Reklama

Reklama

Avengers

  • USA The Avengers (více)
Trailer 1

Marvel Studios uvádí super hrdinský tým všech dob Avengers, ve kterém se přestaví ikoničtí super hrdinové – Iron Man, Neuvěřitelný Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye a Black Widow. Když se objeví nečekaný nepřítel, který ohrožuje světovou bezpečnost, Nick Fury, ředitel mezinárodní mírové agentury, známé také jako S.H.I.E.L.D., zjistí, že potřebuje tým, aby odvrátil světovou katastrofu. Začíná provádět nábor po celém světě. (Falcon)

(více)

Videa (53)

Trailer 1

Recenze (2 913)

Madison 

všechny recenze uživatele

Plnokrvný blockbuster s našlapanou akciou, parádnym 3Dčkom, vizuálnymi či zvukovými efektmi, ktoré ma pribíjali do kresla, vtipnými hláškami (Iron Man boduje), skvelými a čo do charakteru, výrazne odlišnými komiksovými hrdinami, z ktorých má každý svoj vlastný priestor. Whedon je vynikajúci remeselník a je očividné, že miluje Baya :) Prekáža mi však, že do tak očakávaného akčného spektáklu nevložil vlastný tvorcovský rukopis a len presne kopíruje Transformers 3. V Transformeroch išlo tiež o ultimátnu nálož, ale Whedon nepriniesol v tomto smere nič nové. Odhliadnuc od toho, bavila som sa, skĺbiť marvelovský tím je perfektný nápad a milovníci týchto komiksoviek si určite zgustnú ešte viac. S prihliadnutím na úspech filmu už s radosťou očakávam dvojku a verím, že si vystačí bez kradnutia transformerských prvkov :-) ()

brit84 

všechny recenze uživatele

To co v komiksu vypadá báječně, se podle mě ve filmovém provedení naprosto míjí účinkem. Ty přehaně akční souboje už mně lezou krkem. Lidi a monstra padají jak hrušky. A ten borec s lukem je taky superhrdina nebo co? Pro člověka neznalého detailně komiks, je spíš k pousmání, když ostatní potřebují nadpřirozenou moc a on si vystačí s lukem. Pár vtipných Iron Manových hlášek už celou tragédii nezachrání. ()

Reklama

hellstruck odpad!

