Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Axel Foley (Eddie Murphy) je zpátky v ulicích Beverly Hills. Život jeho dcery (Taylour Paige) je totiž v ohrožení, a tak oba dva spojí síly s novým parťákem (Joseph Gordon-Levitt) a starými kámoši Billym Rosewoodem (Judge Reinhold) a Johnem Taggartem (John Ashton), aby společně zatopili zločincům a odhalili velké spiknutí. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (208)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Tak tady máme po Mizerech a Krotitelích důchů dalšího osmdesátkového zombíka. Co se mě týče, tak návratům starých akčňochlápků ke svým ikonickým rolím zrovna nefandím...když vidím pěstní souboje, nebo sprinty šedesátníků, tak to ve mě vzbuzuje spíš soucit. V nejlepším se má přestat, resp. když už někoho tahat z důchodu, tak v důstojné roli odpovídající jeho věku. Tím ale nemyslím strčit ho do generické nedynamické ucintanosti, která stojí jen na pouze na jeho zašlé slávě. Není to průšvih, ale nemít to punc návratu po tolika letech a nedědu Edu, tak je to zcela neoriginální detektivka, jakých jsem viděl desítky. Familydrámo mezi Axelem a dcerou nenabízí nic spešl, takže po obsahové stránce je to sotva průměr. Herci všichni OK, byť tedy "chemie" mezi Levittem a Taylour Paige...ten její polibek...myslím, že stejně "žhavě" by to vypadalo, kdyby měla políbit podpaždí Gérarda Depardieu. Nicméně přežít se to všechno dalo. Co jsem ovšem překousnout nemohl, byl český dabing. Po pěti minutách jsem dal přednost titulím. Dejdarův hlas je zbártovaný tak, že je pro tyto role nepoužitelný. A v případě Murphyho jde o nepochopitelnou volbu i proto, že se jejich hlasy vůbec nepodobají. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Jako ten, co vyrostl na osmdesátkových a devadesátkovkých akčních komediích jsem velmi velmi neobjektivní a asi bych se měl tvářit, jak mi vadí "podlézání" fandům původních filmů, jenže mně to nevadí. Ano, v jádru je to průměrný akční film, ano, je tu jedno klišé za druhým (odcizená dcera nenávidějící otce opravdu není nic inovativního), ale to vše prominu díky návratu starých známých a klasické melodii. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Pro hodně lidí nejspíš bude Foleyho návrat po třiceti letech zbytečný, ale mě až překavpivě parádně sednul do nálady. Ano, je to celé průhledné, od začatku se jede po staré známe silnici a hned po pěti minutách divák ví kdo je zmetek a jak to celé dopadne, ale taky je fakt že Axel F funguje jako nenáročná nostalgická jízda s dobrým soundtrackem a hlavně s Murphym ve velmi dobré formě, u které se dá prostě vypnout a jen čekat co Axel zase vyvede. Jestli by všechny návraty klasiků, které už část obecenstva nečekala a další ani nechtěla, dopadaly takhle tak by mi to moc nevadilo…70% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Axla jsem evidoval už dlouho, ale strach z průseru jsem měl velkej. Ale nakonec to dopadlo vcelku dobře. I já práskám čtyři hvězdice, i když je to s hodně odřenejma zádama. Jenže pro mě je první dvojice filmů z roku ´84 a ´87 balzámem na duši se spoustou hlášek, humoru, akce a božskýho Murphyho. A tímhle filmem si vynahrazuju trojku, páč tu jsem ztrhal, a příliš rád ji nemám. A když naskočí ten hudební motiv, film vás má. A odpustíte tomu i spoustu reinkarnací těch starejch scének z jedničky. Nový Mizery jsem ještě neviděl, ale Foley mi trochu rozpproudil moje nadšení pro film. 80%. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Dám tam trojku, protože jsem netušil, že John Ashton ještě žije. Ale vážně, má smysl točit po 40 letech další pokračování filmu, jehož půvab tkvěl v energii a odzbrojující nadrzlosti, kterou předváděl mladý Eddie Murphy? Jako pamětníkovi, který byl kdysi v kině jeho hbitostí a duchaplnou komikou okouzlen (mám na mysli původní Brestův film), mi přišlo trochu smutné sledovat ztěžka se pohybujícího šedesátníka snažícího se vytahovat z rukávu staré triky. Za nejvtipnější považuji bleskový souhrn celé série se sebereflexivní poznámkou, že v roce 1994 se "to moc nepovedlo." ()

Galerie (10)

Zajímavosti (15)

  • Axel Foley nemá dcéru vo filme Policajt z Beverly Hills III (1994), ktorý by bol natočený v roku 1993. Uvádza, že jeho dcéra má 32 rokov, takže sa buď narodila v roku 1991 alebo 1992, čo je v rozpore s Policajtom v Beverly Hills III. (Bilkiz)
  • O natáčaní filmu pre magazín People Eddie Murphy povedal: "Bolo to ťažké. Robil som Axela Foleyho, keď som mal 20 rokov. Už nemám 20. Je to akčný film. Takže to je drsný film. Ale prekonali sme to." Pre porovnanie, Eddie Murphy mal 23 rokov, keď natáčal prvého policajta v Beverly Hills a teraz má 63. (Bilkiz)

Související novinky

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

18.05.2023

Před časem jsme zde psali zprávu o tom, že studio MGM nyní spadající pod Amazon pracuje na rebootu několika svých slavných značek. Patří mezi ně i Růžový panter, a právě tento projekt se nyní začíná… (více)

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

29.01.2023

Slavný herec a komik Eddie Murphy nedávno dostal na Zlatých glóbech cenu za celoživotní přínos kinematografii, na Netflix nyní dorazila jeho nová komedie You People a letos se taky konečně dočkáme… (více)

Jak to vypadá s pátou Smrtonosnou zbraní?

Jak to vypadá s pátou Smrtonosnou zbraní?

23.09.2022

Smrtonosná zbraň 5 už musela čelit jedné tragické překážce, když v roce 2021 zemřel legendární režisér Richard Donner (Superman, Maverick). Bez původního tvůrce se zdálo, že z projektu sejde. Pak se… (více)

Reklama

Reklama