Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Axel Foley (Eddie Murphy) je zpátky v ulicích Beverly Hills. Život jeho dcery (Taylour Paige) je totiž v ohrožení, a tak oba dva spojí síly s novým parťákem (Joseph Gordon-Levitt) a starými kámoši Billym Rosewoodem (Judge Reinhold) a Johnem Taggartem (John Ashton), aby společně zatopili zločincům a odhalili velké spiknutí. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (189)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Další kultovka oživená pod rouškou nostalgie. Reference na původní díly jsou všude, kam se podíváš, Eddie žvaní jak za starejch časů, 80s soundtrack sám sebe variuje na tisíc způsobů a staří známí se objevují ať už cíleně nebo nahodile napříč stopáží. Existenci čtyřky se ale jinak nedaří obhájit absolutně v ničem. Nulová snaha vnést do série novej život má za následek třeba to, že i ta nejakčnější scéna je nudná jako prase a bez špetky kreativy v krvi. Fakt jsem nečekal, že to budu muset proklikat. Miller by měl všechny v Hollywoodu naučit, jak obnovit zašlou slávu původních kultů a jak na jejich základech utvářet ty budoucí! ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Milý Marku, vím o Tobě akorát, že jsi Australan a že tohle je Tvoje prvotina. Tak to tedy zírám. Když jsem k tomu filmu přistupovala, tak jsem měla lehké mrazení po celém těle z toho, co se přede mnou bude asi odehrávat. Nicméně si pamatuji prvního Policajta a ten mě přece nezklamal, tak do toho holka hrdě jdi. A jsem ráda. Žádné výstřelky za které bych střílela a světe div se, dokonce mě to opět bavilo. Díky Ti neznámý Marku a pokračuj takhle dál, já osobně Ti fandím. Eddie s celou svojí bandou to uhráli také skvostně a já mohla s klidem v duši spát. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se po dlouhých dvaceti letech a několika pokusech dočkali konečně pokračování legendárního Policajta v Beverley Hills a dopadlo to upřímně lépe než jsem čekal, ale na údernost a kvalitu nových Bad Boys zapomeňte. Na filmu je čitelně znát, že nemá produkční zázemí kina a začínající režisér Molloy nedokáže udržet příběh v tempu a kouskuje ho v sestříhaných pasážích vtipů, odkazů, nostalgie a sem tam se objeví pětiminutová akční scéna. Upřímně celý film je vlastně tří hvězdičková záležitost a do pár dnů je hodnocení nemilosrdně v modrém. To je objektivní konstatování kvality filmu. Subjektivně tomu ty 4* klidně napálím, protože původní trilogii miluju, Murphy hláškuje a role ho evidentně baví, dočkáme se tuny odkazů u kterých se vám pravidelně vykouzlí úsměv na tváři. Já nejvíc ocenil ikonickou hudbu, hlavně z druhého dílu. Jakmile začala hrát ta melodie z dvojky, měl sem naprosto dementní spokojený úsměv. Několikrát sem vyprsknul smíchy, příběh je rutina, ale neurazí, akce i když jí je málo je slušná a u scény v helikoptéře jsem brečel smíchy. Začátek v Detroitu dává velikou naději a je veliká škoda, že pi přesunu do Hills se hodně, ale hodně mluví. Co si budeme povídat, tohle je hodně na nostalgickou strunu hrající divadlo, které ale dopadlo lépe, než kdokoliv čekal. Hlava mě i tak nebere, jak mohl dostat do rukou režii amatér, co točil reklamy pro pojebaný Apple. Je to na filmu hodně znát. Ale nějakou záhadou to prostě celé celkem funguje, hlavně díky té nostlagii. Jakoby tvůrci věděli s jak slabým scénářem musejí pracovat a tak je film doslova narvaný vším z prvních třech dílů. Mě to stačí, ale věřím, že ostatním divákům nebude a hodnocení půjde rychle dolů. Díky veliké sledovanosti je šance na pětku a já se nebráním, najmout režiséra s osobním talentem a vizí a možná se dočkáme kvality nových Mizerů. Jen ten Reinhold vypadá, že posledních 20 let prokalil v pubu. 70%. ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Jsem fanda starších dílů a bál jsem se, jak tohle dopadne pod taktovkou Netflixu a režiséra ve filmových plenkách. Bál jsem se ale zbytečně. Dopadlo to skvěle. Zábava stejná, jako v předešlých dílech včetně ikonického hudebního doprovodu. Jen jsem musel český dabing přepnout do originálu, protože poslouchat Dejdara, který nadaboval Murphyho se opravdu nedalo. To bylo otřesné. Kdykoliv jsem na chvíli odvrátil zrak od TV, tak jsem slyšel Batra Simpsona. To ale na hodnocení samotného filmu nemá vliv. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Kupodivu podařená zábava. Má to kvanta neduhů a nebýt Bruckheimerovy produkce, tak se o tom vůbec nebavíme. Předpokládám, že jen díky němu jsou tu vydařené nápady kino formátu od úvodní scény s radlicí přes honičky po centru města ve velkých i malých  dopravních prostředcích všeho druhu. Tohle a pár vydařených momentů, včetně ukecaných vstupů Eddie Murphyho a pár komických situací můžou zvednout náladu. Nečekejte smršť humoru, některé vtípky hodně šustí scénářem. Jinak bych v Hollywoodu a v Netflixu a vůbec už všem vyklepal z hlavy sázku na nostalgii. Jednou za čas pomrkat je snad ok, povedený soundtrack bych dokonce pochválil, ale stokrát zopakovat ve filmu "hele, to je Foley" a "to je celý Foley" zajímá fakt jen Eddie Murphyho. Nemluvě o trapných setkáváních "dlouho jsem tě neviděl, vzpomínáš tehdy v osmdesátým čtvrtým?" Filmu už chybí jen podtitul Axelův třídní sraz. A pokusy o vážné rozmluvy s dcerou... a její dialogy s Gordonem-Levittem. Přesně tam u zbytečných vět Netflix selhává po dramaturgické stránce, nepoučen třeba od nových od Ghostbusters, kde nostalgie na závěr totálně zabíjí dobrý film. Tohle má někdo včas zkontrolovat a nahlásit a plonkový rozhovor nebo hlášku rychle přepsat, udělat znovu, zahrát lépe, jinak nebo neudělat vůbec a posunout do roku 2024. Pak to mohlo být i na pět hvězd. Ale není. Pro Netflix produkci je to nicméně pořád zjevení... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (15)

  • Studio Paramount Pictures prodalo práva na film Netflixu. (SONY_)
  • Podtitul filmu „Axel F“ je založený na rovnomennej piesni Harolda Faltermeyera z roku 1984, ktorá bola použitá ako ústredná pieseň pre filmy o policajtoch v Beverly Hills. (Bilkiz)

Související novinky

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

18.05.2023

Před časem jsme zde psali zprávu o tom, že studio MGM nyní spadající pod Amazon pracuje na rebootu několika svých slavných značek. Patří mezi ně i Růžový panter, a právě tento projekt se nyní začíná… (více)

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

29.01.2023

Slavný herec a komik Eddie Murphy nedávno dostal na Zlatých glóbech cenu za celoživotní přínos kinematografii, na Netflix nyní dorazila jeho nová komedie You People a letos se taky konečně dočkáme… (více)

Jak to vypadá s pátou Smrtonosnou zbraní?

Jak to vypadá s pátou Smrtonosnou zbraní?

23.09.2022

Smrtonosná zbraň 5 už musela čelit jedné tragické překážce, když v roce 2021 zemřel legendární režisér Richard Donner (Superman, Maverick). Bez původního tvůrce se zdálo, že z projektu sejde. Pak se… (více)

Reklama

Reklama