všechny recenze uživatele

Achjo, jak málo lidem dnes stačí k plýtvání slovy jako "geniální" nebo "mistrovský". Stačí dát dohromady pár "cool" superhrdinů, rádoby drsňáckých "cool" hlášek a je zaděláno. Je to dost podobný pocit tomu, když zapnu rádio a slyším mega úspěšné odrhováky s chytlavou melodií, ale úplně bezvýznamným textem. Tady prostě není příběh a nejspíš i kdyby všichni zúčastnění Avengers seděli dvě hodiny na prdeli, tak by se to líbilo, protože fanoušci KONEČNĚ vidí své favority pohromadě. Já se šíleně nudila a to tak, jako už dlouho ne. Ještě bych zmínila postavy, které byly dělané jako podle nějaké šablony. (Arogantní sobecký parchant, ostřílená chytračka s debilními hláškami jako "Láska je dětinskost"..). No jo, lidi jsou ovce a vždycky budou. (Pro ty kdo nepochopili nadsázku, jeho smůla :)) ) Víceméně souhlas s jefljdasfljs :D Nejpřecenovanější sračka všech dob. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Přísahám, že je to poslední 3D, na které jsem šel do kina. Uvědomil jsem si, že 3D dokáže ohromit po X letech vidění světa 2D, pak je to zcela jiná dimenze, která dokáže učarovat, ale po zhlédnutí několika super extra bijáků v 3D kině, jakoby se to otupilo a teď už mi to přijde jako velice přeceňované vylepšení filmů, že skoro bych se až dostal do vln kritických proudů a ještě tak dva tři filmy a úplně bych to zatratil. A zrovna Avengers by byli stejně super, kdyby byli jen 2D. Ono vůbec se těžce takový film hodnotí. Práce mého oblíbeného tvůrce Josse Whedona (Firefly) jde znát a zcela posouvá komiksový žánr zas o kus dál. Je to opravdu moc krásné, ale nesmí si člověk říkat, že je to vlastně strašná blbost. Strašná slátanina novodobých spasitelů, kteří jen vypadají přitažlivě, a to na všech frontách (vlastně se divím, že tam taky nebyl nějaký Vietnamec, aby došlo na uspokojení půlky světa, totiž asijského světa). Nicméně, dokážu pochopit, že mládež, která je od raného dětství masírovaná komiksy o Zeleným, Plechovým, Teplým a Božským , musí u toho slinět a šahat si na příro a na rozjařených uhrovitých obličejích z kina odcházejících mládežníků to bylo jasně vidět. Já, coby zplozenec normalizace, co se ukájel na Fifince a hltal namachrované kousky prchlivého Bobíka, obdivoval intelekt Mišpulína a chechtal se Pinďovi, když metal kozelce ze schodů, této vlně tolik zase nepodléhám. Kdyby byli tito čtyrlístkový hrdinové převedeni do 3D hávu Jossem Whedonem a masakrovali třeba obří mouchy v Třeskoprscích, asi bych se tvářil podobně pitomě spokojeně. Mě zkrátka ten všechen nádherný balast útoku Emzáků a bitvy v ulicích a humorů jak Plecháče, tak i kupodivu Zelenýho tolik nerajcoval. Ale jako složenina předchozích filmů o superhrdinech to funguje brilantně. V podstatě se dá říct, že by to v té scénaristické rovině za daných okolností nemohlo být lepší. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.7/10] | me: Jou! Tomu hovorím skvelá comixovka. Výborná kombinácia akcie a vtipu plná namakaných efektov, hlášok a superheroes... Film je napriek neustálej akcii a množstvu hrdinov prehľadný a ucelený. Je radosť sa na to pozerať. Ak by som mal byť predsa len kritický, tak by som možno vypichol miestami príliš absurdné fyzikálne anomálie.... V princípe sa ale všetky strácajú vo výbornom tempe a náboji. Film nadchne, pobaví a poteší každú akčnú comixovú dušu. Doc... I think now is the perfect time for you to get angry. ()

Galerie (375)

Zajímavosti (304)

  • Někteří fanoušci si všimli, že ve zprávách po bitvě jsou v jedné reportáži vidět chlapci, kteří vypadají jako Peter Parker (Spider-Man) a jeho kamarád Ned v mladších letech. (Nirox54)
  • Steve (Chris Evans) nosí boty značky Converse. Odkazuje to na fakt, že tuto značku dobře zná, protože vyráběla boty pro americké vojáky během druhé světové války. (Kubaaa97)
  • Loki (Tom Hiddleston) se označuje za právoplatného krále Asgardu, na což film mile odkazuje prostřednictvím toho, když jej agent Sitwell (Maximiliano Hernández) ve Stuttgartu lokalizuje na adrese 28 Königstraße. (Kubaaa97)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Taylor Swift míří do kin

Taylor Swift míří do kin

01.09.2023

…a bude to velký! Pakliže jste zatím nestihli letošní obří turné zpěvačky a globální superstar Taylor Swift, máme pro vás skvělou zprávu. Kromě faktu, že se Eras Tour stále nachází teprve v půlce a… (více)

Marvel řeší interní problémy

Marvel řeší interní problémy

21.03.2023

Nečekaný krok učinilo vedení studia Marvel, když de facto vyrazilo dlouholetou šéfku VFX oddělení Victorii Alonso. Ta ve studiu pracovala už od prvního Iron Mana a její zodpovědností v zásadě bylo… (více)

Jak Ryan Reynolds vydělal 7 miliard

Jak Ryan Reynolds vydělal 7 miliard

19.03.2023

Ryan Reynolds (Deadpool) je jednou z nejznámějších tváří dnešního Hollywoodu. Dobře mu jde ale také marketing a byznys, právě díky nim si totiž přišel na zdaleka nejvyšší výplatu v životě,… (více)

Reklama

Reklama