Reklama

Reklama

Na Zlatém jezeře

  • USA On Golden Pond (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodinné problémy milujících manželů Ethel a Normana Thayerových (Katharine Hepburn a Henry Fonda získali za své role Ceny Akademie) se vyhrotí během jejich pobytu na Zlatém jezeře v Nové Anglii. Jejich dcera Chelsea (Jane Fonda) přijede na návštěvu se svým novým partnerem Billem (Dabney Coleman) a jeho tvrdohlavým synkem Billym (Doug McKeon). Střet tří rozdílných generací na sebe nenechá dlouho čekat. Avšak to, co začíná jako válka tvrdých hlav mezi Normanem a Billym, pozvolna přerůstá ve vztah, který si Chelsea vždy přála se svým otcem mít. Norman objevuje, o kolik přicházel, když po léta odmítal lásku své jediné dcery. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

TheRoller 

všechny recenze uživatele

"Aké je to prekročiť osemdesiatku?" - "Dvakrát horšie ako prekročiť štyridsiatku." Nechápal som, prečo všetci hovoria, že ten film je krásny. Nič viac. Teraz už chápem. Ten film je KRÁSNY. Nič viac sa o ňom povedať ani nedá. Najkrajšie na tom je, že ten film je vlastne o ničom, a pritom toho toľko hovorí. Proste nádhera. A Henry Fonda - najkrajšia labutia pieseň, ocenená Oscarom. Presne tak, ako si to grand jeho formátu zaslúžil. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Henry Fonda je v tomto filmu naprosto nezapomenutelný. Několikrát mi připoměl mého dědu, ale ten nedisponuje tak břitkým humorem. Normanovy sarkastické poznámky snad ještě o řád převyšují Hawkeye Pearce z M*A*S*He a staví základ vynikajícímu filmu. Nicméně Katharine Hepburn zdatně sekunduje, čímž společně dostávají tenhle příběh o zoufale marném boji se stářím do vpravdě bezchybné podoby. Tak dokonalou oscilaci mezi smíchem a smutkem jsem už dlouho neviděl. ()

Reklama

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Neskutečně úžasný závěr herecké kariéry dvou herců, kteří v tomto filmu působí, jako by prožívali své skutečné životy. Film o stáří, který se však nepokouší o pouhé citové vydírání, ale dokáže člověka dovést i k zamyšlení. Za Henryho a Katharine jistě 5* - filmu samotnému by však neškodilo mírné zkrácení... ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Henry Fonda ve své poslední filmové roli, těsně před smrtí, podává strhující výkon v roli senilního a nabručeného staříka, stejně tak velde něj září Katherine Hepburn, coby vitální, energická a optimistická starší dáma, která jako jediná se svým bručounem umí vycházet a radovat se z každého okamžiku a malých každodenních krás. Tomuto filmu nelze nic vytknout, byl natočen podle divadelní hry, takže dialogy jsou skvostné a samozřejmě vyžadují vysokou kvalitu obou herců, což Fonda i Hepburn splňují. Závěr je velmi pěkný a dojemný. ()

alenka 

všechny recenze uživatele

Nic jsem o tom filmu nevěděla, náhodou se mi dostalo do ruky dvdcko, a úplně sem zírala, jak sem si ho mohla nevšimnout. Úžasná Hepburn a sexy Jane Fonda to spolu s Henrym opravdu rozbalí. Vlastně komorní rodinný drama je povýšeno lehkým a milým humorem. Překvapivě nevzniká žádná fraška, jako u většiny podobných filmů, ale silnej film s problémama, jako může mít každej z nás. Je to film o odpuštění, takže mu všichni musíme rozumět... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Jane Fonda prohlásila, že scéna mezi Chelsea a Normanem (Henry Fonda), kdy mu Chelsea řekne, že chce být jeho přítelem, odrážela skutečný vztah mezi otcem a dcerou Fondovými. Během jednoho záběru chytila Jane otce za ruku, což jej dojalo, v očích měl slzy a odvracel se od kamery. Záběr ve filmu zůstal. (Kulmon)
  • Původní broadwayská divadelní hra měla premiéru 28. února 1979 v New Apollo Theater v New Yorku – derniéra proběhla 16. června téhož roku a celkem bylo odehráno 126 představení. Hlavní role Normana Thayera (Henry Fonda) a Ethel Thayer (Katharine Hepburn) ztvárnili na Broadwayi Tom Aldredge a Frances Sternhagen. (ČSFD)
  • Kánoe Gertrude, která se ve filmu objevila, patřila Katharine Hepburn (Ethel Thayer). Po její smrti byla vydražena za 19 200 amerických dolarů. (Kulmon)

Reklama

Reklama