Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Axel Foley (Eddie Murphy) je zpátky v ulicích Beverly Hills. Život jeho dcery (Taylour Paige) je totiž v ohrožení, a tak oba dva spojí síly s novým parťákem (Joseph Gordon-Levitt) a starými kámoši Billym Rosewoodem (Judge Reinhold) a Johnem Taggartem (John Ashton), aby společně zatopili zločincům a odhalili velké spiknutí. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (292)

choze 

všechny recenze uživatele

Pokud jste čekali, že za těch 30 let, co uplynulo od posledního dílu, tvůrci vymysleli něco nového, budete zklamáni. Jede se důsledně podle šablony a přihodilo se jen sbližování s odcizenou dcerou, které absolutně nikoho nezajímá. Nezajímavý je i případ a záporák, ale tak tomu bylo vlastně vždycky, stačil jen dobrý záporácký xicht. Akce je nevýrazná (kam šlo těch 150 mega, které to stálo, netuším) a není to ani žádná velká řachanda. Přiznám tomu jen, že Murphy vypadá na svůj věk zatraceně dobře, že se podařilo sehnat starou partu a doplnit ji Gordon-Levittem a Baconem a že opět zazní klasické hudební téma a to v x variacích. I tak je ale čtyřka zbytečnou záležitostí. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Beverly Hills Cop: Axel F" sa nakoniec stáva celkom solídnym prekvapením. Potom ako som videl Eddieho návrat po tridsiatich rokoch v "Coming 2 America", obavy boli celkom namieste. Mark Malloy našťastie tomuto projektu nerobí hanbu a Axel je späť v skvelej forme. Eddie Murphy robí presne to, čo by som od neho v tomto filme očakával a všetko čo robilo Axla tak ikonickou postavou. Je zábavný a dokáže ťahať film. Je super vidieť aj ´dalšie známe tváre ako je Judge Reinhold a John Aston, ktorí tiež fungujú skvele. Gordon-Levitt je celkom dobrá posila do tímu a zloduch filmu je takisto celkom solídny. V princípe by sa dalo povedať, že všetko, čo by malo byť základom je postavené správne. Akčné scénky sú funkčné, komédia ma bavila, postavy sú síce staršie, no majú stále elán a chuť byť našimi starými známymi. Je tu dokopy asi len jeden aspekt, ktorý mi príde trochu ako klišé a to je celá línia medzi Axelom a jeho dcérou. Nechcem tvrdiť, že je to spracované zle a dáva to filmu aj určitú dávku dynamiky, no otec, ktorý sa nevenoval svojej dcére a teraz sa chce dostať naspäť do jej života, kým ona ho odmieta sa bude vyvíjať presne takým smerom, akým si myslíte, že sa bude odvíjať. Nie je to zlé, je to len klišé a dosť predvídateľné k tomu. Som rád, že som film videl a hoci ide o pokračovanie, ktoré sme reálne nepotrebovali, tak aspoň je spracované slušne a s úctou k predlohe. Takže z mojej strany prekonalo veškeré očakávania. Hodnotenie: A- ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Jaxem se již několikrát přesvědčil, modernizace klasikám spíše škodí. Jednak proto, že chytají převýchovné bolševické nešvary a bývají demagogicky tak o tisíc procent přebuzněné, přenegrované, přemuženované a přepohlavněné oproti reálné sociologické skladbě, a druhak protože po několika dekádách z hrobů vytažení herci už dávno nejsou tím, čím bývali, na pohled smrdí, jejich dynamika dávno zkornatěla a na plátně se tak poté courají vesměs jen děsivé oživlé mrtvoly. Tady si naštěstí konzervativní produkční velikán Džery zjevně nenechal progresivně hrábnout do análu, v dostatečném rádiu kolem sebe natáhl duhovou pásku proti deviantům, praštil v Los Gatos do růžového stolu, až z něj popadali všichni ebenoví Transkenové a otylé šímejl Barbíny, načež soudruhům z Bolševize přesně vysvětlil, do jakých odřených, zarudlých konečníků si mohou své „modernizace“ strčit, pokud mu chtějí sahat na práva toxických bílých heteroseksuálů. A tak Ústřední výbor Netflusu jen pokrčil černými teplými rameny, rozpačitě se podrbal na kloakách, upravil si rozhozené pyjonýrské šátky a s kolchoznickým brbláním uznal, že potenciální sledovanost je holt potenciální sledovanost, a to už přeci stojí za nějaké to bezpáteřní popírání vlastních falešně altruistických patodoktrín. Tudíž tu máme nezávadnou, naprosto poctivou až nostalgickou reminiscenci na osmdesátkovou klasiku s asi nejlepším komediálním negrem všech dob, u které jsou na závadu snad jen ti čerstvě vykopaní exhumáti. Pro Rajnholda s Eštnem byla dozajista za kamerou nachytána v plné pohotovosti geriatrická ambulance, možná i koroner nebo chlap se supem, no a samotný Edouš sice pořád vypadá na třicet, jen v obličeji evidentně přibral kapku botoxu, čímž se mu ale mimické svaly proměnily v prdel, kde jeho kdysi slavný úsměv zcela zmizel mezi ochrnutými půlkami. Každopádně já osobně jsem nostalgicky spokojen. Tak na vcelku šťavnatou trojku, kterou nicméně záměrně přebuším, abych zase trochu vyvážil všechny ty zdejší náctileté i obstarožní geje, nesmírně vážně se beroucí rozumbradáče a tolik vzdělané vyznavače umělecky i filmově strašně hodnotných mentorujících svištivých bukanýrů a rakovinotvorných Dyznyho omalovaných pamrdů. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi veľa vecí tam funguje - vzťah otca a dcéry. Ich vzájomná chémia a snaha nájsť si jeden k druhému cestu je asi najväčším ťahúňom filmu. Potom tu máme tradičný fun servis a zápletku, ktorú sme museli vidieť asi milión krát. Ale nevadí to. Axel Foley je dostatočne zábavná postava aby dokázal dvojhodinový film utiahnuť. A hoci to pôsobí starosvetsky nepôsobí to kostrbato. Neviem veľmi čo to povie mladšej generácií, ale v tomto konkrétnom prípade sa nejedná o žiadnu filmovú katastrofu. Tradičná schéma bez novosti, ale zase s poctivou atmosférou konca minulého storočia. Najväčšia hrôza ale bola kráska Nasim Pedrad v plastikovej vizáži. Všetci pekní herci začínajú pomaličky vyzerať ako jašteroľudia. Ak bude ďalší diel, rád si ho pozriem. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Příjemné filmové pohlazení, svezla jsem se na kouzelné nostalgické vlně a v rámci žánru kriminální komedie hodnotím vyloženě kladně, kombinace humoru, akce, napětí mi vyhovovala.. Bylo milé vidět tuhle partu pohromadě a nové postavy k nim zapadly velmi hezky, celkově jsem herecký ansámbl vnímala jako tuze sympatický.. Mark Molloy za svůj první film zaslouží smeknutí klobouku.. ()

