Reklama

Reklama

Mé jméno je Nikdo

  • Itálie Il mio nome è Nessuno (více)
Trailer 1

Zkušeného pistolníka Jacka Beauregarda (Henry Fonda) už nebaví být ustavičně ve střehu a dokazovat náhodným mladým puškám svou rychlost. Chce se jen sejít se svým dávno ztraceným bratrem a pak navždy odplout do vysněné Evropy. Do cesty se mu ovšem postaví vynikající střelec a vtipálek, který si říká Nikdo (Terence Hill) a má docela jiný plán ohledně Beauregardova osudu. Začíná záchranou života a končí pistolnickým soubojem dvou modrookých střelců v pravé poledne... Spaghetti western říznutý klasickou italskou komedií natočil v koprodukci Itálie, Francie a Západního Německa režisér Tonino Valerii, někdejší asistent režie u dolarové trilogie Sergia Leoneho. Jeho vliv je patrný zejména v úvodní scéně, namísto opisování jde však u Valerie spíše o poctu a dál se snímek ubírá vlastním směrem. Rozkročený mezi taškařicí nad nejznámějšími westernovými klišé a nostalgií nad mizející érou nespoutaného Divokého západu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (265)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Hilla mám rád. Fondu mám rád. Morriconeho mám rád. Westerny mám rád. Leoneho mám rád. Nabízí se otázka, proč se mi jeví Nikdo jako velmi hloupý a protivný film. Čím to? Proč ten neustávající pocit -wtf!?!?- při sledování filmu? Není to ani komedie, ani pořádný western. Hill ze sebe dělá pitomce a Fonda tu prostě nemá co hrát. A jeden pěkný motiv od Morriconeho to nezachrání. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vynikající western, výborný scénář, kamera i režie. Režíroval hlavně Valerii, ale je poznat že mistr Leone režíroval části filmu a napsal námět. Trochu jsem se obával spojení komediálního Hillova herectví ve spojení s klasickým Henry Fondou, fungovalo to však dobře. I vedlejší role byly obsazeny výraznými týpky. Spousta promakaných scén - bezpečné holení u nepravého holiče, prostřelování klobouků, soutěž ve střelbě na hozené sklenice v saloonu kombinovaná s Hillovou fackovací exhibicí, rozhovor hrdinů u kulečníku, scéna pískání na záchodku s mašinfírou, závěrečná přestřelka pod dozorem fotografa... K tomu pohřbený Sam Peckinpah a odstřelování jeho Divoké bandy, vše s Morriconeho nádhernou hudbou evokující bez foukačky jeho předchozí Harmoniku i Wagnera. Trailer: http://www.trailerfan.com/movie/il_mio_nome_e_nessuno/trailer ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Blejskáš se jak dveře od bordelu !! Na 10 mil tě každej pozná !!" ;) Jediný dokonalý dílek této nepříliš pohromadě držící schizofrenické spaghetti skládačky stvořil génius Ennio Morricone, zde ve špičkové formě, jedním ze svých nejlepších soundtracků vůbec, především jejíž rozjásaně odlehčená složka mě naprosto fascinovala !! Duo Terence Hill, Henry Fonda se překonává, upřímně jsem nečekal, že si zrovna tito dva machři až tak parádně navzájem sednou, nicméně dál už je to poněkud horší.. Faktem je, že tento paradoxně až převycizelovaný snímek režisérů Tonina Valerii a legendárního Sergia Leoneho nezapře snahu o jakousi netypičnost a svěžest, což jen kvituji, leč nevyhne se hluchým místům.. A zejména si stále nejsem jistý, jak si užít tu polovičatě provedenou závěrečnou scénku Fonda vs. všichni ostatní.. Ne, že by mi ten mix (sebe)parodie a pocty klasickým westernům vyloženě neseděl, jen se mi právě v té odlehčené komické poloze zdál tento jedinečný kousek neskutečně křečovitý.. [ Dabing 6/10 ] Příjemná, kupodivu devadesátková, záležitost Golem Filmu s typickým spojením Hill, Trávníček. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Ako som sa na toto legendárne dielo westernového žánru tešil, tak som bol po jeho skončení sklamaný. Dej nudný a o ničom, Fonda nevýrazný, žiadne poriadne prestrelky. A vrchol všetkého boli časté zrýchlené zábery, až to miestami pripomínalo paródiu. Človek by ani nepovedal, že s tým má niečo spoločné Sergio Leone. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Připadá mi, že si film hraje na něco, čím není. Zdlouhavé scény se opravdu vlekou a spíše nudí, chybí v nich nějaký ten náboj, který člověka nutí nespustit oči z plátna v očekávání, jaký úder další scéna přinese. Má jít o komedii, ale toho vtipu tam zas tolik není, nadsázka až příliš chtěná a motivace postav taková nějaká podivná. Aspoň, že hudbu složil tradičně dobrý mistr Morricone. Viděno v rámci Challenge Tour 2015:30 dní se světovou kinematografií. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Film se natáčel 9 týdnů v Americe, 5 týnů ve Španělsku a 3 týdny v Itálii. (Hennes)

Související novinky

Reklama

Reklama