Reklama

Reklama

Strašáci

Trailer

Mladý pár (James Marsden a Kate Bosworth) se stěhuje do malebného jižanského městečka. Dokonalé místo se ale brzy mění v peklo, když na povrch začnou vyplouvat temná tajemství a smrtící vášně. Dvojice se stává terčem několika místních zvrhlíků vedených bezcitným Charliem (Alexander Skarsgård – TV seriál “Pravá krev”) a oba musí přežít noc plnou útrap a nekonečného krveprolití. Zachrání se pouze v případě, že budou ještě surovější než jejich nelítostní trýznitelé. Ve vedlejší roli se představuje na Cenu Akademie® dvakrát nominovaný James Woods (Nejlepší herec – Salvador, 1986 a nejlepší herec ve vedlejší roli – Duch minulosti, 1996). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nuda, a ke všemu ještě zcela zbytečně protahovaná, film bez jakékoliv invence, s nulovým napětím a atmosférou, nezajímavými scénami, a spíše pak nesympatickými postavami, kde se divák horko těžko dokáže s nějakou po celý film stotožnit, nenašel jsem zde v podstatě jediný slušný a zapamatování hodný moment, scénu která by upoutala mojí pozornost (posledních cca půl hodinku nepočítám), to co fungovalo v Peckinpahovi verzi (pomalu ale efektivně budovaná atmosféra a napětí, vzrušení, neustálý strach, silné emoce a sugesce, špinavost a syrovost) to tady bohužel chybělo (z původní verze si film vystačil snad jen se starou muzikou a starými auty-hudba tady nebyla špatná a samozřejmě jak je v nových verzích převážně zvykem, bylo tu i více brutálnějšího násilí a krve, nutno přiznat, že občas docela vynalézavého). Ve všech směrech a ohledech jde tedy o velmi rutinní záležitost, o úplně zbytečný remake a zcela zbytečné plýtvání prostředky, o to více si ale myslím, že stoupne zájem o původní takřka 40 let starou nepřekonanou verzi, ať už ze zvědavosti nebo v porovnání, kde vynikne zcela jasně originalita a tvůrčí genialita původního filmu. Zklamání, do kina bych na to asi nešel. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl, protože ty sedmdesátkový thrillery mě většinou zklamávají. Ale tenhle remake se mi dost líbil, a tak si někdy možná pustím i původního Hoffmana. Děj je prostý - další variace na staré známé téma "vyměklý jouda z města a jeho žena ve spárech vylízaných a násilnických jižanských buranů". Tentokrát ovšem vše navíc vyšperkováno slušnou filmařinou, působivými lokacemi i výpravou, skvělou hudbou, dobrými (uvěřitelnými) herci a jednou dobrou a zároveň tuze pěknou heterochromickou blondskou. Snad už si z toho filmu konečně ti měšťáci vezmou ponaučení, že na venkov se v pěkném autě a s pěknou babou prostě nejezdí! A když už tam přijedete, musíte ze sebe dělat co největšího dementa, aby vás místní vymaštěná vidlácká hovada nepovažovala za namyšlence, a vaše drahá nesmí s kdekým na potkání flirtovat a producírovat se venku oblečená jako štětka, protože pak si ji místní nadržení balíci prostě vezmou do parády. No a úplně to nejhorší co můžete udělat je, že se pokusíte zabránit zdejším domorodcům v jejich tradiční lidové zábavě - ve spravedlivém... vlastně v nespravedlivém lynčování! Poslední půlhodina a závěrečný kulervoucí gag s medvědí pastí, při kterém jsem se málem připochcal smíchy a pustil si ho asi pětkrát za sebou, byly na pět hvězd. / Po zhlédnutí původní verze z roku 1971 tenhle její remake ještě víc vynikne, všechny nešvary které jsem kritizoval na originálu jsou pryč. Měli to ovšem tentokrát Amíci jednoduché - vzali otřesně špatně zpracovaný dobrý námět a zpracovali ho lépe, moderněji a s lepšími herci, žádná velká věda. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vcelku sugestivní filmařina. Režie chytře klame tělem. To co se z počátku tváří jako další přiblblá teen killing road movie se nakonec zvrtává v drsnou survival řezničinu, kde do sebe vše zapadá jak má, charaktery hrají jako o život a děj má grády nevídané. Neviděl jsem remake, ale ani mi to zase tak nevadí. Tenhle snímek funguje výborně sám o sobě. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Bylo by vůbec možné v dnešní době něco takového ještě udělat? Před čtyřiceti lety možná, ale pochybuju, že dnes by se konflikty řešily takto. Jde o průměrný film, kde jsem nefandil ani jedné straně, i když jsem chtěl. Necítil jsem v závěru ani určité vzrušení z oplácení křivd, což samozřejmě chtěli a měli v plánu tvůrci, ale u mě se bohužel nic takového výrazně neprojevilo. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Před každým Skarsgårdovým pohledem jsem se krčil jako malé děcko zahnané do kouta - takového drsňáka jsme tu letos ještě neměli, a vzhledem k tomu, že konec roku je na spadnutí, už ani nikdo lepší asi nepřijde... Super herci, 100%ní thriller a šikana ála Funny Games USA od začátku až do konce! P.S. První místo v TOP 10 nejefektivnějších využití sklapovací pasti na medvědy. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach v americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)
  • Slavná fráze z původní verze "vůči tomuto domu násilí nestrpím" se ve verzi, promítané v kinech, neobjevuje. (Conspi)

Související novinky

Alexander Skarsgård jako vikingský mstitel

Alexander Skarsgård jako vikingský mstitel

15.07.2011

Byl by asi hřích, kdyby mu dříve nebo později taková role nespadla do klína. Stellanův syn a hvězda seriálu Pravá krev se ze všech sil snaží rozběhnout filmovou kariéru. Po Melancholii, remaku Straw… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Strašáci nanovo

Strašáci nanovo

24.04.2009

James „Cyclops“ Marsden se vyřádil v několika komediích (a v každé předvedl, že má pro tenhle žánr opravdu talent), ale teď zkusí něco drsnějšího. Nejdřív jej uvidíme v hororu Richarda Kellyho The… (více)

Reklama

Reklama