Reklama

Reklama

Avengers

  • USA The Avengers (více)
Trailer 1

Marvel Studios uvádí super hrdinský tým všech dob Avengers, ve kterém se přestaví ikoničtí super hrdinové – Iron Man, Neuvěřitelný Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye a Black Widow. Když se objeví nečekaný nepřítel, který ohrožuje světovou bezpečnost, Nick Fury, ředitel mezinárodní mírové agentury, známé také jako S.H.I.E.L.D., zjistí, že potřebuje tým, aby odvrátil světovou katastrofu. Začíná provádět nábor po celém světě. (Falcon)

(více)

Videa (53)

Trailer 1

Recenze (2 913)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že u mne nedošlo k filmovému ani jinému orgasmu ve chvíli, když jsem se doslechl, že ten zelený, ten s víkem od popelnice, ten v kovovém obalu, ten s lučíkem a ten s velkým kladivem budou zachraňovat lidstvo. Spíše jsem měl obavu, aby při prvoplánové touze vydělat několik majlantů nevznikl úplný blábol. Nakonec jsem dostal solidní dávku akce, hrdinství i hlášek, ale celkově jsem se v přehrdinovaném prostoru necítil nijak mimořádně skvěle. Tím samozřejmě nepopírám, že kdyby měl monitor, na kterém záchrana Země probíhala, tak o třicet metrů větší úhlopříčku, tak bych patrně se čtvrtou hvězdou neváhal. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Parádní akční řachec s přílivem nabitých hlášek a s fantastických Hulkem, který dělá z nepřátel „dva malé do školky“. Tato marvelovská týmovka se více než povedla a každá postava získala dostatek prostoru, aby se ve vší parádě předvedla. Zápory vidím jen v absenci napětí.... a že musím čekat na pokračování. Mé hodnocení 5 hvězdiček… ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $220miliónovTržby USA $623,357,910Tržby Celosvetovo $1,519,479,547Tržby za predaj Blu-ray v USA $120,069,890 //počet predaných kusov 5,294,175Tržby za predaj DVD v USA $117,141,875 //počet predaných kusov 5,307,153║ Na to že ide o tímovku môžem byť maximálne spokojný, doslova každá postava tu má svoj priestor a využíva ho, prekvapením je asi Čierna vdova(Scarlett Johansson), ktorá ma najviac upútala, dobrý záblesk tu má aj Hulk v podaní Marka Ruffalo, kde som čakal asi najväčšiu slabinu a nakoniec sa z neho vykľuje konečne ten pravý burácajúci Hulk. Príbeh sa z pomernej časti venuje aj výstavbe charakterov a ich postupného vykryštalizovania k tímovému zoskupeniu, kde príde aj na očakávaní pátos(hlavne Captain America ale z časti mu to sedí), nevyhne sa to aj menšiemu škrýpaniu ale v celku dané namiešanie a vedenie tohto objemného zoskupenia postáv režisérovi vychádza, neotravuje a dokáže upútať aj pri dlhších dialógoch, dokonca veľa krát navodil aj dosť hustú atmosféru, napätie. Pokiaľ ide o vizuál a niektoré skutočne hrdinsky nasiate scény je to fakt vyhrajkaná práca, bombastická akcia zadupe aj tvorbu Michaela Baya, toľko výbochov v nestálom slede sa len tak nevidí, nechýba tomu vtip a ľahkosť, úžasná doprovodná hudba, popcoňák ako sa patrí, splnení sen fanúšika komiksov. V rámci 3D efektu špičková práca. /videl v kine 3D verziu: 100%/ ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Avengers jsou snad s výjimkou prvních dvou nolanovských Batmanů či druhých X-men jednoznačně nejlepší film o superhrdinech v barevných kostýmech, který jsem viděl. Zatímco zmíněné série vlastně původní komiksové světy v rovině jejich fungování zcivilňovaly, metaforizovaly a přibližovaly fungování světa našeho, Avengers na to zvysoka... Jsou o superhrdinech a se superhrdiny, superpadouchy a transdimenzionálními bitvami. Civilnost? Ale jděte. Více na Douglasových poznámkách. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Skoro furt tak nějak bavilo (pooomalý rozjezd), takže přidávám do kolonky laskavých neurážlivých blockbusterů hned vedle Ironmanů. Nýmandský seriálový režisér celkem mile překvapil - akce ok (i když vzájemný bitky zbytečně zdlouhavý), vtipy ok (až na trapnosti typu "A mě nepozval!"). Jako vzdělávací kroužek Marvelu na plátně asi taky dobrý - viděla jsem jen Iron Many a nějaký strašný Hulky, takže za pár objasnění dík: Kapitán Amerika je přesně takový dement, jakýho naznačuje jeho přezdívka, a Thor je nevýrazný ta-ble-ty Brad Pitt s vlasama jak Michal Kolesa. Velký pozitivum je určitě rozkošný záporák Loki (škoda, že musí být tolik za vola) - chlap s ulízanými vlasy dozadu je vždycky lepší neulízanýho. Další pozitivní fakt je, že Hulk konečně není za patetickýho pokusnýho králíka, se kterým nějaká pizda hraje loutkový divadlo. Ruffalo mu dal takový to něžně-chlapský charisma, po kterym ženskejm vlhnou kalhotky. Dík. A samozřejmě obligátní dík i za IM. ... Už bude dvojka? (3,5*) ()

Galerie (375)

Zajímavosti (304)

  • V jednom z televizních přenosů po závěrečné bitvě si můžeme všimnout tiskového tajemníka Bílého domu. Ztvárnil jej Jay Carney, který v té době byl skutečně tiskovým tajemníkem prezidenta Baracka Obamy. (Kubaaa97)
  • Když se Hawkeye (Jeremy Renner) v jedné scéně dostane do servisního tunelu velké lodi S.H.I.E.L.D.u, rozbije poklop, který se viditelně zbortí. V další scéně, když šplhá dírou vzhůru, je však poklop vidět znovu, zcela bez známek poškození. (holyterry)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Taylor Swift míří do kin

Taylor Swift míří do kin

01.09.2023

…a bude to velký! Pakliže jste zatím nestihli letošní obří turné zpěvačky a globální superstar Taylor Swift, máme pro vás skvělou zprávu. Kromě faktu, že se Eras Tour stále nachází teprve v půlce a… (více)

Marvel řeší interní problémy

Marvel řeší interní problémy

21.03.2023

Nečekaný krok učinilo vedení studia Marvel, když de facto vyrazilo dlouholetou šéfku VFX oddělení Victorii Alonso. Ta ve studiu pracovala už od prvního Iron Mana a její zodpovědností v zásadě bylo… (více)

Jak Ryan Reynolds vydělal 7 miliard

Jak Ryan Reynolds vydělal 7 miliard

19.03.2023

Ryan Reynolds (Deadpool) je jednou z nejznámějších tváří dnešního Hollywoodu. Dobře mu jde ale také marketing a byznys, právě díky nim si totiž přišel na zdaleka nejvyšší výplatu v životě,… (více)

Reklama

Reklama