Reklama

Reklama

Ctihodný občan je dramatický thriller o muži, který se bez slitování rozhodne pomstít tomu, kdo nechal z vězení propustit vrahy jeho rodiny. A nejen jemu, také městu, společnosti, všem. Město Filadelfii začíná děsit teror a vraždy, které jsou brilantně naplánované a provedené. Pomalu však vychází najevo, že je nemohl spáchat nikdo jiný, než právě člověk, jenž přišel o rodinu a rozhodl se vzít spravedlnost do vlastních rukou. Ten člověk ale sedí ve vězení... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 418)

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak to byla taková docela prima záležitost, která měla ukázat na klasicky naprosto nefunkční justiční systém, kde nejde většinou o skutečnou spravedlnost, ale o boj mezi právníky. Jestli je obžalovaný vinen nebo ne, je zcela vedlejší záležitost. Tak tady to vzal Gerard do vlastních rukou a dal si čas na přípravu své akce a své představě o spravedlnosti. Mělo to náboj, spád, vůbec jsem se nenudila, pochopitelně to bylo místy mírně i více úsměvné a je jen škoda toho konce, který se mně jako obvykle moc nezamlouval, ale v tomhle případě nešlo brát nic vážně, tak z toho nebudu dělat vědu. 3,5* ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Gray je sice těžký rutinnér a zřejmě i navždy bude, ale lhal bych, kdybych tvrdil, že Citizen není v některých momentech zajímavým a relativně napínavým filmem. Překvapila mne brutalita některých scén a erkový rating, nepřekvapila mne trapná pointa a průměrný scénář. Mezi Butlerem a Foxxem to jiskří slušně, nicménně i tak je to pouze 50 procent využitého potenciálu (zdravíme scénaristu) a pyrotechnické efekty ala Backdraft a přestřelka na hřbitově evokující v některých momentech Šerify byly příjemná retro vložka. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Filmy o pomste mám rád a poviem na rovinu, že som čakal niečo v štýle Rozsudku smrti s K. Baconom. Scény vyvraždenia rodiny bývajú v podobných filmoch naozaj silné, preto ma dosť zaskočilo ako rýchlo a bez emócií to bolo v úvode vybavené. Nakoniec to nebol zlý film, ale množstvo plánov , ktoré vždy vychádzajú na 100% , to je trošku nedôveryhodné. Chýbala mi tam improvizácia, zmena niečoho, čo nevyšlo podľa jeho predstáv, jednoducho vždy sa niečo poserie. Tu nič. Takto to vyznelo dosť nereálne. Režisér mal dobrý úmysel, veď kto by nechcel zraziť na kolená tento systém / u nás je to ešte horšie/, ale v momentoch, keď by ste mali byť na 100% zžitý s hlavným hrdinom, som zrazu začal pochybovať, či tých štátnych úradníkoch nezabil priveľa. Pochybnosti o jeho spravodlivej pomste vyvoláva najmä zbytočná smrť Foxxovej asistentky, ktorá vlastne bola na jeho strane...60-70%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Wimmerův scénář není bůhví jak skvělý, ale má hodně dobrou myšlenku. Výborný Gerard Butler si navíc okamžitě získal na svou stranu nejen mě, ale i mou sestru a celý film jsme stáli za ním. Osobně jsem chápal proč to dělá. Sakra dělal bych to samé. Bohužel čím blíž jsme závěru tím víc z něj tvůrci dělají zápornou postavu, aby mohli vklouznout do zavedeného mustru. Ne že by tak celý film byl najednou špatný, jen bere Butlerovi určitou auru. Krade snímku něco co z něj mohlo udělat nezapomenutelnou podívanou. Nejde o to, co víte. Jde o to, co můžete dokázat u soudu. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Svižné, hravé, s premyslene dávkovanými informáciami. Prinajmenšom pre prvú cca hodinu to platí. Potom sa to začne rozpadávať a rozuzlenie nie je ani tak nelogické, ako skôr brutálne pritiahnuté za vlasy. Ale aj tak som sa bavil výborne - hlavne vďaka Butlerovi, ktorý Foxxa prevalcoval na celej čiare. 7/10 a moja slabosť pre nekompromisne krvavé scény to zaokrúhli hore. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (23)

  • Režisér se rozhodl použít Del Frisco's Double Eagle Steakhouse k objednání Clydeova (Gerard Butler) oběda do věznice poté, co se zde během natáčení několikrát stravoval. Byla tam i filmová after-party. (c.tucker)
  • Ve Filadelfii (Pensylvánie) se natáčelo na místech Holmesburg Prison na 8215 Torresdale Avenue, Philadelphia City Hall na 1450 John F. Kennedy Blvd., na hřbitově Laurel Hill, v Girard Point a v Glen Mills na 500 Cheyney Rd. (noelcoward73)

Související novinky

Ctihodný občan se vrátí

Ctihodný občan se vrátí

22.05.2022

Thriller Ctihodný občan z roku 2009 se loni v prosinci stal třetím nejsledovanějším filmem na Netflixu za čerstvě vydaným blockbusterem Red Notice a dramatem se Sandrou Bullock (Nebezpečná rychlost)… (více)

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Darabont a další oběť systému

Darabont a další oběť systému

11.10.2008

Frank je má očividně rád. Prosté občany, kteří neudělali nic špatného, ale justiční systém si s nimi přesto důkladně vytřel... ehm, podrážky. Postava, kterou si v jeho psychologickém thrilleru Law… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno