Reklama

Reklama

Na Zlatém jezeře

  • USA On Golden Pond (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodinné problémy milujících manželů Ethel a Normana Thayerových (Katharine Hepburn a Henry Fonda získali za své role Ceny Akademie) se vyhrotí během jejich pobytu na Zlatém jezeře v Nové Anglii. Jejich dcera Chelsea (Jane Fonda) přijede na návštěvu se svým novým partnerem Billem (Dabney Coleman) a jeho tvrdohlavým synkem Billym (Doug McKeon). Střet tří rozdílných generací na sebe nenechá dlouho čekat. Avšak to, co začíná jako válka tvrdých hlav mezi Normanem a Billym, pozvolna přerůstá ve vztah, který si Chelsea vždy přála se svým otcem mít. Norman objevuje, o kolik přicházel, když po léta odmítal lásku své jediné dcery. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Poetické to možno je, ale skôr vhodnejšie pre staršieho diváka, ak nie vyslovene už človeka prežívajúceho jeseň svojho života. Mladému človeku tu vzniká bariéra vcítenia sa do kože postáv. Je to taký pokec na dôchodku, rozjímanie o živote, vychutnávanie si pohody, ale aj strastí každodenného života. Vcelku to prišlo ale dosť fádne, akoby bez zápletky. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Už po pár scénách bylo jasně poznat, že jde o adaptaci dialogové divadelní hry - o starém manželském páru "na sklonku života", jehož hašteření a lamentování nad ustupujícím zdravím a nastupující senilitou přeruší měsíční pobyt 14letého nevlastního vnuka. "Skamaráďování" mezi ním a cynickým profesorem - uštěpačným, rýpavým "mezkem" - přineslo ty nejpohodovější a nejživější momenty, kdy jsem zvažoval i 4hvězdičkové hodnocení, nicméně kvůli prkennému úvodu a závěru (v němž se dlouholeté neshody mezi otcem a dcerou vyřešily jak mávnutím kouzelného proutku jedním rozhovorem) zůstanu u mírného nadprůměru. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Labutí píseň Henryho Fondy, který byl spolu s Katharine Hepburn poprávu oceněn Oscarem. Na Zlatém jezeře je opravdu krásný film o podzimu života, o hledání vztahu mezi otcem a dcerou a nalezení cesty k srdci třináctiletého chlapce. Nejen díky úžasným poetickým záběrům přírody a veskrze pozitivní atmosféře, podmanivé hudbě, skvostným hereckým výkonům a kvalitně napsanému scénáři je tento film jakousi encyklopedií lidských citů. Na Zlatém jezeře je vskutku citlivý, něžný, ale i zábavný a dramatický snímek, v němž má každý záběr svoji hloubku a opodstatnění. Alespoň mně to tak přišlo. Unikátní záležitost. Henry Fonda se nemohl se svoji hvězdnou hereckou kariérou rozloučit lépe. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle nějak si představuju stáří. Katharine Hepburn a Henry Fonda v pro mě naprosto nezapomenutelném filmu. A to se přiznám, že jsem od filmu nečekal, že by mě vůbec mohl nějakým způsobem zaujmout. Nicméně představuje příběh života v nadživotní velikosti a opravdu nádherně se na něj kouká. Samozřejmě především díky samotné herecké dvojici, kteří mají v tomto filmu hodně co říct...aneb Jak naložit se životem, když Vám je kolem osmdesátky, začnete bejt mrzutý, nepříjemný, otrávený a budete čekat už jenom na smrt. Na Zlatém jezeře je tak opravdu nádherným filmem, který příběhově nezaujme, protože ve výsledku ani příběh nemá. Prostě po tom jezeře plyne jako život, u kterého si každý z nás určí směr, a pak už jen sleduje radosti nebo starosti, které jsou se životem spojené. Život, jako velká otázka a odpověď v tomto opravdu nesmírně nádherném filmu, který je sice starý, ale staře vůbec nevypadá. Právě naopak. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Nenápadný snímek, jehož údělem je zahřát na srdci, což se mu v mém případě povedlo. Vůbec mi nevadilo, že dějová linie není vygradovaná a je jaksi suchá a bez šťávy. I tak má tenhle kouzelný film mnoho co říci, nejen díky svému velice kvalitnímu obsazení. Takhle nějak bych si představoval důchod... co důchod? celý život! 85% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Herečka Barbara Stanwyck bola počas natáčania na telefóne pripravená nahradiť Katharine Hepburn (Ethel Thayer) v prípade, že by sa Katharine nemohla objaviť na place kvôli operácií, ktorú podstúpila ešte pred natáčaním. (fishki)
  • Scéna v Očistci se natáčela v září. Katharine Hepburn (Ethel Thayer) měla mít pro svou šipku do vody dublérku, avšak trvala na tom, že ve svých 75 letech skočí sama. Skočila a dokonce bez neoprenu. (Kulmon)
  • Jane Fonda prohlásila, že scéna mezi Chelsea a Normanem (Henry Fonda), kdy mu Chelsea řekne, že chce být jeho přítelem, odrážela skutečný vztah mezi otcem a dcerou Fondovými. Během jednoho záběru chytila Jane otce za ruku, což jej dojalo, v očích měl slzy a odvracel se od kamery. Záběr ve filmu zůstal. (Kulmon)

Reklama

Reklama