Galerie (260)

Zajímavosti (19)

  • Detektivové Axel Foley (Eddie Murphy) a Mike Woody (Kyle S. More) navštíví na začátku filmu hokejový zápas NHL mezi Detroitem Red Wings a Vegas Golden Knights. (Koldyn)
  • V závěrečné přestřelce, kde ve vile leží Billy Rosewood (Judge Reinhold) a John Taggart (John Ashton) ukryti za sutinami proti značné přesile, nakonec Rosewood vyskočí z úkrytu a v jedné ruce ze zbraní a v druhé s policejním odznakem zakřičí: „Odhoďte zbraně,“ na což Taggart reaguje slovy: „Kristova noho, některé věci se nikdy nezmění.“ Tato scéna je narážkou na přestřelku z prvního dílu série, kde se Rosewood a Taggart dostali do podobné situace. (Koldyn)
  • V čase 01:21:20 je absolutně nereálné, když vejde zkorumpovaný kapitán Grant (Kevin Bacon) do vyšetřovací místnosti a je tam narafičený únikový východ šachtou ve stopě, že by Axel Foley (Eddie Murphy) nebyl vidět, kde je schován. (Arnyfe)

Související novinky

Nová Anakonda loví překvapivé obsazení

Nová Anakonda loví překvapivé obsazení

24.08.2024

Předělávek osmdesátkových hororů už bylo dost, nyní na přetřes musí přijít i pozdní devadesátky. Jenom tak si lze vyložit následující zprávu. Nové verze by se totiž měl dočkat rozporuplně přijatý… (více)

Pátý Shrek dostal datum premiéry

Pátý Shrek dostal datum premiéry

13.07.2024

Shrek má mezi všeobecně oblíbenými animáky poměrně výsadní postavení. Přestože od premiéry prvního dílu pohádkové série uplynulo již více než 23 let, její hrdina je stále živý a mezi fandy… (více)

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

18.05.2023

Před časem jsme zde psali zprávu o tom, že studio MGM nyní spadající pod Amazon pracuje na rebootu několika svých slavných značek. Patří mezi ně i Růžový panter, a právě tento projekt se nyní začíná… (více)

Reklama

Reklama