Reklama

Reklama

Dylan Moran: Monster

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Záznam predstavenia írskeho komika Dylana Morana v Dubline. Zabávač preslávený najmä úlohou kníhkupca v seriáli BLACK BOOKS vedie nepretržitý monológ o všetkých možných aspektoch života v modernej spoločnosti - drogy, ľudský potenciál, technika, hotelové izby, rôzne účinky rôznych druhov alkoholu, deti, výchova, hudba, politika, lži, spolubývajúci, televízne spravodajstvo, Francúzi, náboženstvá, homosexuáli, Ježiš, dômyselnosť designu mužských genitálií, dialekty a dokonca aj fenomén známy ako "írske vlasy". (tomashrabek)

(více)

Recenze (160)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ono je to občas tak, že si sadnete, a dumáte nad tým čo by ste si asi tak teraz, presne o tomto čase pozreli, aby vám bolo lepšie, aby ste sa zabavili, alebo jednoducho zabili čas, pred tým ako vyjdete do baru s kamošmi na jedno pivko. Na nič nové nemáte chuť a tak začnete vo svojej mysli hľadať niečo čo sa vám páčilo, čo máte radi a čo vás zaručene pobaví, lebo vás to pobavilo už kopec krát predtým.... Dylan Moran je komik, ktorý doslova ožil v našich mysliach ako knihkupec Bernard Black. Kultová postavička, neskutočne dobre stvárnená týmto ukecaným Írom s prefajčením pohľadom. To že sa skôr či neskôr dozviete o jeho Stand – Up predstaveniach je už len otázka času. A potom príde ten deň kedy neviete, čo z načatým časom a siahnete po jeho prvom vystúpení z názvom Monštrum. Skvelo si ho užijete, pretože jednoducho nemá tendenciu skĺzavať do nudy, alebo do samoúčelnosti. Ak máte Dylana Morana radi, tak budete viacej než len spokojný. Neskutočne spokojný. A tým neskutočne, myslím fakt neskutočne. Odprezentuje sa pred vami ako jeden z perfektných komikov so zmyslom pre správne načasovanie a tých pár nezabudnuteľných vtipov, ktoré si zapamätáte, môžete použiť pri pivku s vašimi kamošmi o dve hodiny neskôr. Znamenité dielko. Klobúk dole. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

One man show, v níž neúčinkuje Dylan Morran, ale Bernard Black. Velmi dlouhé, nudné, jen místy vtipné. A nemyslím si, že vyznávám stejný úhel pohledu jako onen "one man" v této show. U mnoha témat jsem jen kroutil hlavou a říkal si: "Ten chlap je úplně mimo." Jasně, lidem se dnes líbí drzí tlučhubové, jimž není nic svaté. Ale já jsem jiný. Mně něco svaté je. A když vím, že ten rozcuchaný kecálek je úplně mimo a jeho tzv. humor je urážlivý až na půdu, něco se ve mně sekne a já odmítám dál poslouchat jeho 85 minutový výplach mozku. Kdo se tomu "žvástání" směje? Lidi s hodnotami na stejné úrovni? Proč se musíme smát někomu/nečemu, co zakládá svoji popularitu na plivancích a cynismu? Přijde vám cynik vtipný? Diktovaná sranda není nic pro mě. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Morana miluji hlavně skrz Black Books. Díky doporučení jedné uživatelky sdílející mou lásku jsem se dostal k Monsteru a Like, Totally... Like, Totally je bezesporu slabší než Monster. Čím víc se smálo publikum v Londýně, tím méně jsem se bavil já. Moran často řešil blbosti a neřešil je nijak závratně zábavně. Chuť jsem si spravil na Monsteru. Ten je absurdnější, Dylan mi přijde "bernardovější" a tím i mnohem vtipnější. Člověk se až diví, jak malý je rozdíl v hodnocení těchto dvou představení... 90% ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Moranova mluva zní jako plácání opilce (zvlášť když svá vystoupení doplňuje vínem a cigaretou), ale to plácání je tak vtipné, neotřelé a překvapující, že člověk sedí a čučí a směje se. Neuvěřitelná přirovnání a nápady jsou prostě odzbrojující, takže poslouchat (a sledovat) Dylana Morana je prostě labužnický zážitek. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Už dlouho se mi nestalo, aby mě něco rozbrečelo smíchy!!! :-))) Opravdu mi v jednu chvíli tekly slzy a nemohl sem popadnout dech a bolelo mě břicho a nešlo to zastavit... Ou..díky za tento humor.. Díky!!! Díky, protože celej ten svět je už takovej jakejsi prazvláštní, no..to je na dýl.. Každopádně s Dylanem Moranem sem prožil parádní hodinu a půl! Obzvláště posledních asi 60 minut :-), kdy si vzal na mušku veškerý možný různý společenský jevy a já nevim co všechno.. hip-hop, hudbu všeobecně, Američany, náboženství, politiku, samozřejmě alkohol a drogy, TV zprávy atd... No, já věděl, že se budu bavit, ale překvapilo mě jak moc:-) Připouštim, že sem na to čuměl v dobrym rozpoložení, ale tohle, tenhle druh humoru by mě asi pobavil kdykoliv! Díky Dylane!!! Vždy musim poděkovat člověku, kterej mě rozesměje k slzám, protože, to je jedna z nejlepších věcí který znám!!! Absolutní momentální štěstí! :-) PS: I´m not fighter.. you know.. I´m bleeder :-))) ()

Zajímavosti (2)

  • Všechna Moranova představení jsou doprovázena projekcí jeho kreseb. (TheJoker)
  • Turné bylo v novinách The Times popsáno jako „mistrovská třída komického charisma - přebíhání od tématu k tématu ve zdánlivě spontánním stylu, ale vlastně pevně organizovaném". (TheJoker)

Reklama

Reklama