Reklama

Reklama

Burt a Verona spolu žijí už dlouho. Jejich společný svět je skromný a neokázalý, nemají dokonce ani vlastní dům. Teď však Verona čeká dítě, a tak musejí najít vhodné místo, kde by se mohli usadit a začít rodinný život. Když se vydají na cestu za novým domovem, nemají zdaleka tušení, co všechno je může potkat! Tvůrce oscarového dramatu Americká krása Sam Mendes dokazuje svěží vztahovou komedií pověst režisérského chameleona, který střídá žánry a neztrácí autorskou identitu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (463)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Výtky, které k filmu mnozí jistě budou mít, jsou dozajista oprávněné, ale pro tu dokonale pozitivní atmosféru nemůžu jinak. Mendes se svým způsobem vlastně motá furt kolem toho samého, ale zase je to trochu jinak, zase trochu o něčem jiném a zase mu to (u mě) vyšlo. Tentokrát vyhrál tím, že vsadil na ‚obyčejnost‘ děje a fantastické herce. Devadesát minut hlazení po duši, s bonusem překrásného závěru. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

I fenomenální režisér jako je Sam Mendes si občas potřebuje odpočinout od Hollywoodu, takže se zřejmě rozhodl, že jednou také natočí nezávislou, nenáročnou a oddechovou road movie. Film, který některé může zklamat, protože očekávali "toho" Mendese, který stvořil Americkou krásu či Mariňáka, mainstreamové filmy, ale zároveň svým způsobem umělecké počiny. Jiným se tento snímek zalíbí, ač se nejedná o klasického, velkolepého Mendese, jak jej známe, ale přece kvalita a styl renomovaného režiséra se nemusí vždy vydávat tím stejným směrem, jak jsme zvyklí. Příjemný film s výbornými dialogy, atmosférou a roztomilou Maggie Gyllenhaal. Všude dobře, proč být doma není Hollywoodský Mendes, je to skromný a nevtíravý Mendes. Jak je psáno v popisu filmu. Střídá žánry a neztrácí autorskou identitu. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Sam Mendes pokračuje ve střídání žánrů a tentokrát natočil konverzační dramedii balancující na hraně mainstreamu a indie podívané. Film má asi nejblíže k jeho debutu Americká krása, taktéž mu nechybí sarkasmus a nezdráhá se uštědřit Američanům (a nejen jim) pár ran pod pás, narozdíl ale od Mendesova předešlého Nouzového východu při všem tom pošťuchování nešetří humorem a pozitivismem. Největší klady filmu třímají ve hravém scénáři, který přetéká úžasnými (opravdu úžasnými) dialogy, uvěřitelnými a sympatickými postavami a je plný trefných narážek a humorných situací, které mě dokázaly upřímně rozesmát. Nemenší chválu si zaslouží i představitelé hlavních rolí John Krasinski a Maya Rudolph, kteří ztvárnili mladý pár hledající nejlepší místo pro zapuštění kořenů tak bravurně, že by s nimi člověk nejradši strávil celý den a navíc jejich jemná gesta dodávají některým humorným situacím ten správný šmrnc. Ano, Všude dobře, proč být doma je další z hřejivých dramedií, po jejichž sledování máte zaručeně lepší náladu a v hlavě se vám začnou protáčet různé myšlenky o životě a tak, ale ten film je prostě tak trefně napsaný, skvěle obsazený a zahraný a zručně natočený, že mi nezbývá než chválit a nějaké to remcání nad provařeným příběhem si pro tentokrát rád odpustím. 90% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Totální feel-good pecka s nenápadnou dvojičkou v hlavní roli. Hlavně John Krasinski je ve filmu naprosto neuvěřitelný a v podobné roli ho už určitě neuvidím, o to radši si však za nějaký čas pustím Away We Go znovu. Sam Mendes není nijak extra mým oblíbencem, ale tímhle se mi dokonale trefil do vkusu. Doporučuji každé alespoň trošku romantické duši. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Mendes svým dalším filmem potvrzuje, jak výjimečným režisérem je. Tentokrát natočil malý nezávislý filmeček o páru, který hledá dobré místo pro své nenarozené dítě. Oba lidé přitom potkávají své příbuzné a známé, kteří mají více či méně bizarní životní styl. Po rozpačitém začátku a scéně s rodiči nastává ta pravá mendesovská jízda, která mi tak dlouho chyběla. Vynikající soundtrack plný folkových písniček, které dokreslují tu pravou indie atmosféru a sympatičtí herci vám přidají na dobré náladě. 8/10 P. S.: John Krasinski vypadá jako mladičký František Fuka. :-) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (12)

  • Zpěváka Alexi Murdocha, který se postaral o hudební složku filmu, doporučil režisérovi John Krasinski. Ten pro film složil 3 nové skladby, ostatní jsou z jeho desky "Time without Consequence". (don corleone)
  • Natáčení probíhalo kompletně v Connecticutu, přestože se ve filmu objevují scény z Colorada, Montrealu, Phoenixu, Wisconsinu či dokonce Miami. (camper)
  • S délkou 98 minut se jedná o nejkratší film režiséra Sama Mendese. [Zdroj: moviezone.cz] (CrypzzXD)

Související novinky

Festival Barbakan aj o kvalitných filmoch

Festival Barbakan aj o kvalitných filmoch

29.08.2009

V Banskej Bystrici sa v priebehu piatich dní (23. 9. – 27. 9.) uskutoční v rámci multimediálneho festivalu Barbakan i prehliadka kvalitných filmov. V predpremiérach budete môcť vidieť napríklad… (více)

Reklama

Reklama