zacílil. Buclatý a šišlající hrdina jistě rozněžnil tutéž skupinu starších žen, které blaženě vzlykají u reklam na plenky a jiných legálních forem dětské prostituce. Scény s dospělými herci, představujícími lišku, hada nebo růži, ale díky tomuto řešení vyzněly značně úchylně. No a nakonec mi nezbývá než se připojit k všeobecnému hateu a zcela odsoudit muzikálová čísla. Jsem přesvědčen o tom, že jejich jediným účelem je rozkošatit děj tak, aby byl film celovečerní. Kdykoli se filmu jakžtakž podaří navodit tichou a meditativní atmosféru, s pompou a za velikého břinkotu ji zahubí exaltované hudební číslo a zbanalizuje Exupéryho sdělení uřvaným opakováním nějaké fráze a křečovitými tanci. Doporučeníhodné pouze jako kuriozita. 40% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Alan Jay Lerner / Predloha: Antoine de Saint-Exupéry - The Little Prince | Hudba: Frederick Loewe | Distribúcia: Paramount Pictures | Ocenenia: Oscars - 2 nominácie: Hudba, Pieseň || Fantasy peklo najhrubšieho zrna. Tak nadčasovú predlohu je vždy ťažké spracovať s gráciou, a tu sa to evidentne nepodarilo. Film je silne priemerný, nomináciu hudby na Oscara nechápem, za pieseň áno. Bob Foss podáva jednoznačne svôj nanevkusnejší výkon v živote - nechcelo sa mi veriť, že je to oná tanečno-choreografická legenda v úlohe hada. Scény malého Stevena Warnera s Richadom Kileyem (pilot) sú jedinou napriemerne svetlou a funkčnou stránkou inak hororistického pokusu o umenie. 55% | HD, THX, EN DTS | ()

Galerie (34)

Související novinky

Zemřel Gene Wilder

Zemřel Gene Wilder

30.08.2016

Alzheimerova choroba nám v neděli sebrala třiaosmdesátiletého herce Genea Wildera. Pokud jste viděli Producenty, Ohnivá sedla nebo Mladého Frankensteina, dobře víte, o koho jde. Tohle je ale jen… (více)

Reklama

Reklama