Reklama

Reklama

Chuckyho kult

  • USA Cult of Chucky (více)
Trailer 2

Poslední čtyři roky strávila Nica (Fiona Dourif) v ústavu pro duševně choré zločince poté, co byla nespravedlivě obviněna, že to byla ona, ne Chucky, kdo zavraždil celou její rodinu. Když ale její psychiatr na skupinové terapii představí nový léčebný prostředek – “hodnou” panenku – léčebnu postihne série děsivých úmrtí a Nica začne o své diagnóze pochybovat. Andy (Alex Vincent), Chuckyho nyní již dospělá oběť z původního snímku Dětská hra, spěchá Nice na pomoc. Aby ji ale zachránil, bude muset obelstít Tiffany (Jennifer Tilly), Chuckyho dávnou nevěstu, která udělá cokoliv, aby pomohla svému milovanému protějšku. A je jí jedno, jak smrtící a zvrácené to bude. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (127)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|59%| Už 7.díl této celkem zdařilé série. A jak to tak vypadá, co jsem zjišťoval, tak režisér Don Mancini na r.2019 připravuje osmičku. Já jsem pro. I když na první dva filmy to asi už mít nebude. No nic, nebudu srovnávat k žádnému dílu at z toho není guláš. Tento snímek CULT OF CHUCKY je určitě obstojnou částí, sérii ostudu dělat nebude. Přesto to má pár much. Hororová atmosféra tu moc není, ale zase tu máme Chuckyho, který hláškoval o něco víc než v předchozím snímku CHUCKYHO KLETBA. Příběh je už takový vycucaný z prstu. Ale budiž. Jen mi moc nesedla skutečnost, že se Chucky může rozmnožit do více schránek. Pochopil bych do panenek, ale i do lidí? No, uvidíme, co přinese osmička. Rozhodně zde bylo krom dobrých hlášek i pár zajímavých krvavých úmrtí. Máme tu i postavu Andyho z prvních 2 dílů. Hraje ho stejný herec, i když už je logicky dospělý. Celkově mě to bavilo, ale děje jsou v novějších a novějších pokračování už dost slabé. Víc to ale kritizovat nebudu, i hudba stojí za kladnou zmínku. Chucky pobavil a jsem zvědav na další část. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Začnu napřed s negativy. O třídu slabší kvůli absenci té skvělé, opravdu aspoň nějaké,hororové atmosféry,která byla silně přítomna v 6.dílu. Shlédnuto teď po 2.-a určitě se mi nezdá ten podivný koncept s Chuckym jako na způsob epidemie, která se začíná nekontrolovatelně šířit. To mi připadá fakt divný i na tuhle sérii, ech. Ta myšlenka posedlé Niky, jak bude brázdit ameriku s tou rozteklou (kdysi snad sexy) knedlí J.Tillyovou, která je v tomto filmu, absolutně zbytečná a proto jsem rozhodně rád, ze má jen zhruba 3 výstupy, ve mě vyvolává pocit zvracení. V comicsu by to vypadalo asi nějak takto-bleeeeeeuuuurgh!!! Podivný vzhled pana psychiatra, kterému určitě nepomohl ten absolutně příšerný účes! a proto jsem si užil, jak mu Nika/Charles, rozkopala xicht (boty supr) Doslova! a totálně bílé prostředí, ze kterého vám brzy vytečou oči z důlků. To myslím napůl z legrace:) Teď ta pozitiva. Samotné místo děje (týká se jen exteriérů), je opět zvoleno výborně. Záběry na nekonečnou sněhovou pláň, kde uprostřed nicoty stojí hnusná budova s malým hřbitůvkem, jsou boží:) Děj i tak, příjemně odsýpá, že se za 87min.čistého času, nenudíte. Aspoň já se 2x během 22h., nenudil. Asi 5 krvavých násilných zranění, neslučitelných se životem, bylo určitě ok. I když scéna se střepy, neměla takový účinek, jak jsem čekal. A na závěr se musím naprosto rozplývat nad scénami s Andym, kteréžto každá z nich, je doslova pro fandy/znalce 1.trilogie, lahůdkou! A když už jsem byl mírně znechucen z toho echech odjezdu, 1 ženy, 1 chlapa v ženském těle a 1 ´´panny´´, autem kamsi do míst, kam slunce nesvítí, naservíroval mi Mancini stejnou třešničku, přesně jako po titulcích předchozího dílu, ze které jsem ječel nadšením, jako min.rok z dospělého Andyho. A je velmi příjemné vidět, že Kyle se zas tak moc, nezměnila. Myšleno, komplexně. Díky tomuto a též dík faktu, že je Andy (na svou žádost, haha) umístěn v blázinci, vidím děj případné 8 (a já rozhodně chci aby byla! už kvůli Kyle) jednoznačně: Kyle dostane Andyho z ústavu a společně půjdou po těch třech individuích. Jsem přesvědčen, že to napadlo hodně lidí. A po end titulcích Dětské Hry 8 (která už dávno není dětská, škoda) by se mohla objevit, buď matka nebo ta sympaťačka, Kristin De Silva z výborného (ať si škorhlédi píšou zde, co chtějí),3.filmu. A měli bychom to komplet. Tedy, co se týká 1.trilogie. Do budoucích filmů, může Mancini (pokud do toho půjdou) narvat ještě též postavy ze 4:) Ale ona 1.trilogie bude bohatě stačit. Howgh! ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Co si o tom myslet? Bylo to rozhodně zklamání, ale zase na druhou stranu po parádním Curse of Chucky jsem čekal až příliš. Co filmu nejvíce vytknu jsou postavy, jsou hodně nepříjemné a otravné,navíc neuvěřitelně jednotvárné. Dokonce i Fiona Dourif je tu oproti původnímu filmu těžce otravná. Jedině ten Chucky je opět dobře udělaný a hláškuje jak jen může. Tady bude možná spoiler: Nelíbilo se mi vůbec to že Chuckyů je víc a ty jeho proměny nemusí říct celou zaříkávačku ale jen půlku a bum během 2 SEKUND je tu nový Chucky. Dále nejsem fanoušek konce který skončil podle mě neštěstně a Alex Vincent je těžce nevyužitej. Co se mi naopak líbilo byla hudbaLoDuca ví co dělá. Sem tam je tu dobrej humor a Chucky jak jsem řekl je bezchybný, vraždy jsou též solidní. Co k tomu říct nevěděl jsem že to dopadne o dvě třídy hůř než Curse ale na sedmý díl je to furt slušné. A každý nový díl potěší. A po titulková scéna mě odzbrojila. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Z posledních tří pokračování je Cult of Chucky tím nejlepším. Mancini se opět nedokáže odpoutat od přepáleného závěru předchozího filmu, ale tentokrát jej nerozvedl v parodii. Sedmý díl se stejně jako ten předchozí pokouší spíše o seriózní slasher. Mancini naštěstí napsal velmi nápaditý a chytrý scénář, ve kterém ani zdaleka není nejzajímavější hádankou to, kdo zemře jako další. Několik překvapivých zvratů a velmi povedené černohumorné momenty. Škoda toho polovičatého finále, průběh sliboval daleko větší hody a Mancini si možná toho naspořil na příště až příliš. Už proto doufám, že Cult of Chucky vydělá a že nějaké to příště vůbec bude. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Don Mancini stál u samotného zrodu legendárního Chuckyho a již od prvního dílu měl na starosti scénáře. Teprve ve filmu Chuckyho sémě (2003) si vzal pod svá křídla i režisérské křeslo a toho se drží jako klíště i tentokrát. Bohužel příliš svěžího větru do této série nepřinesl a po nepříliš povedené pětce přišel s omluvou v podobě velice slušné šestky. Curse of Chucky (2013) tak konečně oprášilo starou slávu vraždící panenky a po dvou dosti komediálně založených dílech se diváci dočkali opět kvalitní krvavé a hlavně atmosférické podívané. I proto jsem očekával, že nejnovější přírůstek do rodiny se ponese v podobném duchu, ale odcházím spíše dost zklamán. Cult of Chucky není vyložená tragédie, ale zase je to citelný krok zpátky k šedému průměru. Navíc mi přišlo, jako by Mancini začal už trochu senilnět a sám sobě znevažovat své předchozí výtvory. Ve filmu se totiž dočkáme několika „dezinformací“, které ve své podstatě popírají to, co bylo k vidění v některých jiných dílech. Nechci zbytečně spoilerovat, pozorní diváci této série určitě ví, o čem píši. Již značně vyčpělý námět bylo opravdu potřeba pořádně okořenit, jen nevím, jestli zvolené ingredience byly tou nejlepší volbou. Jen Chucky už nestačil a tak bylo potřeba přivolat na scénu další. Ale bylo to skutečně nutné? Stejně jako návrat Jennifer Tilly byl dle mého úplně zbytečný. Na druhou stranu mě potěšil návrat hrdiny prvních třech dílů Andyho, který ve svém sejfu skrýval opravdový „poklad“. Byla však škoda, že jej nevyužili podstatně více, pokud tedy nebudu počítat konec filmu. Postavy v léčebně mi totiž moc k srdci nepřirostly a ani hlavní hrdinka Nica už nebyla tak zajímavá, jako tomu bylo v předchozím díle. Atmosféra zde rovněž dost skřípala, ale Chucky alespoň nezapomněl na to, co mu jde nejlépe a tak se dočkáme několika nápaditých úmrtí. Není to sice žádná skvostná podívaná, ale alespoň částečně budou choutky hororových gurmánů uspokojeny. Samozřejmě nechybí ani černý humor a několik opravdu povedených hlášek. Ale na můj vkus jich tu bylo tentokrát trochu málo. 50% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se od 9. ledna do 17. února 2017 v Kanadě a Georgii (USA). (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 24. srpna 2017 na FrighFestu (Londýn). (Varan)
  • Jennifer Tilly natočila své scény za pouhých 6 dní, během posledních dvou týdnů natáčení 6.–11. února 2017. (rafix)

Reklama

Reklama