Reklama

Reklama

Šťastný člověk

  • Francie Le Bonheur de Pierre (více)

Obsahy(1)

Stárnoucí vysokoškolský profesor kvantové fyziky v Paříži, Pierre Martin patří k věčným optimistům a své studenty často zaskočí svým nekonvenčním výkladem na přednáškách. Když nečekaně zdědí po tetičce restauraci v Sainte-Simone-du-Nord, v malé vesnici v kanadském Quebecu, bere tuto zprávu jako možnost pozitivní změny. Příjezd do Kanady je mnohem méně růžovější, než si to s dcerou Catherine představovali. Drsné podmínky zimy je trochu zaskočí a ještě musí bojovat s představami místních obyvatel, kteří se obávají, že cizinec bude vnášet nepříjemnosti do jejich života. Hlavní roli v komedii vytvořil známý francouzský herec Pierre Richard. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard se na svůj věk již vymanil ze ztřeštěných rolí a udělal jedině dobře. Za svoji filmovou kariéru toho natočil víc než dost a je faktem, že jeho snímky stále baví mnohé generace. Jenomže nic netrvá věčně a jednou to prostě skončit muselo. Na komedie však nezanevřel, což je tento snímek důkazem. I když není ztřeštěný, dokáže zaujmout. Francouzský humor je stále znát. Svojí pohodovostí nepřepaluje a plyne klidným tempem. Snímek je odpočinkovým počinem, který rozhodně neurazí. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zbytečný film. Francouz, co je za každou cenu vždy šťastný, s dcerou se přestěhují do Kanady a trpí tam ústrky nepřejících sousedů. Ústrky nejsou nijak fikané a proklamovaná filozofie životního štěstí postaršího Francouze nehraje v příběhu žádnou roli, vlastně není ani moc předvedená a tak jediné, co vzbudilo mou pozornost bylo jedno natírání zdi (se šaramantním Kanaďanem) a ztracený pokojový psíček (jehož osud byl až příliš realistický na takový typ filmu). Závěr je klišé jak z učebnice. SHRNUTÍ: V Kanadě je zima. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden Belmondo, který se rozhodl po krátké kariéře ve vážných rolích dlouhou dobu bavit své diváky v šarmantních komediích. Byl jednou jeden Richard, který dlouho bavil své obdivovatele ve ztřeštěných komediích. Pak oba zestárli. Belmondo se vydal cestou moudrého staršího pána a zahrál si v několika bezchybných dramatech. Richard se vydal jinou cestou. A já vlastně ani pořádně nevím jakou. Až odporně optimistický profesor Pierre sice svou trvale dobrou náladou dokáže udolat všechny své protivníky, leč mám neodbytný dojem, že udolává i diváka. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak u mna bolo plus nielen to, ze tam hral inteligentny Pierre Richard, dalsie plus bolo to, ze aj v 75 -ke este vo filme ucil kvantovu fyziku. Ktorej ja vobec nerozumiem, len viemn, ze ma fascinovala a fascinuje. Takze mame 3 plusy. Richard konecne opustil roly roztrzitych chlapikov, a ukazuje ze aj vazne roly zvlada bez vacsich problemov. Dialogy na urovni, kulisy tiez - som rad ze ani po roku 2009 este Richard nepatri do stareho zeleza : 66 % ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....hral tu Pierre Richard to je celé pozitivum filmu.Inak to je nevtipné,kopec dialogov so snahou o humor,ktorý nepríde.Ako bonus si dajte slovenský dabing a je to celé v ....... /Pokus prekonať dvorného dabéra P.Richarda - v podaní P.Olivu- sa nekonal - ani náhodou/ Dve hviezdy dávam len pre hôavného predstaviteľa - inak by to bol odpad. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama