Reklama

Reklama

Režisér Gus Van Sant a Sean Penn oživili příběh člověka, který je do dnešní doby považován za jednoho z největších mučedníků americké historie. Za svou sexuální orientaci zaplatil tím nejcennějším, co člověk má - životem. Když byl v roce 1978 na Harveyho Milka spáchán atentát, svět ztratil jednoho z nejcharizmatičtějších vůdců a hlas spravedlnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (553)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nápadité to jistě je, ale mě to skutečně nebavilo. Sean Penn do toho možná dal všecko, ale tahle role rozhodně krade část jeho duše, kdoví jestli ne všecku, vždyť podívejte se na jeho fotku tady v databázy, ten nemohl přeci hrát Harveye Milka, a ba ano, on to dokázal, a dokázal to opravdu výborně, jen jak řikám, ztratil z toho kus svého velkého já, a já měl co dělat abych to dokoukal. Jinak příběh jako každý jiný, poslední dobou jich zase kolem sebe vidim mraky, samá autobiografie, a vesměs stále stejná kostra příběhu, furt to samé dokola... ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert o homosexualitě, kterému by kratší stopáž neuškodila, neboť v druhé polovině už začíná ztrácet dech. I přesto je snímek několikrát snáze stravitelný než z téhož roku uslzená Výměna, snažíc se taktéž zaobírat vážnými tématy. Velmi povedená hudební stránka, poctivá režie. Největší zásluhy posílám trojici Penn, Hirsch a Brolin, kteří se tentokrát vytáhli opravdu vysoko. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší životopisný útok na pozlátené sošky. Téma, výber hercov, všetko stávka na istotu a tutovka, ktorá vyšla. Zas a znova. Všetko je to tak vykalkulované a očividné, že to až smrdí prúserom, ale Gus Van Sant držal režisérske opraty pevne vo svojich rukách. Poctivá dráma, ktorá ešte stále v mnohých radoch vyvoláva senzáciu, pre mňa len priemerný film, ktorého kvalitu pozdvihol hlavne výkon hlavných predstaviteľov a miestami aj silná dramatizácia niektorých scén. záver ma však nechal chladným. 80%. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

1 - herecké výkony: sú výborne zvládnuté, už si nepamätám, s kým v danom roku sean penn súťažil, ale výkon, ktorý podal, sa môže radiť do kategórie oscarových, aj keď v závere filmu som si čoraz viac uvedomoval (hlavne pri scénach s verejnými prejavmi a rečami), že si asi užíva, alebo má zvláštny "fetiš" na hranie podobných úloh; aj ostatné postavy boli uhrané nadštandardne, predovšetkým mrazivý josh brolin ako zákerný dan white; 2 - režijne tam je viacero dobrých miest, masové, komparzové scény tomu dávajú akúsi dôležitosť, práca s archívnymi materiálmy tej doby (a to, že celá postava Anity je postavená len na nich!) mi prišla ako najsilnejší režijný vklad, ale aj záverečné "vyvrcholenie" - jeho strihová koncepcia, záberovanie a práca so spomaľovaním - malo to silu; 3 - tento film spája 2 hlavné gus van santove atribúty: silná historická (a tragická) udalosť, dôležitá v dejinnom vývoji Ameriky a naviazaná na kontroverznú a silnú osobnosť + homosexualita: oboje spracované precízne; ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Takže homosexualitu neuznávám, ale zato Penna jo a musím říct e i přes ne moje oblíbené téma, a film o hlavním protestantovy proti gayum, jsem nechtěl ani vidět, ale tak jsem se jednou přemluvil a světe div se.... Líbilo se mi to, i když jsem chtěl dát jen 3* ale prostě Penn je borec. A Sant je zručnej filmař. Ale taky je pravda že bych se na film znova už nepodíval. Zvláštní film. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (25)

  • Dustin Lance Black získal Oscara za nejlepší původní scénář. (ČSFD)
  • Herec Denis O´Hare, který ve filmu ztvárnil homofobního senátora Johna Briggse, je ve skutečnosti gay. (gattaca)
  • Lokace, kde se točily záběry z obchodu Castro Camera ve skutečnosti byla tou samou lokací, kde stál původní obchod. (HellFire)

Související novinky

Přidáte se k bojkotu Enderovy hry?

Přidáte se k bojkotu Enderovy hry?

16.07.2013

Nákladná adaptace slavného a mnoha žánrovými cenami ověnčeného sci-fi románu, kterou pro studio Lionsgate natočil Gavin Hood, má problém. Jeho jméno je Orson Scott Card. Ten, kromě toho, že je… (více)

Eastwood a počátky FBI

Eastwood a počátky FBI

13.03.2010

Na úvod si dejme obvyklé: Clint Eastwood je nezastavitelný. Zatímco na Oscarech se díky hereckým nominacím mluvilo ještě o jeho Neporaženém, Clint mezitím dokončil další film (nadpřirozený thriller… (více)

Reklama

Reklama