Reklama

Reklama

Pochmurná Paříž blízké budoucnosti je městem plným zločinu. Profesorka Brügenová se snaží zachránit život své dcery po těžké autonehodě - a to i za cenu manipulace s jejími vzpomínkami a sny. Policista Hoffman přišel o ženu a parťáka při přestřelce a touží po odplatě. Horečné pátrání jej vede ke klinice profesorky Brügenové, která skrývá nebezpečné tajemství... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (72)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ten děj sám o sobě není vůbec špatný (originální ale ne, to pozor), ale na hodinu a půl v tomhle podání plném vaty a utahaných scén fakt nevystačí. Sice mě zajímalo, co z toho vypadne, ale bohužel je to celé zpracované tak vlekle, nudně a nezajímavě, že jsem chvílemi měl co dělat, abych to vůbec dokoukal. A to je to francouzské, tak jsem doufal, že to bude nejhůř tak průměrně, ale bohužel. Fakt jsem doufal ve víc. Navíc ten svět, ve kterém se vše odehrává, není moc představený. Takhle kladně můžu hodnotit snad jen samotný námět, herecké výkony a občas i kameru, ale jinak mě to nechytlo. 2* ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Nečekaně perfektní sci-fi krimi thriller, kterej bere dech hlavně skvělým vizuálem, kdy ten takovej našedivělej look působí nesmírně dobře a hlavně to tomu dodává tu správnou atmosféru blízký temný budoucnosti, navíc kamera je takřka dokonalá a hodně často se používaj perfektní náhledy shora i různý jiný vychytávky + herci kvalitní, souboje na blízko v podávní Alberta Dupontela jsou něco, co se prostě musí vidět - úžasný spojení bojový techniky a pouličního praní, prostě něco mezi tim a vypadá to hodně dobře. A aby toho nebylo málo, tak mě dostal i příběh a hlavně jeho rozuzlení, původně sem chtěl dát 4*, ale ten závěr byl natolik dobře vymyšlenej, že musim jít na plno, to byla taková třešnička na dortu ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Neskutocne nezazivne podana celkom zaujimava a originalna zapletka v ktorej sledujeme 2 linie ktorym strasne dlho trva kym sa prepoja. Ze sa to odohrava v buducnosti prilis nepoznat. Namieto gadgetov sa reziser snazil buducnost vykreslit pomocou lacneho filtra s vyblitymi farbami. Film ponuka 2 klady. Charizmatickeho Alberta Dupontela v ulohe drsneho detektiva, ktory doteraz pozdvihol kazdy film, ktory som s nim videl. A hlavne 2 skvele bitky, ktore su dokonale prehladne, drsne a kontaktne. Za jedno pozretie film stoji, ale z toho nametu sa dal vytrieskat ovela lepsi film. 5/10. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Sci-fi prekvapko z Francuzka, ktore by bolo prekvapenim este vacsim, keby nebolo tak okato podobne Spielbergovmu Minority Report. Podobne vizualom, zapletkou, dobov a priestormi, ci mnohymi futuro vychytavkami, ktorymi je film presyteny. Ano tych podobnosti je az prilis. Predsa vsak, je to film kvalitny a s vyraznou, vyrazne odlisnou atmosferou. Chrysalis je predovsetkym detektivka. Temna, drsna, odtazita, presne tak ako aj hlavny hrdina. Samotarsky detektiv s kamennou tvarou a dokonalou kondickou, ktoru aj vyuzie v par tvrdych kontaktnych subojoch do ktorych sa dostane pri honbe za vrahom (choreograf z Bourne Identity). Dobre fungujuci, celkom spletity pribeh bez problemov tiahne dopredu a to aj vdaka nadstardartnym hereckym vykonom. Potesia niektore naozaj skvele vizualne vychytavky a zvukove efekty (niektore audiovizualne stimuly su naozaj intenzivne). Nakoniec, ani ta okata podobnost s MR mi nebranila, aby som si film paradne uzival. Na druhu stranu som si ale stale bol vedomy toho, ze ona vizia blizkej buducnosti je mi veeeelmi povedoma. Jednoznacne vsak odporucam. (7.2/10) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Jediné vozidlo, které se ve filmu objevuje, je koncept coupé Renault Talisman z roku 2002. Narozdíl od jeho elektromotorové filmové verze byl zamýšlen jako čtyři a půl litrový osmiválec do V. (Saur.us)

Reklama

Reklama