Reklama

Reklama

Pět žen se ocitne na francouzském okupovaném území s úkolem zachránit britského geologa a zabít německého plukovníka. A Louise, Jeanne, Suzy, Gaëlle a Maria tvoří úžasný odbojový tým.  Píše se květen 1944 a skupina pěti žen zapojených do odboje seskočí padákem na okupované francouzské území se speciálním úkolem. Mají zachránit britského geologa, který byl zajat v Normandii a zabít německého plukovníka SS Heindricha. Skupinu vede vdova po vůdci odboje Louise (Sophie Marceauová), která prošla střeleckým výcvikem. Jeanne (Julie Depardieuová) je tvrdá holka, která se nerozpakuje zabíjet. Někdejší showgirl Suzy (Marie Gillainová) bývala Heinrichovou milenkou. Gaëlle (Déborah Françoisová) je odbornice na výbušniny, která zoufale touží po akci. A Maria (Maya Sansaová) je italská šlechtična, která v utajení pracuje pro francouzský odboj. Příběh pěti žen, které se staly hrdinkami, byl inspirován skutečným osudem Lisy Villameurové, která působila za 2. světové války ve francouzském odboji. Francouzské válečné drama režíroval Jean-Paul Salomé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Tak nám zase Den D závisí na výsledku mise "sebevražedného" komanda- tentokrát ve francouzském duchu a s ženskými hrdinkami. Ačkoli přesně synchronizované improvizace vymýšlené pod tlakem nejsou příliš věrohodné, je to silný, napínavý snímek, který diváka táhne s sebou. A protože Dni vítězství nebo Mezi nepřáteli jsem dal za čtyři, tady jdu na plné hodnocení, protože Síla odvahy je lepší než oba jmenované filmy. ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Oslavná óda na hrdinství Francouzů a hlavně Francouzek bojujících v druhé světové je skoro stejně šik jako starší filmy stejné provenience a má zdařilé temné stránky. Mučení I mučedníci rozhodně chytnou za srdce, tempo filmu je ale chvílemi uondané a slibně nahozená intenzita se ztrácí. Díky tomu zaslouženému finále chybí velikost a navíc se zdá být v nedohlednu. (3.5/5) ()

popkec 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film který je podle všeho natočený na základě skutečných událostí. První 1/3 filmu je perfektní, zvlášť osvobozování geologa z nemocnice, potom ale film rychle ztrácí a začíná být nudným. Sophie Marceau hraje perfektně, zavérečná scená se se taky dost povedla. Ostatní herečky a herci jsou čistě průměrní. Když to shrnu tak Sílá odvahy je dobrý film, který by si ale zasloužil větší spád nebo kratší dobu, jelikož se místy stává natahovaným a nudným ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný snímek, který chvályhodně zpracovává filmaři zatím víceméně opomíjené téma ženského odboje (Charlotte Gray jsem zatím neviděl). Problém je v tom, že děj občas vypadá přitažený za vlasy, což by se u filmu podle skutečné události stávat nemělo. Nicméně v rámci válečného žánru - příjemné zpestření. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (15)

  • Režisér Jean-Paul Salomé dostal nápad natočiť tento film v postprodukcii filmu Arsène Lupin (2004), keď v Londýne čítal The Times a tam bola celá stránka venovaná Lise Villameur, agentke francúzskeho odporu. (Arsenal83)
  • Úvodná scéna sa natáčala v depe francúzskeho múzea pary AJECTA v Longueville, Seine-et-Marne. Scéna zo stanice metra Concorde sa natáčala na stanici Porte des Lilas-Cinéma, ktorá sa dnes často používa na filmové natáčania. (Arsenal83)

Reklama

Reklama