Reklama

Reklama

Dylan Moran: Monster

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Záznam predstavenia írskeho komika Dylana Morana v Dubline. Zabávač preslávený najmä úlohou kníhkupca v seriáli BLACK BOOKS vedie nepretržitý monológ o všetkých možných aspektoch života v modernej spoločnosti - drogy, ľudský potenciál, technika, hotelové izby, rôzne účinky rôznych druhov alkoholu, deti, výchova, hudba, politika, lži, spolubývajúci, televízne spravodajstvo, Francúzi, náboženstvá, homosexuáli, Ježiš, dômyselnosť designu mužských genitálií, dialekty a dokonca aj fenomén známy ako "írske vlasy". (tomashrabek)

(více)

Recenze (160)

Shedom 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní Monster som sa len utvrdila v domnienke, ktorú som nadobudla už pri sledovaní Black Books. A síce, že Dylan Moran sa podľa všetkého s pohárom vína a cigaretou v ruke už narodil :). Najviac som sa bavila na jeho pojednaní o "mladistvých" a samozrejme na konci, pri demonštrovaní úkazu írskych vlasov! To som išla do kolien! Napriek tomu, nemôžem dať 5 hviezd. Je síce fakt, že v Monster na ploche 85 minút zaznie viac a lepších hlášok ako vo všetkých častiach Black Books dohromady, neubránila som sa tomu pocitu, že takto, podávané jedna za druhou sa trochu strácajú a že jednoducho lepšie vyniknú v menších dávkach a v kontraste s naivným dobrákom Manym. Povedané inak: myslela som, že toľko srandy naraz neprežijem! ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Jako první Moranův výstup jsem viděl Like, Totally, a jeho prvotina Monster se mi líbila ještě víc. A po druhém zhlédnutí se to dokonce znásobilo. Chytnul mě už začátek svým krásně absurdním zákulisním rozhovorem, po celou dobu jsem se bavil a ke konci překvapivě kvalita vtipů a nátlak na moji bránici gradovaly, tedy opačný postup než u Like, Totally. V tom se navíc, jak jsem později zjistil, několik vtipů opakovalo, takže oproti druhému představení to bude ještě o půl hvězdy víc. Jinak mi přišlo, že v Monsterovi Dylan také více využíval mimiku a hraní tělem. „Nejsem rváč, víte…jsem krváceč. To nejlepší, v co můžu doufat, je, že někoho jinýho utopím ve vlastní krvi. Když se v ní neutopím první. Víte, nejsem moc dobrej v řešení takovejch věcí. Dobrej v zápasení a tak. Dokonce ani neumím plavat.“ ()

Reklama

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Už dlouho se mi nestalo, aby mě něco rozbrečelo smíchy!!! :-))) Opravdu mi v jednu chvíli tekly slzy a nemohl sem popadnout dech a bolelo mě břicho a nešlo to zastavit... Ou..díky za tento humor.. Díky!!! Díky, protože celej ten svět je už takovej jakejsi prazvláštní, no..to je na dýl.. Každopádně s Dylanem Moranem sem prožil parádní hodinu a půl! Obzvláště posledních asi 60 minut :-), kdy si vzal na mušku veškerý možný různý společenský jevy a já nevim co všechno.. hip-hop, hudbu všeobecně, Američany, náboženství, politiku, samozřejmě alkohol a drogy, TV zprávy atd... No, já věděl, že se budu bavit, ale překvapilo mě jak moc:-) Připouštim, že sem na to čuměl v dobrym rozpoložení, ale tohle, tenhle druh humoru by mě asi pobavil kdykoliv! Díky Dylane!!! Vždy musim poděkovat člověku, kterej mě rozesměje k slzám, protože, to je jedna z nejlepších věcí který znám!!! Absolutní momentální štěstí! :-) PS: I´m not fighter.. you know.. I´m bleeder :-))) ()

Noomi 

všechny recenze uživatele

Ako môže byť niekto takto dokonalý? On je...chodiaca legenda a pritom sa o to ani sám nesnaží, možno o tom ani nevie! Je jednoducho sám sebou, s ničím sa nehrá, proste si len príde na javisko, začne rozprávať a ja len čumím! A nemôžem dýchať od smiechu. =) Dylan Moran nikdy nehral Bernarda Blacka - on ním bol od začiatku a stále ním je! Žiaden človek by tak vytrvalo nemohol hrať stále jednu postavu, on je fakt taký! A to je na ňom najlepšie. Už som počula názory, že je príliš afektovaný, čudný a dokonca trápny (je trápne už len napísať takýto nonsens) ale on je presný opak... A potom ho nemilujte! =) Monster je pre mňa vrcholom stand-up vystúpení. Jimmy Carr, Gad Elmaleh či iní...existuje veľa dobrých stand-up komikov, ale asi som sa pri nikom nedostala do takej pohody ako práve pri Moranovi. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ono je to občas tak, že si sadnete, a dumáte nad tým čo by ste si asi tak teraz, presne o tomto čase pozreli, aby vám bolo lepšie, aby ste sa zabavili, alebo jednoducho zabili čas, pred tým ako vyjdete do baru s kamošmi na jedno pivko. Na nič nové nemáte chuť a tak začnete vo svojej mysli hľadať niečo čo sa vám páčilo, čo máte radi a čo vás zaručene pobaví, lebo vás to pobavilo už kopec krát predtým.... Dylan Moran je komik, ktorý doslova ožil v našich mysliach ako knihkupec Bernard Black. Kultová postavička, neskutočne dobre stvárnená týmto ukecaným Írom s prefajčením pohľadom. To že sa skôr či neskôr dozviete o jeho Stand – Up predstaveniach je už len otázka času. A potom príde ten deň kedy neviete, čo z načatým časom a siahnete po jeho prvom vystúpení z názvom Monštrum. Skvelo si ho užijete, pretože jednoducho nemá tendenciu skĺzavať do nudy, alebo do samoúčelnosti. Ak máte Dylana Morana radi, tak budete viacej než len spokojný. Neskutočne spokojný. A tým neskutočne, myslím fakt neskutočne. Odprezentuje sa pred vami ako jeden z perfektných komikov so zmyslom pre správne načasovanie a tých pár nezabudnuteľných vtipov, ktoré si zapamätáte, môžete použiť pri pivku s vašimi kamošmi o dve hodiny neskôr. Znamenité dielko. Klobúk dole. ()

Zajímavosti (2)

  • Turné bylo v novinách The Times popsáno jako „mistrovská třída komického charisma - přebíhání od tématu k tématu ve zdánlivě spontánním stylu, ale vlastně pevně organizovaném". (TheJoker)
  • Všechna Moranova představení jsou doprovázena projekcí jeho kreseb. (TheJoker)

Reklama

Reklama